• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Hej, też się zbieram i zbieram żeby dołączyć ale sama nie wiem na który wątek . Do tej pory lekarz w Niemczech ( tam mieszkam) wyliczył termin na 3 stycznia . W środę byłam na wizycie w Polsce. ( Odwiedzam rodzinę ) I obraz z USG różni się już o 5 dni i wypada że będzie koniec grudnia. 🫣😅

Dziś dostałam się na USG i mimo tego że było przez brzuch to mamy to. Pęcherzyk 1,2, nic na razie więcej nie widać ale z takim sprzętem to wiadomo. Pokazuje 4w0d więc 2 tyg młodsze niż nie spodziewałam. Termin na urodziny taty, luty, ale zostaję z Wami :) pewnie i tak cesarka będzie bliżej końca stycznia. Może następne USG będzie już dokładne, wewnętrzne - mam 15.06. Trzymajcie kciuki i ja trzymam za Was :)

U mnie kamień z serca. Zarodek trochę młodszy bo o 3 dni. Według USG 7+3 i termin na 19.01. Człowieka mi to na USG nie przypomina 🤣Założyliśmy już kartę ciąży, dostałam skierowanie na prenatalne ale i tak się zastanawiam czy nie zrobić ich prywatnie, a nie teraz wlec się do Warszawy i szukać lekarzy/terminow.
Dostałam też Euthyrox i acard ze względu na to tsh i na to, że w poprzedniej ciąży syn miał hipotrofie.
Następna wizyta dopiero za 4 tyg. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu 🫢🤣
Co do infekcji to lekarz nic nie stwierdził 🫠 Mówi że wszystko wygląda ok i ewentualnie kupić sobie infectvagin.. więc co mnie tam piecze to ja nie wiem…

Załączniki

• IMG_6892.jpeg
    IMG_6892.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 29
  • IMG_6893.jpeg
    IMG_6893.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 27
Tak swoją drogą. Czy któraś z was dopiero w ciąży miała podwyższone tsh?
Jak to wygląda później po ciąży? Tak po prostu odstawiam leki czy to tsh spada do stanu sprzed ciąży czy już raczej będzie się to tak za mną ciągnęło?

Tak swoją drogą. Czy któraś z was dopiero w ciąży miała podwyższone tsh?
Jak to wygląda później po ciąży? Tak po prostu odstawiam leki czy to tsh spada do stanu sprzed ciąży czy już raczej będzie się to tak za mną ciągnęło?
Ja odebrałam właśnie wyniki i TSH mam 0.031 gdzie norma to 0.38 - 5.33 w laboratorium Alab.
To też nie za bardzo chyba.

reklama
Ja odebrałam właśnie wyniki i TSH mam 0.031 gdzie norma to 0.38 - 5.33 w laboratorium Alab.
To też nie za bardzo chyba.
A w te stronę to się nie spotkałam nigdy. Ja się przestraszyłam bo ja przed ciążą miałam tsh ok, a tu nagle sporo ponad normę :( No i też w sumie nie dopytałam jak to wszystko wyglada lekarza. Mam jeszcze wizytę na NFZ 11-stego ale ten lekarz mi jeszcze tych badań nie zlecił więc nie wiem czy się przyznawać czy Nie. W ogóle nie wiem też czy nie odwołać tej wizyty bo jak mi założą kartę na NFZ i nagle przestanę przychodzić to się boję, że będę wydzwaniać czy coś.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry