Witaj na grupie i gratulacjeCześć Wszystkimz wielką przyjemnością przyłączę się do grona przyszłych mam. Niesamowicie się cieszę że po 1,5 roku starań mogę być tutaj z wami
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj na grupie i gratulacjeCześć Wszystkimz wielką przyjemnością przyłączę się do grona przyszłych mam. Niesamowicie się cieszę że po 1,5 roku starań mogę być tutaj z wami
![]()
32 latWitaj na grupie i gratulacjeKażdy temat mile widziany
Który jesteś tydzień? To Twoja pierwsza dzidzia? W jakim jesteś wieku?
![]()
Ja lecze się od lat, ogólnie na twoim miejscu udalabym się do lekarza, lub chociaż umówiła teleporade, ja miałam wynik Tsh 1,85 a FT4 1,00 i zwiększyła mi dawkę. Ogólnie to jest tak że te podane normy to nie jest tak do końca 'norma', bo zależy ona od wieku i wagi, nie jest tak że każdy ma taką samą normę TSH i FT4. Mi to zawsze tak lekarka tłumaczyła.Czy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
Nie, nigdy nie leczyłam tarczycy, nikt mnie nigdy nigdzie nie kierował, ale chyba jest coś takiego jak niedoczynność ciążowa![]()
Ja mam od wielu lat Hashimoto. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski zadzwoniłam do endokrynologa i podniosła mi dawkę leku więc badania dwa tygodnie później poza znacznym przekroczeniem przeciwciał (jak to w Hashimoto) są ok... zadzwoń do endokrynologa bo Ft4 w ciąży jest bardzo ważna a nawet najważniejsze ale nie martw się bo póki co to nie wielkie odchylenie od normyCzy ktoś ma hasimoto czy problemy z tarczyca i robił już badania. To moje wyniki i średnio to wyglada
Według tabeli jest w normie, więc się nie denerwujeTo wysoką masz betę. Ja 5t+5 Mam 7029 a przyrasta dobrze
Betę zawsze można sprawdzić na stronach internetowych z kalkulatorem. Wykazuje czy przyrost jest w normieWedług tabeli jest w normie, więc się nie denerwuje![]()
Beta tylko daje 100 % odpowiedź czy ciąża jest, czy test się nie myliMi wyszło na ostatnich wynikach tsh 2.93 też się zmartwiłam, powiedziałam ginowi na co odparł ze to jest w normie ale najlepiej jak by nie przekraczało tych 2,5 i przepisał mi euthhyrox 25, jedną dziennie. Kolejna wizyta 8 czerwca to pewnie da mi skierowanie na kolejne badania krwi i sprawdzimy aktualny wynik tsh.
Wszystkie tutaj piszecie o becie, ja nie robiłam ani razu i gin też mi nie zlecił, nie wiem czy to normalne.