Z tego co można wyczytać to to fizjologiczny objaw, zwłaszcza ból jajnika, z którego była owulacja w udanym cykluDziewczyny, mnie ciągle kłują jajniki.. Może nie mocno, ale je odczuwam jakoś, myślicie, że to powód do niepokoju?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tego co można wyczytać to to fizjologiczny objaw, zwłaszcza ból jajnika, z którego była owulacja w udanym cykluDziewczyny, mnie ciągle kłują jajniki.. Może nie mocno, ale je odczuwam jakoś, myślicie, że to powód do niepokoju?
Wiesz co byłam na NFZ pierwszy raz. I byłam w szoku - niby włożył nowy kondom ale pobrali mi cytologię patykiem jak do lodów, który kazano mi sobie samej trzymać w dłoni, nawet nie wiedziałam do czego to ma służyć więc nie wiem czy trzymałam to ostrożnie, na fotelu był taki kawałek podkładki, że na pół pośladka a jestem szczupłą osobą, z jednego gabinetu do drugiego musiałam przyparadować bez rajstop przez korytarz pełen kobiet nie zachowujących żadnych odległości. Co ciekawe to ta poradnia ma dobre opinie w Internecie![]()
Kobietki a powiedzcie jak to jest u was z piciem herbaty? Pijecie normalnie? Ja ogólnie bardzo lubię, ale podobno trzeba z tym uważać i musiałam ograniczyć.. Sama nie wiem jaka herbatę najlepiej wybrać, może coś podpowiecie![]()
My w niedziele oznajmilismy cudowna wiadomosctakże moi rodzice skakali z radosci, za to tesciowie nie powiedzieli ani słowa. .. Dziwne to było. Mąż niestety słabo się poczuł po braku ich reakcji.. Później dodali, że mamy się nie martwić, bo po prostu maja juz wnuki, dlatego nie było euforii - tym tłumaczeniem tesciowa wygrała
mnie to nie ruszyło kompletnie - męża mi tylko szkoda, wiec go pocieszam
ja jedynie tak sobie mysle, ze do tej pory nie bylo z tesciowka "wiekszych" problemów i czuje, ze one moga dopiero przyjść
![]()
Ja paliłam i to kilka lat.. A papierosy rzuciłam 4 dni przed pozytywnym testem ciążowym. Po prostu mnie naszło nagle, że chce rzucić i teraz w ogóle mnie nie ciągnie. Nic a nic. Jakbym nigdy nie paliła
.
"Te pleśniowe sery... Jeden z większych problemów ciężarnych. Możecie je jeść, jeżeli są z mleka pasteryzowanego. Zobaczcie skład i okże się, że 99% serów dostępnych w Polsce jest z mleka pasteryzowanego. Pamiętajcie jednak, że nie powinnyście w ciąży jeść innych produktów z mleka, które nie przeszły obróbki cieplnej, czyli np. zsiadłego mleka. I tak jak sery pleśniowe są słynne, to już o mleku zsiadłym nikt nie pomyśli..." kiedyś czytałam to.u mamy ginekologCzyli nie jestem sama.. A kefir czy kwaśne mleko można normalnie pić nie ?Jakie składniki oprócz tymianku, salami, serów pleśniowych nie można jeść w ciąży?
Czyli nie jestem sama.. A kefir czy kwaśne mleko można normalnie pić nie ?Jakie składniki oprócz tymianku, salami, serów pleśniowych nie można jeść w ciąży?
Tez tak mamTrzymam kciuki za dzisiejsze wizyty❤
A macie tak też że musicie się 100 razy zastanowić nad czymś? Mi to się wydaje że w tej ciąży jestem taka tępa, masakra
Osttanio jak rozmawialiśmy z mężem to musiał mi coś tłumaczyć 3 razy przy czym na końcu mi powiedział (żartem oczywiście), że te nasze dziecko chyba będzie bardzo mądre bo one mi wysysa cała moja inteligencję![]()
Super wieści :-)Dzień dobry mamusie, jestem dzisiaj najszczęśliwsza osoba na świecie, pomimo przyrostowi bety który był ponizej normy, moje dzieciątko rośnie a nawet zobaczylam serduszko ❤ wyłam jak bóbr, mąż też.... Ile sie wymartwilam to moje, jedyne ci mnie zszokowało to to ze z usg wyszło ze to 6 tydzień ciąży a z om powinien zacząć się 9 tydz (8+0) i z terminu porodu 7 stycznia zmieniło sie na 21.01, juz to sprawdzalam wiec wychodzi ze data poczecia to 27.04 ale to nie mozliwe bo juz 28.04 mialam pozytywny test, ehh zagmatwane, najwazniejsze że wszystko jest w porządku, będę wyc ze szczęścia dzisiaj j sobie cały dzień...