reklama

Styczniowe mamy 2020

Dla mnie kontrole z ZUS są chore.Bo to,że 8 godzin pracy jest dla mnie zbyt męczące,uniemożliwia mi to odpoczynek, czy sen nie znaczy że muszę cały dzień siedzieć w domu.Spacer i świeże powietrze jest w ciąży wskazane.Też się stresuje jak wracam z przedszkola lub spaceru czy nie mam kartki w drzwiach,bo coraz częściej słyszę o kontrolach.

reklama
Dla mnie kontrole z ZUS są chore.Bo to,że 8 godzin pracy jest dla mnie zbyt męczące,uniemożliwia mi to odpoczynek, czy sen nie znaczy że muszę cały dzień siedzieć w domu.Spacer i świeże powietrze jest w ciąży wskazane.Też się stresuje jak wracam z przedszkola lub spaceru czy nie mam kartki w drzwiach,bo coraz częściej słyszę o kontrolach.
No właśnie, mi się marzy sesja ciążowa... To piękna pamiątka. W sumie myślałam o 3... pierwsza zaraz romatyczne plenery jesienne w wawie z partnerem, druga późna ciąża studio beauty, fashion i akt wnętrza. ALe nie wiem czy będę się mogła pochwalić zdjęciamy na face czy raczej do szuflady.
Co do kontroli i pracy, nie każda ciężarna idzie na l4 bo jest ciąża wysokiego ryzyka... Stres, chemia - kosmetyczki, fryzjerki, stojąca praca po 8 h - galerie, chłodnie, prace w sys. zmianowym, rozładunek cięzarów na magazynie, praca ze zwierzętami, które mogą być nosicielami chorób np: wet... albo sobie wyobraźcie taką Panią Policjant czy ochroniarz :D jak leci z brzuchem, pościg za złodziejem w 7 miesiącu:D

Ja też mam zwierzątko. Płeć nie znana, nie da się odróżnić. Może dla niektórych to tylko ryba, ale ona cieszy się kiedy wstaję rano żywo reagując, że zaraz dostanie jeść i tak kilka razy dziennie. Pięknie mi wyrosła ukazując swój welon. Mówię do niej "Narybciu" chociaż jest już dorosła :D odpręża mnie, kiedy patrzę jak sobie pływa :)

Załączniki

• IMG_20190913_210703-01.jpeg
    IMG_20190913_210703-01.jpeg
    391,5 KB · Wyświetleń: 71
Ja też mam zwierzątko. Płeć nie znana, nie da się odróżnić. Może dla niektórych to tylko ryba, ale ona cieszy się kiedy wstaję rano żywo reagując, że zaraz dostanie jeść i tak kilka razy dziennie. Pięknie mi wyrosła ukazując swój welon. Mówię do niej "Narybciu" chociaż jest już dorosła :D odpręża mnie, kiedy patrzę jak sobie pływa :)
Fakt u ryb ikrowych, czy jak to ująć, płeć jest ciężka do rozróżnienia. Niby taka pucolowata :D więc może być samiczką, ale eskpertem nie jestem. Żyworodne to rozróżniam z placem w ... Mieczyki, Molinezje, Zmienniaki, Głupiki etc etc. Też mam 3 rybki w kuli. Samiczki bojownika, był tam jeszcze samiec Franiu, ale go zeżarły i za karę nie mają chłopa.

Jak czytam Wasze historie to pierwszy raz w życiu cieszę się że pracuję w korpo, tu kasa musi być na czas. Powodzenia dziewczyny!
Ja też w korpo i do tej pory wszystko się zgadzało, a w lipcu nagle porządnie okrojona wypłata .. Poprosiłam o wyjasnienie, okazało się że nie zaplacili mi za 12 dni..:/ bo mialam L4 do 19.07 (piątek) i potem w poniedzialek poszłam do gin i dostalam L4 wstecz od 20.07. A oni mi w pracy od 20.07 do 31.07 wpisali urlop wychowawczy...miałam co prawda być na wychowawczym, ale już w czerwcu mailowo, a w lipcu przez recepcję przekazałam wniosek z rezygnacją w związku z kolejną ciąża...no i tak do dziś ich męczę i nie racza mi odpisać :/

No właśnie, mi się marzy sesja ciążowa... To piękna pamiątka. W sumie myślałam o 3... pierwsza zaraz romatyczne plenery jesienne w wawie z partnerem, druga późna ciąża studio beauty, fashion i akt wnętrza. ALe nie wiem czy będę się mogła pochwalić zdjęciamy na face czy raczej do szuflady.
Co do kontroli i pracy, nie każda ciężarna idzie na l4 bo jest ciąża wysokiego ryzyka... Stres, chemia - kosmetyczki, fryzjerki, stojąca praca po 8 h - galerie, chłodnie, prace w sys. zmianowym, rozładunek cięzarów na magazynie, praca ze zwierzętami, które mogą być nosicielami chorób np: wet... albo sobie wyobraźcie taką Panią Policjant czy ochroniarz :D jak leci z brzuchem, pościg za złodziejem w 7 miesiącu:D
Sa prace gdzie nie dalo by sie pracowac na swoim stanowisku. Ale zgodnie z prawem pracy pracodawca ma obowiazek zmirnic stanowisko bracy badz jesli to nie mozliwe mimo wszystko placic ekwiwalent ciezarnej.a ze malo ktory pracodawca to robil i czesto mowili prosze isc na l4 pomimo ciazy wyokiego ryzyka to niestety nie dziwie sie ze ZUS kontroluje kobiety a NFZ lekarzy. Sami niesty do tego doprowadzilismy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry