reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Jaguś: śliczny płaszczyk – tez musze coś kupić, bo w czym do grudnia pochodze do pracy…

Cleopatra: ja miałam 10 tetrowych i było mi za mało – 4 od razu przy porodzie poszły na owiniecie dziecka i do domu, bo brudne, zostałam z 6ma i ledwo wyrobiłam w ciągu 3 dni zanim mnie do domu puścili… ale to przez cieknące non stop mleko i do stanika po domu wkładałam pieluchy, bo przesiąkało dosłownie wszystko i nieustannie – dokupiła mi mama 10 kolejnych i dopiero wyrabiam z praniem;) na allegro są podwójnie tkane i jak dla mnie to one sa lepsze. Miałam porównanie, bo miałam 10 takich cienkich i 10 podwójnie tkanych – te podwójne do dziś dzień za szmatki służą w domu;)

Miejski bandyta: Ładne zakupy!

Blue: co się przejmujesz – widocznie masz silny instynkt wicia gniazdka dla młodego ;) ja np. myślę kiedy kupić wszystko co potrzebne dla juniora, żeby w domu nie leżało i miejsca nie zajmowało i tak sobie w myślach na grudzień kupuję;)

Tatusia: też wypatrzyłam ten szlafrok w Biedronce i chcę dziś pojechać, bo mi się przyda nawet przed porodem – jak on w dotyku, miły?:)

Co do staników to ja jeszcze poczeka. W poprzedniej ciąży ponad 2 rozmiary w przód, a jak mleko przybrało to jeszcze lepiej było, dopiero potem się zrównał ten nawał… teraz tez już przeskoczyłam dwa rozmiary, więc poczekam co będzie w grudniu, ale ja też z tych bawełnianych, mięciutkich. Poprzednio miałam firmy Hannah i polecam:cool2:

a ubranka do szpitala miałam 56 i 62 i w te 56 to tak akurat były dla córy, bo moja miała 54cm, ale ja jak się urodziłam miałam podobno 58cm, więc wolę mieć i jedne i drugie, bo jak mi się dłuższe dziecko urodzi... :-D

reklama
Ja kupiłam lovelę (proszek). Dziecięcych ubranek podobno się nie płucze w płynie. Chyba że mowa tu o płynie do prania zamiast proszku:)

Słyszałam że biały jeleń jest najlepszy. Bo lovela, pomimo że jest hipoalergiczna, to i tak potrafi uczulić.
Tak więc podobno biały jeleń wygrywa. Jest podobno bezzapachowy. Ja niestety nie mogłam go znaleźć w sklepach więc wzięłam lovele (takie małe opakowanie). Zobaczymy jak dzidzia zareaguje.

jaki proszek/płyn radzicie dla dzidzi?zastanawiam się miedzy lovelą a białym jeleniem(używałam przy chłopcach loveli)

Jeśli któraś z Was lubi kosmetyki dla dzieci i niemowląt firmy Bubchen, to dzisiaj zakupiłam w Lidlu w promocji dwa kremy jeden ochronny na odparzenia 150ml i jeden pielęgnacyjny do twarzy i rąk. Za to i za to zapłaciłam 5 zł z hakiem :)

bubchen odparzenia.pngpielegancyjny.jpg

Załączniki

• bubchen odparzenia.png
    bubchen odparzenia.png
    74,7 KB · Wyświetleń: 58
  • pielegancyjny.jpg
    pielegancyjny.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 57
a ja się wczoraj dowiedziałam od kuzynki, że tam gdzie będę teraz rodzić nie potrzeba ubranek - dają szpitalne, żeby bakterii szpitalnych nie przenosić do domu... dla mnie to dobrze, mniej rzeczy do zabrania :p
pochwalę się swoim małym zakupem
7435278bec4cff35.jpg
mam kolor zielony i niebieski hehe

co do proszku to kiedyś pisałam, że praliśmy w loveli i też ustawiałam na dodatkowe płukanie

Załączniki

• 7435278bec4cff35.jpg
    7435278bec4cff35.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Milusia - oj nie wiem do kiedy ta promocja :( Przypadkiem dziś wyhaczyłam i kupiłam od czapy bo kocham tę firmę.

Vinga - oojjj! Śliczne smoki! Aż mi się moje przestały podobać : D

Do góry