reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Świeżo upieczone mamuśki kontynuacja symptomów zbliżającego się porodu :)

YoungLady, ja niestety sposobu nie znalazłam. czekam cierpliwie, aż moje dziecię będzie ładnie spało.. powoli przyzwyczajam się nawet do porannego wstawania, no bo rady nie ma. Ja Ci więc nie pomogę. najlepiej jak zapytasz pediatrę. są syropki uspokajające dla niemowląt. może to by jej pomogło zapaść w głębszy sen? spytaj lekarza.

reklama
Tak sobie popatrzyłam na wykresy ze skokami rozwojowymi i mamy 24 tydzień jak nic skok się zbliża i powinna nawet być maruda ale jako, że urodziła się tydzień wcześniej to dopiero początek a kulminacja ma być za 4 tygodnie to czyżbym wówczas miała nie spać w ogóle?? Poprzednie skoki jakoś tak łagodnie przechodziły, spała, tylko maruda była większa a teraz to jeśli to skok to jest koszmarny :(
Ciekawe jak dziś pójdzie spać, skoro my już od 9 do 11 jeszcze spałyśmy :(
O i drze się drze to dziecko ehhhh.... sił brak!

YoungLady u nas tez tak bylo i z perspektywy czasu przyczyna byly zeby.U nas zaczelo sie jak Oli mial 3 miesiace a pierwsze przebily sie w wieko 6 m.Ale lekarz mowil ze jak nie widac nie znaczy ze nie ida.Np.teraz bylo z piatkami tak ze opuchniete na dole a gora ladniutka.A pierwsze na gorze sie przebily.I znow wszystko wraca do normy bo mamy komplet.A co do firmy to my tez mamy budowlana, i wiem o czym mowisz.Z ta kasa i pracoholizmem M. ;)

younglady nie pomoge bo u nas tak samo jest:( i nie mam pojecia o co kaman:/ byl spokoj tylko ok 2 tyg temu przez jakis czas kiedy przeszlam na mm to dziecko bylo aniolem, bawil sie grzecznie sam, smial, wogule nie plakal!a teraz...masakra jakas, wierci sie kreci , nie moze zasnac , ale moze to przez to przeziebienie ktore go dopadlo, nie wiem...
tez nie spie prawie w nocy...ehhh kiedy to sie skonczy

no dziewczynki, trzeba to przeczekać. nic nie poradzimy. ja też myślę, że to ząbki. jak chcesz się upewnić to daj małej na noc czopek przeciwbólowy, jeśli będzie po nim spać lepiej tzn, że niedługo będzie małym gryzońkiem ;)
a jak tam YoungLady kocyk?znalazłaś chwilkę na robótki? ja bym też chciała zrobić bolerko starszej i buciczki małej, ale jakoś nie mogę się zebrać. poza tym w przyszły weekend mamy ślub mojej szwagierki i chciałabym uszyć starszej sukienkę bombkę bo obleciałam całe miasto i nigdzie nie ma. tylko brakuje mi koncepcji na wykrój. muszę poszperać w necie. może któraś z was ma jakieś pomysły?

Ostatnia edycja:
Kocyk się robi połowa głównej części już jest, pozostało drugie pół dorobić i falbaneczkę i będzie gotowy... może za 2 tygodnie, ale jak będzie taką wredną marudą to może być nawet dopiero za miesiąc...

Dziś troszkę mniej się w nocy kręciła, ale i tak co dwie godziny cycuś musiał być bo inaczej by się obudziła... ależ miałam sen... śniło mi się, że Mai wyszły dwa zęby na raz i to nie dolne a górne i były takie jak kilka małych szpileczek...

Oby to były zęby, bo przynajmniej będę wiedziała, że jak wyjdą to to kręcenie się skończy...

Kathhe nie wiem czy możesz z małym iść na bąbelki ale spotkanie org. jest 19 o 16:00
potrzebne jest zaświadczenie od lekarza, czy dziecko może chodzić na basen. A początek samego kursu to 1-2 kwietnia.

hej kobitki, doradźcie, która ładniejsza, o ile w ogóle któraś jest ;)
1.jpg3.jpg2.jpg

reklama
Do góry