• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
I tutaj też wstawiam porannego sikańca

Załączniki

• IMG20260510054714.jpg
    IMG20260510054714.jpg
    419,1 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG20260510055059.jpg
    IMG20260510055059.jpg
    443,4 KB · Wyświetleń: 28
U mnie objawy są i zaraz nie ma- zaczynam się martwić i wtedy wracają 🫣 fajny plus- nie mogę nic słodkiego, odrzuciło mnie
Ja na słodkie też nie mam ochoty. Staram się zdrowo odżywiać i na razie 1 kg w dół od transferu. Pewnie większe zapotrzebowanie na energię w tym okresie mana to wpływ a więcej nie objadam się niż dotychczas.

Swoją drogą. Przy okazji ostatniej bety zrobiłam sobie morfologię i żelazo.
Od 25 lat miałam anemię a 20 lat temu jak byłam w ciąży to chcieli mi aż krew przetaczać. Brałam dużą dawkę żelaza z wit C i nie wchłaniało się. Ciągle na lekach i od tego zatwardzenia i inne skutki uboczne.

Rok temu poszłam do dietetyczki żeby pomóc w staraniach 😊 i od razu jak zobaczyła żelazo grubo poniżej normy zaleciła zbadać ferrytynę.
Norma(nie pamiętam czy od 15 do 100) u mnie było 6.0. Brałam feroplex (6 opakowań- 6-mcy) I teraz mam na poziomie 20.0.
Żelazo nie Brałam przez ten czas wogule a wynik w max wartości normy.

Jeszcze nigdy mie miałam takiego przyswajania żelaza z pokarmu. A nie wybieram produktów pod tym względem- raczej standardowo.

Także polecam zwrócić na to uwagę😊

Swoją drogą. Przy okazji ostatniej bety zrobiłam sobie morfologię i żelazo.
Od 25 lat miałam anemię a 20 lat temu jak byłam w ciąży to chcieli mi aż krew przetaczać. Brałam dużą dawkę żelaza z wit C i nie wchłaniało się. Ciągle na lekach i od tego zatwardzenia i inne skutki uboczne.

Rok temu poszłam do dietetyczki żeby pomóc w staraniach 😊 i od razu jak zobaczyła żelazo grubo poniżej normy zaleciła zbadać ferrytynę.
Norma(nie pamiętam czy od 15 do 100) u mnie było 6.0. Brałam feroplex (6 opakowań- 6-mcy) I teraz mam na poziomie 20.0.
Żelazo nie Brałam przez ten czas wogule a wynik w max wartości normy.

Jeszcze nigdy mie miałam takiego przyswajania żelaza z pokarmu. A nie wybieram produktów pod tym względem- raczej standardowo.

Także polecam zwrócić na to uwagę😊
Z niskim żelazem i ferrytyna też walczę, może jutro by sprawdzić jak tak poziom, chociaż i tak zaraz będzie wszystko badane. Ciekawe jak będzie z lekami eutyrox i metformina czy lekarz coś zmieni

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry