reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Vinga ja tez mam ten termometr brauna i tak szybko mirzy ale u nas niedokladnie myli sie nawet o pol stopnia, i problem wbtym ze nie zawsze o tyle samo... a ja nie chce sie domyslac i uzywamy rteciowego, ale gdzie to przy niemowlaku :/:/

reklama
Mam nadzieje ze ja nie bede miala przebojow z wozkiem chce to kupic w orzeciagu 2-3 h to gooora... Ja nie bede przywiazywala strasznie wagi do kolek itp. Gondola ma byc glebsza kolka skretne wygodnie sie prowadzil i juz tu zima lagodna ....

Juz jak czytam wasze wpisy i zakupach to mam juz wszystko zapisane czyli moge zamykac moj kajet wyprawkowy i teraz chodzic i kupowac ... :)

Ikasia - moim zdaniem o jesli macie gdzie polozyc wanienke zeby stala wyzej to takie cos to dodatkowy bajer tylko. Zreszta nie wiem jaka masz wanienke...Bo widze ze to jest tylko do dwoch typow Onda...A stelaz tez wcale jakis super tani nie jest. Oczywiscie zrobisz co uwazasz ale z doswiadczenia wiem ze 80% tego typu gadzetow wykorzystuje sie tylko przez chwile, bo potem albo sie tego nie chce zakladac, albo wanienka juz za mala dla dzidzi albo jeszcze co innego. Ja bym sobie chyba odpuscila :)

Anbas no może masz racje..w sumie jak mi bardzo zle będzie, to zawsze będzie mozna dokupic taki stelaż:) nie koniecznie taki, tylko nawet jakis taki zwykly..
Ja włąsnie podsumowałam co mi jeszcze potrzeba...I wyszło ze bez wózka potrzeba jeszcze troszke rzeczy, koszt kolo 2000zł...dobrze ze Ma bierze premie w paździenriku to mam nadzieje wtedy wszytsko juz kupic I dopiąc prawie całą wyprawkę...zostana tylko pierdoły:) I jakies rzeczy dla mnie do porodu

Akuku mój na szczęście się nie myli :) było porównywane z rtęciowym, mierzone kilka razy pod rząd i wychodziło ok. tym termometrem nie zmierzysz temp. np. pod pachą. najlepiej dziecku mierzy właśnie w pupie i wtedy mierzy ok
z mierzeniem w pupce trzeba pamiętać żeby odjąć 0,5stopnia i dopiero odczytywać temperaturę

patrzyłam na allegro na koszule do karmienia i wyłowiłam coś takiego
DYSKRETNA Koszula do KARMIENIA 100% bawełna L/XL (3540957352) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pomyslowe sa te "koperty" w tych koszulach :)
Zabijcie mnie....Ale tak w ogole to mi sie koszule jakos glupio kojarza :) Ja to jesli juz to tylko w pizamach bym lazila... Koszule kojarze wlasnie ze szpitalem I dlatego nie mam wcale :) Teraz tez upoluje sobie pizame jakas a na sam porod mam wieeeeelki t-shirt :) potem gacie na tylek I gora rozpinana I tyle :) Chociaz nie powiem jakbym znalazla pizamke z taka gora jak Vinga pokazala to pewnie bym sie skusila :) No ale gacie musza byc!!!! :)

A ja z kolei kocham koszule bo uwielbiam z gołą dupą spać :-D

Vinga
ja mam właśnie bardzo podobną!! One są chyba najlepsze bo nie musisz walczyć z guzikami przy karmieniu a potem tylko "puszczasz" i możesz dziecko odbić czy coś... a ona sama się zasłoni. Jamuszę choć z jedną jeszcze taką kupić.

Ikasia
popieram :) Ja to robiłam tak że Wanienkę stawiałam w pokoju na stole (pokój wcześniej farelką dogrzewałam)I kąpałam prawi całkowicie wyprostowana! A później stawiałam ją w łazience na ziemi jak mały nauczył się chlapać i siadałam sobie obok - też nie trzeba było się schylać. Teraz już kąpie się w naszej wannie. :tak:

ja kąpałam w kuchni, stawiałam wanienkę na stole. nie wyobrażam sobie kąpać dziecko zgięta w pół, za bardzo plecy obciążone są. teraz w nowym mieszkaniu nie będę miałam możliwości postawić wanne na stół więc już kupiłam stelaż do wanienki i kąpanie będzie w łazience :)
Fifka ja miałam rozpinane koszule i właśnie strasznie się męczyłam z guzikami

reklama
Podobają mi się te koszule :) ja też uwielbiam z gołą dupką fifka :DDD

my też kupiliśmy stelaż bo w łazience nie mamy miejsca na kąpanie, będziemy w pokoju na stelażu mieli wanienkę, przynajmniej będzie łatwy dostęp ze wszystkich stron

Do góry