reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Wracajac do ciuszkow-ja mam dosc sporo wszystkiego ale ciesze sie, bo na meza to nie licze-on sie w ogole nie nadaje na zakupy, nawet gdyby mial dobre checi, wiec wszystko na mojej glowie :-) Dlatego wolalam kupic i przygotowac sie wczesniej. Ja mam ciuszki tylko na pierwsze 3 miesiace i sa to: 10 spiochow/pajacykow, 11 body/bluzeczek z krotkim rekawkiem, 8 spodenek, 5 body/bluzeczek z dlugim, 3 sweterki, 2 sukieneczki. Mysle ze starczy, jeszcze leci do mnie jedna paczka z PL z rzeczami po siostrzenicy. Mysle ze to duzo razem wyjdzie ale sie ciesze ze nie bede musiala na gwalt leciec do sklepu i kupowac byle co. Takze wszystko zalezy od charakteru :-)

reklama
A ja dziś trochę poszalałam, bo dokupiłam kilka bluzeczek, kilka bodów z krótkim rękawkiem i komplecik bluzeczka plus majtasy. Do tego jeszcze kosmetyki Hipp'a, gruszkę do nosa, kupę chusteczek nawilżanych Nivea (była super promocja), paczkę pieluch Happy - tych z wycięciem pod pępek, proszek Lovella, a dla siebie majty jednorazowe i wkładki laktacyjne do prania. Jutro idę do upatrzonej apteki po butelki, smoczki, podkłady itd. Trochę się nalatałam, bo starałam się wyczaić gdzie będzie taniej i wyobraźcie sobie, że pieluchy kupiłam w Realu za 21 zł, a te same w hurtowni dziecięcej obok były po 29! Szok normalnie.

u mnie właśnie zakończyło się składanie szafek do pokoju małego:-) jutro ciąg dalszy urządzania i można juz wszystko prać i układać:tak: ten ósmy mesiąc jakoś mi się ciągnie, więc jakoś sobie urozmaicę dni (chociaż do szkoły jeszcze nie mam napisanej pracy, ani się nie uczę:szok:, ale urządzanie pokoiku jedt duzo przyjemniejsze:tak:)

Dzagud - gratulacje zakupkow!!!

Kachasku zupelnie cie rozumiem ;-):tak::tak:

Jesli chodzi o pokupki to mi zostalo - lozeczko (a raczej kolska), fotelik samochodowy, wanienka i uzupelnienie torby do szpitala. No wiec...hmm chyba nie duzo - ciuszkow na poczatek mam pod dostatek najwyzej potem sie dokupi a kosmetykow tez mam duzo bo dostalam od mamy - tylko nie wiem czy sie sprawdza...zobaczymy.

Dziewczyny bedziecie kupowac laktator? Ja wlasnie nie wiem czy nie zaczekac z tym do po-porodzie, ale jak w pierwszych dniach bede miala jakies problemy to kicha...Co myslicie??:confused::confused::confused:

anni laktator na pewno rzecz przydatna już w szpitalu bo w 2-3 dobie jest podobno nawał pokarmu i bez ściągnięcia ani rusz, a potem to zależy od twoich planów, czy zamierzasz często gdzieś wychodzić i zostawiać dziecko pod czyjąś opieką, czy wrócisz do pracy po macierzyńskim itp..
Jeśli uważasz że nie przyda ci się zbytnio w późniejszym czasie to spokojnie możesz sobie darować ten wydatek, bo w szpitalu udostępnią laktator jeśli będzie taka potrzeba.
Ja się już zaopatrzyłam w ręczny zachwalany Avent Isis ale wiem że mi się później przyda. :-)

Ja tez laktator zakupilam ( ten sam co Szopka ) i tak sobie mysle ze moze mi sie przydac w sytuacji kiedy nie bede mogla karmic ze wzgledu na poranione sutki, a czesto sie tak zdarza jak dzidzia uczy sie ssac i zle lapie sutka albo mamcia zle przystawia,w tedy czesto z bolu sie rezygnuje z karmienia piersia,a jak mi sie tak zdarzy to w terdy...siup...wyciagne laktator,odciagne mleko a dzidzia moze dalej sie cieszyc dobrodziejstwem mleczka maminego ...no! :p

No nie wiem..oby to tak latwe bylo jak mi sie napisalo heheheh :)))

reklama
laktatora jeszcze nie mam ale mam za to zamowiony sterylizator parowy Avent IQ i butelki 260ml i smoczki do tego. aha a do wozka tez mamy zamowiona skore owcy (w kolorze popielatym zeby pasowala do wozka) :)))))
poza tym co sie dzialo ostatnio.... dostalam paczke od rodzicow i tesciow z Polski z ubrankami dla Tristana po Cyrylce czesc i czesc nowe rozki itp. duzo tego!!!!!

Do góry