• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Kubiaczka;3718241]
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko - moim zdaniem to bardzo dobry kalkulator który podaje wiele rzeczy z dobra dokładnością. Dla mnie długość ciąży: 6 tygodni i 2 dni. Wiek dziecka: 4 tygodnie i 2 dni

Witam Cie bardzo serdecznie skorzystałam z tego kalkulatorka i mamy w tym samym wieku dzidzie :):) Długość ciązy ta sama i wiek dziecka sie zgadza. :):) Pozdawiam

Mi w pierwszej ciąży wychodziła dziewczynka, a urodził się chłopczyk, także traktujcie to z przymrużeniem oka, tak jak wróżby z kształtu brzucha...:tak::tak::tak:

Gosiak23, dzięki za rady, no muszę coś pokombinować, łóżeczka na razie nie zmieniam, bo Wiki świetnie się czuje w tym ze szczebelkami, a w normalnym to chyba by nie chciał spać i przychodziłby do nas...:-(

WITAM KOBITKI:-)

Cześć Dziewczyny!

Ja też jestem styczniówką 2010! Termin mam na 6 stycznia - chociaż boję się, że dzidzia będzie chciała opuścić pielesze w Sylwestra. :szok: Cieszę się, że trafiłam na tę stronkę. Jeszcze jakiś czas temu nikogo nie było (szukałam), a tu taki wysyp. Razem jest raźniej.:-)

To moja druga ciąża, więc wiem, czego się spodziewać. Jednak teraz jest jakby spokojniej. Nudności miałam tylko przez dwa tygodnie, czasami robi mi się tylko słabo. Poza tym względny spokój a to 10 tydzień. A jak jest u Was? Jak się czujecie? Czy brzuszki Wam się powiększają?

witaj:-)gratulacje:-)

Dziewczyny
Pakuje sie do szpitala :((
Wpadłam tylko powiedziec, ze u mnie beznadzieja, serduszko nie bije, martwy płod i musze jechac na zabieg, trzymajcie sie ciepło

najgorzej było powiedziec bliskim co sie stało...

kochana tak mi przykro:-(:-(:-(

.

Dziewczyny, macie już karty ciąży założone, a badania jakieś robicie??

nie mam teraz mi załorzy najpierw badania zrobic mam a potem do niego i założy mi:tak:

reklama
Zresztą mało istotne, ważne, żeby tym razem chromosomy nie ześwirowały i żeby znowu nie przyplątał się o jeden za dużo :tak:
Czytałam dziewczyny, że pisałyście o usg genetycznym, w trakcie takiego usg koniecznie zapytajcie się o przepływy krwii, to bardzo istotne, a często lekarze to pomijają! Niestety w 80% przypadków jeśli jest odwrócenie fali A to oznacza zespół Downa, inną wadę genetyczną, bądź wadę serca. Sama przezierność karku jest mało wiarygodnym wskaźnikiem. U mojego Młodego przezierność karku była ogromna, bo aż 6 mm, odwrócone przepływy krwi i sprawdziło się przypuszczenie lekarzy, że dziecko będzie miało ZD, na szczęście nie sprawdziło się ich krakanie, że Młody nie wytrzyma do końca ciąży i obumrze. Dalsza diagnostyka prenatalna dla mnie była bez znaczenia, bo bałam się poronienia po amniopunkcji, a wiedziałam, że i tak na przerwanie ciąży w życiu bym się nie zdobyła. W końcu to moje dziecko jakieby nie było :tak:

Bardzo cenne informacje, bo ja koniecznie będę miała takie badania z powodu wady u pierwszego dziecka co prawda nie genetycznej(wada wrodzona) ale wskazania do amniopunkcji i skierowanie mam- zdecydowałam nie robić, w zamian zrobię genetyczne usg. Więc jeśli macie dziewczynki jeszcze jakieś wskazówki i doświadczenia chętnie poczytam:tak::tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry