reklama
GosiaLew a próbowałaś z różnych butelek - różnych producentów? bo np. mi wszyscy doradzali avent a ja się uparłam na tommee tippee i jak musieliśmy Małego z Dziadkiem zostawić to ściągnięte mleko bez problemu wypił. Oczywiście nie jestem też zwolenniczką wpychania dziecku butelki na siłę jeśli nie ma takiej konieczności, tylko tak mi się nasunęło
najważniejsze żeby cycka chciał ssać 
ligotka
Fanka BB :)
Ja pije sobie herbatke koperkowa, ale taka leciutka, robie ja ze zwykla ekspresowa i nie zostawiam na dlugo... ale nie wiem czy to dobrze ze pije, slyszalam rozne opinie, mala jednak problemow z kupka nie ma.
Ad przebierania, u nas czasem jest czesto bo sie jej ulewa, ale jednak ostatnio coraz mniej wiec czasem wystarcza trzy pajace na dzien, jakos pomimo calej szafy ciuszkow mamy swoje ulubione body rozpinane od gory do dolu i pajace i tak caly dzionek. Przebiera, ubiera maz, ona jest przy nim spokojniejsza... kurde jak wroci do pracy to chyba przezyje masakre
Sab simplex jest tez czeski, my mamy blisko tzn rodzice wiec licze ze kupia, moj brat stosowal maly nigdy nie mial kolki.
Ad przebierania, u nas czasem jest czesto bo sie jej ulewa, ale jednak ostatnio coraz mniej wiec czasem wystarcza trzy pajace na dzien, jakos pomimo calej szafy ciuszkow mamy swoje ulubione body rozpinane od gory do dolu i pajace i tak caly dzionek. Przebiera, ubiera maz, ona jest przy nim spokojniejsza... kurde jak wroci do pracy to chyba przezyje masakre
Sab simplex jest tez czeski, my mamy blisko tzn rodzice wiec licze ze kupia, moj brat stosowal maly nigdy nie mial kolki.
Ostatnia edycja:
kurczę, trafił mi się egzemplarz dzidziusia z wbudowanym czujnikiem ruchu hehehe, śpi tylko na rękach, twardo, ze można jej dziury w policzkach robić, a wystarczy odłożyć to zaraz jest alarm... już dzisiaj wysiadam, a co będzie, jak klocuszek będzie ważył więcej? :/
GosiaLew
Fanka BB :)
skąd ja to znam też tak miałam dziś szczególnie. No i nawet nie miałam jak się wyszykować do lekarza. A teraz wróciliśmy i mały dostał smoka na uspokojenie i jakoś sobie smacznie sam śpi nawet.
Edit: po karmieniu tylko na rączkach, nie ma mowy o samodzielnym spaniu :-(
Edit: po karmieniu tylko na rączkach, nie ma mowy o samodzielnym spaniu :-(
Ostatnia edycja:
dziewczyny a jak z kupkami u waszych dzieciakow?do tej pory igor nie mial problmu ze zrobieniem kupy codziennie a nawet ze 3 byly.a od jakiegos tygodnia czas sie wydluza....raz dwa dni teraz 3 dzien nie robi...polozna mnie uspokaja ze dzidzia moze nawet tydzien nie robic kupki i nie jest to patologia zwalaszcza jesli ladnie przybiera ma apetyt i nie meczy bol brucha do tego jesli puszcza baczki i moczy pieluszke..........u nas wszystko to wystepuje.nie martwie sie bardzo ale jestem ciekawa jak to u was.aa a brak kupk swiadczy o dobrej jakosci pokarmu bo jest prawie w calosci przyswajalny.zaznaczam ze mieszkam w niemczech i tu sa nieco inne metody,moja znajoma w polsce dostala czopki dladzidzi jak 3 dni kupki nie zrobilo.masakra jakas......
Ninka dalej robi dużo kupek, czasami nawet 4-5 na dobę, częściej w dzień niż w nocy. Ale też słyszałam, że nie należy się przejmować jak nie ma kupy, u szwagierki Filip robił od samego początku kupę co 2-3 dni.
To ja chyba trafiłam na aniołka- Nina grzecznie sama zasypia w łóżeczku i w dzień i w nocy, czasami jeszcze w czasie karmienia ale zazwyczaj to dopiero po odłożeniu do łóżeczka. Jak zaczyna płakać to ją biorę na ręce a jak się uspokaja to kładę z powrotem i jest już spokój.
To ja chyba trafiłam na aniołka- Nina grzecznie sama zasypia w łóżeczku i w dzień i w nocy, czasami jeszcze w czasie karmienia ale zazwyczaj to dopiero po odłożeniu do łóżeczka. Jak zaczyna płakać to ją biorę na ręce a jak się uspokaja to kładę z powrotem i jest już spokój.
reklama
bobomama24
Mama Izy i Martynki
Wy to macie grzeczne dzieci.Moja nie mysli nawet o spaniu w lozeczku a tylko na rekach
Podziel się: