reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

czesc dziewczyny!!:-):-)
nam odcieli necika :-:)-(za to wczoraj mielismy cudownyyy wieczorek:-D:-D
mianowicie J sie oswiadczyl :blink::blink:nasza niunia nam dzisiaj zaczela postekiwacc sobie rano i sie usmiechac :-p nie w glowie jej spanie bylo;-)a jak ona nie spi to czemu inni maja spac hehe
czy wasze malenstwa tez tak mocno podnosza glowke:szok:?? czasem az sie boje
GRATULACJE!!!!

Matko, co za dzień!
Pies chodzi jak smród po gaciach-to przez cieczkę. Ja zaraz zwariuję, nie dość że sama w domu, to mam sąsiadkę lat może 3-4, która komunikuje się tylko piszczeniem i krzykiem (i tak codziennie od rana) i zaraz mi się cierpliwość skończy, zejdę do sąsiadów i chyba uduszę to dziecko :wściekła/y:
Ząb napiernicza, ale nie chcę być cały czas na apapie, poczekam do wieczora.
A nogi tak spuchnięte, że nie mogę założyć skarpetek, nawet mężowskie są za małe :-(

No, wyżaliłam się :-)

Na miejscu Pauli udusiłabym chyba tych lekarzy.
kochana a sprawdzałaś ciśnienie? sprawdź, bo opuchlizna to nic dobrego

Paula - super ze matz Cie tal rozpieszcza, przeraza n ie troche ta twoja cal sytuacja.
Ja skurcze jakies ta mam , ale nic konkretnego, wiec dalej czekam .SErduszkujemy z maze jesli tylko czas i moje zmeczenie na to pozwalaja.Pozatym mam straszny jadlowstret.Normalnie jem na sile od ostatniej wizyty do wczoraj schudla 2 kg dobrze ze ´Mia a sie dobrz i ona tyje.
no chociaż jednej nie chce się jeść:-D to podobno też jakiś objaw porodu, jak tak pomyślę to wszystko jest objawem porodu:sorry2:

a ja byłam u gina, szyjka bez zmian, rozwarcie dalej na cm, skurczy brak, ale...21.01 mam przyjść na badanko do gina do szpitala, a 23.01.około 12.00 wyjmujemy małego:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
muszę to uczcić jakimś dobrym papu:-D
Paula oj będzie mi brakować smsów, dobrze że masz neta, cały czas myślę o tobie będzie dobrze, muuuuuuuuuusi być! a może zadzwonić do twojej ginki:confused:w końcu to jej pomysł,żebyś już leżała, niech przyjeżdża

reklama
andzia76 ja właśnie sobie zdałam sprawę, że także "należę" do tego tygodnia. Ale nie! Ja się nigdzie nie wybieram, nie rodzę przynajmniej do niedzieli w dwupaku siedzę! Rzekłam. :)

no to chociaż jedna koleżanka ze skończoną 38 nigdzie się nie wybiera, hura:-Da już myślałam, że będe musiała podlizać się do 37 tc:-D:-D:-D

Dormark- jesteś pierwsza, która tu chudnie- jak ty to robisz?:-p:-D

DORCIA no to super data jest godzina jest to teraz tylko czekac:-)

Heh ja tak sobie mówie do M że jak ja wstawie się tego 18 na 8.00 na czczo to odrazu na porodówke a nie że ja będe czekać nie wiadomo jak długo o suchym pysku bez łyka wody:dry:

Ciekawe ile ja waże bo gin na tej ostatniej wizycie już nie ważył mnie co hmm zastanawia mnie teraz czy mi się przytyło czy stoje w miejscu...no o schudnięciu nie mówie bo pewnie nie ;P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Byliśmy właśnie na mieście i się załamałam. Diesel podrożał o 15 groszy.

A co do wywoływania porodu.. to nie zapominajcie, że ponadto drażnienie sutków powoduje wydzielanie się oksycotyny... ;-)

Co do pampersów ja do szpitalu wpakowałam sobie 15 sztuk. Bo i tak więcej nie zmieści się. Resztę to mi mąż na drugi dzień dowiezie.

Ostatnia edycja:
KUBIACZKA jak wcześniej miałam parcie że CHE RODZIĆ JUŻ TERAZ to właśnie "pobawiłam się"sutkami gdzie marne efekty a bół o maaaaaamo do wieczora mnie tak trzymało aż przypomniało mi się jak to jest z początku karmić:cool:wole już nie robić tego a spokojnie czekać a serduszkowanie tylko i wyłącznie z przyjemnością:tak:tak więc szczerze dałam pełen luz na wywołanie a czekam spokojnie na tego 18;-)

a ja byłam u gina, szyjka bez zmian, rozwarcie dalej na cm, skurczy brak, ale...21.01 mam przyjść na badanko do gina do szpitala, a 23.01.około 12.00 wyjmujemy małego:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gratulacje i ... zazdroszczę daty!! ja też bym chciała 23 stycznia urodzić... Przynajmniej kolęda proboszczowa by mnie ominęła:-D:-D

Gratulacje i ... zazdroszczę daty!! ja też bym chciała 23 stycznia urodzić... Przynajmniej kolęda proboszczowa by mnie ominęła:-D:-D
a mnie ominie bo właśnie tego 18 mamy kolęde:-D
Jesli dalej bede miała taką biegunke to ja dziś strace jakies 5 kg !!!! :baffled:

Dziewczyny leci ze mnie ...:szok::szok::szok::szok:
i to nie Pani WODY PŁODOWE :no::no::no:

masakra nie pamietam czy kiedykolwiek tak cierpiałam na biegunke :baffled::baffled::baffled:

wiem ze powinnam pić ale jak pomyślę, ze wypije teraz wode a za chwile biegeim do kibelka to sie stracham na samą myśl :szok:

a najlepsze jest to że przyszedł do mnie dziś mój fryzjer - bo ja się nie bardzo chciałam do niego tarabanić 30km a odrosty mialam na 3cm :baffled:
no i jak tylko wszedł do domku ja dostałam skrętu kiszek :wściekła/y::wściekła/y:
nooooo ty się ciesz kobitko bo czyści cię przed porodem:-)ps.hehe ale chciałabym widziec mine twojego fryzjera jak mówisz ze musisz biegnąć na sracza:-D

Agniecha przepełnienie jest teraz chyba wszędzie :tak:
Czechow a nie 3 dni z tym L4 ?mi mówiła babka co wystawia L4 że 3 dni do przodu i 3 dni do tyłu mogą wystawić
ale jakby co PAsibrzuch w poniedziałek mogą Ci wypisać L4 z datą z niedzieli :tak:

kurcze nie dam rady więcej nadrobić :sorry2:

mój mnie tak dziś wkurza że go uduszę :wściekła/y:

To i tak dobrze, w piątek polecę do rodzinnego :-)

Pasibrzuch ja zauważyłam, że mi brzuch opadł po ciuchach. Potem m potwierdził.
Jak do tej pory nie miałam siary a dziś od rana masakra, cały czas nowe wilgotne plamki na bluzce. Bluzki nie zmieniam tylko z dumą nosze i co chwila w lustrze przeglądam, przebiorę sie dopiero jak przed przyjsciem m, bo wstyd jak takiego garkotłuka brudnego zobaczy. Mam nadzieję, że taka nagla produkcja jest oznaką zbliżającego się porodu.
Pauli współczuję strasznie

Zauważyłam, że mnie też ostatnio więcej siary leci. Jak miałam po nowym roku 2 noce ze skurczami, to rano miałam wieeelką plamę na koszuli, teraz mam mniejsze, ale codziennie leci.

GRATULACJE!!!!

kochana a sprawdzałaś ciśnienie? sprawdź, bo opuchlizna to nic dobrego

Dostałam w szpitalu leki na ciśnienie, a obrzękami powiedział mi lekarz, że się nie martwią... nie ma sensu się nawet wkurzać :wściekła/y:

Jesli dalej bede miała taką biegunke to ja dziś strace jakies 5 kg !!!! :baffled:

masakra nie pamietam czy kiedykolwiek tak cierpiałam na biegunke :baffled::baffled::baffled:

wiem ze powinnam pić ale jak pomyślę, ze wypije teraz wode a za chwile biegeim do kibelka to sie stracham na samą myśl :szok:

a najlepsze jest to że przyszedł do mnie dziś mój fryzjer - bo ja się nie bardzo chciałam do niego tarabanić 30km a odrosty mialam na 3cm :baffled:
no i jak tylko wszedł do domku ja dostałam skrętu kiszek :wściekła/y::wściekła/y:

Kochana, poród się zbliża wielkimi krokami, jak już się czyścisz :-) szkoda tylko, że przy fryzjerze :-D;-)

Byliśmy właśnie na mieście i się załamałam. Diesel podrożał o 15 groszy.

Co do pampersów ja do szpitalu wpakowałam sobie 15 sztuk. Bo i tak więcej nie zmieści się. Resztę to mi mąż na drugi dzień dowiezie.

We Wloszech tez benzyna podrozala :-(

Ja pieluch nie musze brac, ale ze kupilam sobie za duza torbe do szpitala to wlozylam opakowanie huggisow.

To jednak spelnisz prosbe tescia:-)

Ja to sie tego czyszczenia przed porodem panicznie boje. Bo mi tylek chyba rozerwie echhhh:szok::baffled: a nie mowie juz o hemoroidkach :szok::baffled:

Karoli niestety Sylwia się jeszcze nie odezwała, ale operacja jeszcze może trwać. Oliś miał tylko dwie dziurki w serduszku, a operacja trwała około 5 godzin, a u Oliwierka Sylwii muszą wszystkie naczynia poprzekładać tak jak być powinny, więc trochę to może potrwać. Pewnie Sylwia napisze coś wieczorem jak już dotrą na noc do hoteliku.

Kacha dzieki za odpowiedz. Nie pomyslalam, ze to tak dlugo moze trwac.
W takim razie nie puszzcam nadal kciokow.
I czekam na wiesci. Ale musze Wam powiedziec, ze denerwuje sie i chcialabym, zeby Sylwia juz cos napisala.

no to chociaż jedna koleżanka ze skończoną 38 nigdzie się nie wybiera, hura:-Da już myślałam, że będe musiała podlizać się do 37 tc:-D:-D:-D

Dormark- jesteś pierwsza, która tu chudnie- jak ty to robisz?:-p:-D

andzia ja do piatku wieczora tez nie zamierzam rodzic. Od 18 w piatek akcje moga sie rozwijac.

reklama
Do góry