reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Witam.
Wygląda na to, że i ja będę styczniowa mamą. :) to będzie mój trzeci maluszek obie ciąże poprzednie były problemowe przez co bardziej się stresowałam niż cieszyłam. Chciałabym chociaż tym razem móc cieszysz się tym stanem. W domu córcia 8 lat i synek 4. Ciąża trochę z zaskoczenia- planowaliśmy dopiero w przyszłym roku. Dzisiaj 4t5d Beta z poniedziałku 847 i z dzisiaj 1649.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie!

Dziewczyny a czy któraś z was ogólnie czuje się tak jakby nie była w ciąży? Ciagle mam takie głupie uczucie, jakby nie to mega zmęczenie to żadnych innych objawów brak. Czasami się aż zapominam ze w tej ciąży jestem i mąż mówi weź trochę uważaj na siebie a ja no tak tak, zapomniałam 😅

A co do ciążowego brzuszka ja tam chce jak najdłużej by nie było widać. Ja przez brzuch choc jakiegoś dużego nie miałam to skończyłam u fizjo z takimi bólami pleców ze płakałam :( poza tym z brzuchem jest ciężko… założyć buty czy nawet ogolić nogi… wstać z łóżka nie wspomnę. Mam nadzieje ze tym razem brzuch wyskoczy jeszcze później niż w 1 ciąży 😅😜
Mi jak się skończył 7 tydzień to dopiero zaczęły się delikatne mdłości rano. Wcześniej bolał mnie brzuch i piersi a teraz brzuch w ogóle a piersi tylko jak mnie mąż za mocno przytuli 😁 generalnie większość dnia czuje się jakby mi nic nie było, biegam po schodach, jem wszystko, nie sikam nawet częściej niż przed ciąża....

Załączniki

• 371B764E-DC8A-4A61-BB9A-C72E7EE648A5.jpeg
    371B764E-DC8A-4A61-BB9A-C72E7EE648A5.jpeg
    124,2 KB · Wyświetleń: 129
reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki badań krwi i tak jak myślałam mam przewalone TSH i to dosyć sporo bo aż 4,17, przy normie w 1trym do 2,3.... Także wjeżdża większa dawka Euthyroxu. Też wyszło mi pozytywne CMV ale tylko IGG więc chyba spokojnie, bo mam przeciwciała ale choroba nie jest reaktywna. No i mam bakterie w moczu i leukocyty, ale to zawsze mam i nie mam żadnych objawów zakażenia dróg oddechowych, więc nie wiem czy z tym się coś robi 🤷🏻‍♀️
Bardzo ucieszyła mnie glukoza bo wyszła tylko 76, a bałam się cukrzycy ciążowej ze względu na moją IO. Czekam jeszcze na wynik cytologii oby tam było czysto 🤞

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry