reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Poduchy do karmienia różnią się wypełnieniem. Ponoć najgorsze są te wypełnione styropianem - szeleści, może się przemieszczać tworząc dziury w rogalu...

O tu macie:

Jak kupować poduszkę do karmienia?

magsus, kupując coś, co wiesz, że jest kradzione powyżej 250 zł sama popełniasz przestępstwo paserstwa (przepraszam, takie zboczenie zawodowe - jestem prawnikiem:-))

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka, tak czytam o tych poduszkach i nie do końca się zgadzam z tym co tam piszą. Fakt, styropian skrzypi i przemieszcza się, ale wystarczy napchać więcej jak będzie za miękka za jakiś czas (poza tym rogale do karmienia robią twardsze niż np poduszki na odleżyny) :) Ja mam rogala (3m długości miał) i jakoś nie mam problemów przez te miesiące co go używam. A to, że nie przepuszcza powietrza... ciekawe co autor miał na myśli, bo... Właśnie styropianu używa się do wszelkich ortopedycznych produktów przeciwodleżynowych bo one właśnie zapewniają doskonały dostęp powietrza i sprawiają, że odleżyny się leczą a nie na nowo zaparzają (moja mama jest fyzykoterapeutką i prowadzi sklep ortopedyczny więc mam info czemu z tego materiału robią i jak to działa). Używane są kulki styropianu o róznej średnicy, gładkie, więc się nie zazębiają, nie przylegają do siebie idealnie i są miedzy nimi szczeliny między którymi powietrze krąży. Więc stwierdzenie " nie oddycha, co nie jest korzystne ani dla dziecka, ani dla matki" można włożyć między bajki.
Fakt, z innych materiałów są twardsze i mniej elastyczne, mniej się odkształcają. Ale wypełnienie styropianem też nie jest złe :)

Salli, ja się kompletnie na tym nie znam, wkleiłam to, co sama znalazłam na necie, jak szukałam opinii o tych rogalach. Tak samo mogę dyskutować o materacykach - nie rozumiem różnicy między lateksowymi, kokosowo-gryczanymi i piankowymi - no może oprócz ceny... :-D

mi się podoba rogal z tej strony, w autka

http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-rogal-zdejmowana-poszewka-i3625771839.html

piszą, że ma wypełnienie z granulatu sylikonowego, cokolwiek to jest :)

Ostatnia edycja:
Malinka, ja nie naskakuję, nie karcę ani nie wyśmiewam :) Po prostu temat jest mi bliski z racji mamy i z racji tego, że 1,5 roku opiekowałam się babcią która miała raka i była w stanie... no kiepskim. Nie wstawała i nie kontaktowała. I walczyłam z jej odleżynami, a poduszki ze styropianem to było zbawienie jak jej się robiły otwarte rany np na piętach. Stąd moja wiedza w tym akurat temacie, więc postanowiłam zdementować ten jeden punkcik ze strony :) Mam nadzieję, że nie poczulaś się urażona, bo nie taki mialam cel :) A na materacykach też się nie znam. Tylko słyszałam, że kokosowo gryczane są dobre i że musi być nówka sztuka dla dzidzi a nie po jakimś innym dziecku :) I na tym moja wiedza się kończy :D Ten temat zostawiam mojej matce, niech zamówi materacyk od swoich dostawców ;) Komisyjnie spuszczam się na nią z tym problemem.

A ten granulat sylikonowy to hmmm.. chyba takie wypełnienie jakie się teraz w poduszkach i kołdrach daje. Drobne granulki miękkie zwane sztucznym puchem. Tak mi się kojarzy bo szukałam wypełnienia żeby sobie własnie rogala uszyć :D http://allegro.pl/kormez-kulka-silikonowa-granulat-wklad-do-poduszek-i3611906371.html

Ostatnia edycja:
Magsus a gdzie ty pampersy po 60 zł widziałaś?? chyba jedynie te białe ale zwykłe spokojnie można kupić za 35 zł duża paczka :) i mieć głowę spokojną że lewizny nie wzięłaś hehe. akurat pampersy są bardzo często w przecenie. polecam tą str do sprawdzania gdzie co można taniej aktualnie kupić :) Promocje dla dzieci » Pieluchy

ja wczoraj siedziałam dłużej przy allegro I wkoncu wybrałam sprzedawce...zamówie wiele rzeczy u jednego...kurcze, nie spodziewałam sie ze bedzie tak różnica...za laktator dam 96zł, w sklepie 145:szok::szok:butelka w sklepie 36zł na allegro niecałe 20zł...masakra...

No I długo sie zastanawiałam sie, czy kupowac nowy laktator czy uzywany...ale tak, za nowy dam 100zł, uzywke za jakies 50-60 mogę kupic...ale do uzywki musze dokupic mnowa butelke, I membrane masujaca, bo to jednak takie bardziej intymne rzeczy I wole miec swoje..wiec wyjdzie suma sumarum podobnie...wiec stwierdziłam, ze chyba lepiej juz kupic nowa..

Kurcze, nie mogę doczekac sie juz piateku jak wplynie preia I pojade na zakupy:tak::tak::tak:

I jeszcze jedno pytanko...bo wybrałam juz 2 rodzaje lioterek I nie moge się zdecydowac który rodzaj wziac..dla chłopaka:
literki_6_20130413_1397082141.jpgliterki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg przy czym te drugie byłyby bez kokardek....ale chyba bardziej podobaja mi sie te pierwsze z tym misiem, ale misia bym zmieniła, I byłyby 3 misie:)

Załączniki

• literki_6_20130413_1397082141.jpg
    literki_6_20130413_1397082141.jpg
    3,7 KB · Wyświetleń: 106
  • literki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg
    literki_zakrecone_12_20130313_1982793483.jpg
    5,1 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
laktator chyba lepiej mieć nowy (tzn nie po kimś ;) ) a literki chyba dla chłopca nr 1. te drugie nawet bez kokardek dziewczęco wyglądają. ja też zamawiam rzeczy na allegro i wychodzi sporo taniej niż w sklepie, a zamawiając u jednego sprzedawcy to już w ogóle super wychodzi :)

kaha171 czy Twój wózek to Tako city move? Po zdjęciach wydaje mi się że tak:-) Ja zdecydowałam się również na niego- nawet ten sam kolor chociaż wahałam się strasznie nad fioletem. Ja jestem z niego bardzo zadowolona póki co :-)

reklama
Super kaha!! dziewczyny stresujecie mnie tym ze tyle juz macie;D

Czy jest jakas jeszcze styczniówka która jest w glebokiej d**ie z przygotowaniami tak jak ja?:D

Do góry