reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

tylko nam 13ty chyba nie wypada w piątek, ani w maju ani w czerwcu:no: ale za to w lipcu juz tak:tak: :-D

reklama
sluchajcie, zmienie temat, dostalam paczke z PL od mamy i siostry-cala paka ciuchow dla malej, nowych i starych po siostrzenicy, mam teraz takie multum tego wszystkiego, ze sie zastanawiam czy to nie jest przesada. Siostra mowi, ze taki maluch to ciagle jest brudny i trzeba przebierac nawet kilka razy dziennie wiec jest szansa ze wszystko zaloze :-)

Nawet policzylam wszystko:
Spiochy: 7 sztuk
Body z krotkim rekawkiem: 15 sztuk
Body z dlugim rekawkiem: 3
Sukieneczki: 6
Spodenki dlugie: 9
Spodenki krotkie: 6
Pajacyki: 13
Bluzeczki z krotkim rekawkiem: 4
Bluzeczki z dlugim rekawkiem: 9
Sweterki: 4
Czapeczki: 5
Skarpetki: 8
Buciki: 1 para
Sliniaczki: 6 sztuk
Kocyki grube: 2
Kocyki cienkie:4
ciesze sie strasznie, oczywiscie to wszysto jest na pierwsze 3-4miesiace:tak: :-D

ojoj izka super:tak: i jeszcze powiedz, że w szafie masz drugie tyle ;-) :-D zdążysz to wszystko założyć dzidzi??
nie dziwię się, że się cieszysz:-)

właśnie uśwadomiłam sobie, że nie mam sweterków:szok: tzn chyba jeden cieniutki jest i bluza rozm 62, a tak to nic w tym stylu:no:

Hehehe, Kachasek-mam nadzieje ze zaloze to wszystko, na szczescie sa w roznych rozmiarach wiec jakas roznorodnosc jest :-) nie sadzilam ze siostra az tyle mi przysle. Sweterek lepiej miec, 2 cieple rzeczy pewnie starcza zawsze mozna okryc kocykiem. Ja kupilam jeden a dostalam jeszcze 3 :-)

Izka ale to na zdjeciach to nie tylko z Pl nie? Bo widze ze pelno ciuszkow z targetu i kocyki tez a wiem ze tego sklepu w Pl nie ma. A swoja droga to fajnie patrzec co masz bo ja te same np skarpetusie ogladalam i mam taki sam sweterek Cartersa itd:-) Ja mam duzo DUZO wiecej kocykow tych recieving blankets i cieplutkich. Duzo mam od kompletu z ciuszkami bo tu np jest ubranko, ze spodnie i kaftanik czy bluzeczka i do tego pasujacy kocyk:-D Fajne takie!

aha na pocieszenie i poprawe humorku po klotniach z mezem zrobilam pierwsze pranie body i spodenek malej:-) Ah jak slicznie pachna choc nie wlalam za duzo plynu do prania bo sie balam:zawstydzona/y:

izka ubranka masz super i starczy Ci z pewnoscia wszystkiego. ja mam mniej ale nastawiam sie ze i tak co 2 czy 3 dni bede prala a nieraz trza tego samego dnia bo jak dzidzia zwymiotuje na ubranko to lepiej jak najszybciej wyprac.

monia wspolczuje klotni i calkowicie Cie rozumiem!!! moj raz wymyslil ze kupimy teraz papuge albo LCD TV a moze kino domowe bo to co mamy jest tylko 5+1 a nie 7+1 brrr no to ja w ryk jak moze przeciez trzeba kupic wozek fotelik itp... i co slysze? luzzzz.... ale jak na razie zadnych pomyslow nie zrealizowal. nie wiem czy tak specjalnie mnie drazni zeby potem mowic jak to baby w ciazy maja humory i rycza.... a co do tego ze dorastaja po urodzinach dziecka hmmmm moze sa tacy wyjatkowi niektozi ;) oni dorastaja i staja sie odpowiedzialni w swojej definicji ale nadal lubia sobie dogodzic i kupic co im sie podoba (tak jak Dzagud pisze my kobitki zawsze oszczedzamy i kupujemy niezbedne rzeczy dla domu pomijajac siebie). ale ja tez tak mialam wczesniej jak faceci dopiero jak bylam w ciazy pierwszy raz mi sie zmienilo...

reklama
Izka tylko możesz się cieszyć że tak duzo tego masz, na pewno wszystko wynosi dzidzia, nie zapominaj że będzie goraco i pewnie często trzeba bedzie przebierać nasze maluszki :-D.
Monia nic tak nie poprawi humoru jak przygotowania do narodzin naszych kochanych maluszków :-D.

Do góry