reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja też od razu kopniaki, tzn wcześniej "coś" czułam ale nie byłam pewna czy to nie praca jelit więc stwierdziłam że to nie to :p

Macie skurcze przepowiadające? Ja mam od ok 2 tyg, nagłe silne bóle podbrzusza, takie opasające. Podobne do porodowych ale dużo mniej bolesne no i oczywiście nieregularne, tak z 4-5 razy na dobę. W pierwszej ciąży mnie to ominęło.
Ja kilka razy dziennie mam takie twardnienie, spinanie brzucha, takie właśnie opasajace. Nie wiem czy to skurcze przepowiadające ;)

Wlasnie troszke duza waga Twojego maluszka, bo mamy zblizony termin porodu a gine mi wpisala w karte ciazy iz malenstwo (chlopiec) wazy 1,3 kg (tydzien temu). Nie mam cukrzycy ciazowej.
Pierwszy syn urodzony z wagą 4,010 kg, drugi 3,680 kg... Na tym etapie wg mnie w zeszlym tyg. wazyl jakies 1,5 kg. Ale to symulacja wiec komputer tez moze sie pomylic +-15%.
Nie bede sie bila z moja gine, przyjmuje to info z przymruzeniem oka :D
Tez nie mam cukrzycy ciazowej.
Jesli mala idzie w moja rodzine to ma szanse na ponad 4kg, jesli w meza to bedzie bardziej standardowa.
Wiem, ze z przymrozeniem oka - ale i tak ciesze sie, ze rosnie :) bo u mnie klopot z jedzeniem i ciagle slucham 'dobrych rad'.

Hmmm a co to gotowy glukotest:):):)
Ooo kochana chyba najlepsze udogodnienie dla kobiet w ciąży do.robienia krzywej cukrowej.
Gotowy roztwór różne smaki pomarańczowy, coca cola lub cytryna. Wypijasz 300 ml w 4 minuty oczywiście już po glukozie na czczo :) pomarańczowy smakuje jak wygazowana fanta.

Załączniki

• Screenshot_2019-10-30-22-30-11.png
    Screenshot_2019-10-30-22-30-11.png
    68,5 KB · Wyświetleń: 63
To pyszny napoj :-) ja mialam pomaranczowy smakuje jak stezona mirinda. :)
Poszlam do apteki i pytalam o glukoze w plynie - sa jeszcze o smaku coli i cytrynowym. Koszt ok 14 zl.
Hehe sorry zdublowalam Cię :p
Witam wszystkie nowe dziewczyny :)
Ale piszecieee..wchodzę , kilka stron do nadrobienia, czytam i albo skończę albo nie i juz sie muszę oderwać bo cos :D i nie ma kiedy napisać..
Teraz synek śpi, ja ogarnelam co mialam ogarnąć i lecę spać..ale cos mnie zgaga meczy, ehh..
Dobrej nocy Mamusie :)
Dobranoc :)) śpij dobrze

Wlasnie troszke duza waga Twojego maluszka, bo mamy zblizony termin porodu a gine mi wpisala w karte ciazy iz malenstwo (chlopiec) wazy 1,3 kg (tydzien temu). Nie mam cukrzycy ciazowej.
Pierwszy syn urodzony z wagą 4,010 kg, drugi 3,680 kg... Na tym etapie wg mnie w zeszlym tyg. wazyl jakies 1,5 kg. Ale to symulacja wiec komputer tez moze sie pomylic +-15%.
Nie bede sie bila z moja gine, przyjmuje to info z przymruzeniem oka :D
Ja na usg byłam w czwartek, to był mój 30t0d i mały miał 1700g. Lekarz powiedział, że waga jest dobra i mieści się na siatkach centylowych. Średnia dla tego tygodnia to ok. 1500g, a maksimum coś ok. 1900g, minimum 1290g, więc nie ma co stresować koleżanki zoja81, bo przecież 1800g mieści się na siatkach centylowych dla tego tygodnia :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry