reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

No widzisz Monia, jeszcze znajomi coś dadzą więc na prawde nie ma sensu tak szaleć przed urodzeniem, a potem to zawsze jeszcze można coś dokupić.
Szkoda że ostatnio Patrycja się nie udziela ona zawsze coś podpowiedziala co potrzebne a co mniej. Patrycjo gdzie jesteś?:confused: :-)

Juz jestem jestem:-D

Widze ze zakupy u Was pelna para...szafy prawie upchane...Czytam wasze opisy ale fotek za duzo nie widze bo chyba wykasowane...:eek:Ale moja strata jak mnie nie bylo no nie:-)

Ja tak czytalam ze z tymi rozmiarami macie dylemat...Wiecie niby te 56 na poczatek ma byc ale potem to sie okazuje ze kazdej firmy rozmiar to inny...
Ja mialam np.body rozmiar 50 i wyobrazcie sobie ze moja Mloda nosila je jjeszcze jak juz jej 68 rozmiar zakladalam...Niektore ciuchy to normalnie jakby z nia rosly...ale fajnie-akurat na to nie nazekalam...Ja ogolnie bardzoooo jestem zadowolona z ciuchow z H&M...Bo one sa wlasnie takie ze" rosna"wraz z dzieckiem...Mam taki dresik np.ktory kupilam jak mloda wchodzila w rozmiar 68 a dzis zakladam jej 74 i 80 i nadal go nosi...

Ja tak narazie nie doczytalam jeszcze wszystkiego ale jak przelece to jeszcze osik dopisze...Niestety nie starcza mi czasu na wszystkie watki ale bede sledzila co tam za cudenka kupujecie i moze tez pochwale sie czasami wlasnymi zakupami...:-)

A co tam z Sorga?Nie widac Jej cos ...

reklama
Poczytalam od 90 strony do ostatniej...

Ja poduszke mam chyba taka z 170 cm i wypelniona jest takimi kuleczkami...Uwazam za lepsza od tych z takim jakby zbitym wypelnieniem bo mozna indywidualnie dopasowac dla swojej wygody...Ja np.siadalam z ta poducha przed kompem na krzesle i tak karmilam mala...mialam wtedy wolne lapy i moglam w tym czasie polatac na bb,poklikac z rodzina lub spokojnie zjesc obiad...albo jak bolaly plecy to na niej sie kladlam,w nocy czesto wkladalam ja miedzy nogi a koncowke pod glowe:-D wtedy bylo mi dopiero wygodnie...To naprawde cenna rzecz...

Jesli o termometr chodzi to ten do ucha jest super ale mozna obejsc sie bez takiego...Ja kupilam taki za chyba 29,90 z motywem z bajek i swietnie mierzy temperature...W maximum 10 sekund...

Ktoras pytala czym ozdobic sciane...
Ja np.jak narazie mam biale sciany,do tego wsciekly roz ramki z ikei...Maja tam takie fajne roznokolorowe w roznych rozmiarach i powkladalam zdjecia niuni...Po drugiej stronie mam w bialych kwadratowych ramkach zdjecia z usg...Mam tez lampke kwiatka i takie motywy z bajek ...mozna kupic rozne zestawy...Ale zamierzam pomalowac na jakies fajne kolorki pozniej pokoj i ozdobic moze jakims kolorowym szerszym pasem sciane...taka przylepna jakby tapeta...
Mam polki takie szersze ale jeszcze nie zawieszone...Ja nie lubie zbytnio duzo ******* bo tylko sie tam kurz zbiera...a najwiekszym zbieraczem sa wlasnie maskotki..."-3 mozna jakies fajne miec ale wiecej to ja osobiscie bym nie chciala...

No witam witam Patrycja!

Ja tez pierdolek nie lubie, lubie bardzo moderny-nowoczesny styl i jak najmniej na polkach itd. Jak pokoik wykoncze to wam wkleje fotki.
Co do termometru to jeszcze nie wiem jaki kupie... jeszcze mam duzo do kupienia:szok: :-D , A ciuszki z HM tez lubie, mam duzo swoich co mi poprzysylali w prezentach i sa super wiec dla dzidzi tez napewno extra!

Chciałam się z Wami podzielić informacją którą wczoraj dostałam od lekarza pediatry. Sama o tym nie wiedziałam a informacja się przyda. Otóż chodzi o to, że małe dziecko oddycha głównie brzuchem (tzn. bardziej rusza się brzuch niż klatka piersiowa). I np. jak założy się dziecku za ciasno pampersa albo zamiast śpioszków tzw. półśpiochy lub spodenki np. na gumkę, to często się zdarza, że Maleństwo ma problemy z oddychaniem bo mu się brzuszek uciska - no i płacze. Niby wszystko jest OK, a dzieciak wyje. Lekarka mi powiedziała, że najgorzej jest wtedy, gdy dziecko ma np. katarek, bo wtedy już kompletnie takie ubranie go blokuje i nie może oddychać. Dlatego najbardziej dla dzieci są polecane śpiochy i ubranka bez ucisków w okolicy brzucha.

Dzagud fajnie, że to napisałaś - postaram się zapamiętać :-)
Dobrze, że właściwie nie kupowałam półśpiochów ani spodni innych niż ogrodniczki.

Dzagud, bardzo cenna informacja. Człowiek uczy się przez całe życie :tak:
Właśnie prześledziłam ten wątek i widzę, że zastanawiacie się nad termometrem.
Ja mam taki , który przykłada się do czołą (link poniżej) i bardzo sobie chwalę - pomiar w 1 sek. Te do ucha mierzą temperaturę trochę dłużej. Pamiętam jak mojej Aduśce mierzyłam kiedyś u koleżanki jak była malutka i bardzo jej się to nie podobało. A ten sprawdza mi się doskonale. Mogę polecić go z czystym sumieniem.

TERMOMETR Microlife POMIAR NA CZOLE 1sek + gratis! (182213687) - Aukcje internetowe Allegro

A ja mam taki do ucha i jestem bardzo zadowolona. Mierzy też w sekundę. Wprawdzie często jest tak że zawyża, ale może zależy u kogo - ja np. nigdy na nim nie miałam normalnej temperatury. Ale może nietypowa jestem.;-)
Wczoraj za to zrobiłam listę rzeczy do szpitala i takich na początek i jestem przerażona ile mi jeszcze brakuje. No cóż - pensja za 5 dni i trzeba się ostro wziąć za pakupki, bo zostanę z ręką w nocniku. Dobrze że to raczej takie drobiazgi niż większe rzeczy (może z wyjątkiem wózka):-)

mam pytanie czy bedziecie kupowaly torbe do pieluch- wiem ze to troche zbedny wydatek, ale tak pomyslalam ze dobrze miec cos przeznaczonego tylko dla dzidzi - na butelke, itp.,

ja kupilam taka - wprawdzie jasna, ale ponoc zmywalna ;-) Nie moglam sie powstrzymac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry