reklama
Olla
Melowa mamusia:)
A ja policzylam ciuszki idac za waszym przykadem.
Troche sie tyego nazbieralo biorac pod uwage ze wszystko sama kupilam...od kolezanek z pracy dopiero mam dostac,no i od mamusi,siostry,tesciowki...Mam ciuszki od najmniejszego rozmiaru do 6 miesiecy(te na 3-6 mcy to tylko troszke)
a wiec wymieniam
:
-body kr.rekaw 24
-body dl.rekaw 8
-koszulki kr.r.3
-koszulki dl.r.8
-spiszki+rompersy 11
-pajace 7
-swetry 3
-bluzy 5
-spodniczki 2
-sukienki 7
-spodnioki 3
-ogrodniczki 3
-skarpety 9
-czapki 5
-sliniaki 4
-buciki 2
-dresik 1
-plaszczyk 1
Najbardziej przegielam z tym body,ani sie mezowi nie przyznaje...ale w cale nie wyglada ze jest tego duzo
Troche sie tyego nazbieralo biorac pod uwage ze wszystko sama kupilam...od kolezanek z pracy dopiero mam dostac,no i od mamusi,siostry,tesciowki...Mam ciuszki od najmniejszego rozmiaru do 6 miesiecy(te na 3-6 mcy to tylko troszke)
a wiec wymieniam
-body kr.rekaw 24
-body dl.rekaw 8
-koszulki kr.r.3
-koszulki dl.r.8
-spiszki+rompersy 11
-pajace 7
-swetry 3
-bluzy 5
-spodniczki 2
-sukienki 7
-spodnioki 3
-ogrodniczki 3
-skarpety 9
-czapki 5
-sliniaki 4
-buciki 2
-dresik 1
-plaszczyk 1
Najbardziej przegielam z tym body,ani sie mezowi nie przyznaje...ale w cale nie wyglada ze jest tego duzo
Zrobiłam "rachunek sumienia" i przeliczyłam to co mam już poprane i poprasowane. I trochę mnie "wcięło", bo oprócz tego mam jeszcze 3 poprane "pralki" i jeszcze przynajmniej jedną nieupraną, więc mój stan posiadania trzeba mniej więcej przemnożyć przez 3 lub 4!
A to wszystko w rozmiarach do pół roku, bo te większe na razie bez prania wrzuciłam na pawlacz i niech czeka na później.
- czapki - 5 szt
- kaftany - 11 szt
- body z krótkim rękawem - 9 szt
- body z długim rękawem - 6 szt
- bluzki z krótkim rękawem - 3 szt
- bluzki z długim rękawem - 13 szt
- śpiochy - 23 szt !!! (rany Boskie!)
- pajace / rampersy (długie i krótkie) - 18 szt
- skarpety - 5 szt
- buty - 5 szt
- śliniaki - 1 szt
- majtki (z folią) - 1 szt
- komplet - sukienka z majtasami - 1 szt
- spodnie - 4 szt
- śpiwór - 1 szt.
- sweterek - 1 szt.
- nosidło - 1 szt.
- kocyk - 2 szt.
- rożek - 2 szt (jeden z usztywnieniem i jeden bez)
(te dwie ostatnie rzeczy jeszcze nie uprane)
Tak wygląda 1 półka w szafie którą to zapchałam. Ciekawe co z resztą?:sick:

- czapki - 5 szt
- kaftany - 11 szt
- body z krótkim rękawem - 9 szt
- body z długim rękawem - 6 szt
- bluzki z krótkim rękawem - 3 szt
- bluzki z długim rękawem - 13 szt
- śpiochy - 23 szt !!! (rany Boskie!)
- pajace / rampersy (długie i krótkie) - 18 szt
- skarpety - 5 szt
- buty - 5 szt
- śliniaki - 1 szt
- majtki (z folią) - 1 szt
- komplet - sukienka z majtasami - 1 szt
- spodnie - 4 szt
- śpiwór - 1 szt.
- sweterek - 1 szt.
- nosidło - 1 szt.
- kocyk - 2 szt.
- rożek - 2 szt (jeden z usztywnieniem i jeden bez)
(te dwie ostatnie rzeczy jeszcze nie uprane)
Tak wygląda 1 półka w szafie którą to zapchałam. Ciekawe co z resztą?:sick:

anni
Fanka BB :)
No dziewczyny macie tychhh ciuszkow ojej.
Powiem wam ze dziekuje za liste bo ja porownuje z wami co mam a czego nie i wiem jeszcze co musze kupic - a to: koszulki, pajacyki i jakies sweterki.
W sumie nie wiele, ale zawsze...
Powiem wam ze dziekuje za liste bo ja porownuje z wami co mam a czego nie i wiem jeszcze co musze kupic - a to: koszulki, pajacyki i jakies sweterki.
W sumie nie wiele, ale zawsze...
Olla
O jejku! Dziagud !a j myslalam ze ja mam duzo hahahah
))
Niezla ilosc
gratulacje 
Ja musze jeszcze dokupic czapusie w rozm.new born,bo wiekszosc to mam kapelusikow a potrzebuje takiej na wyjscie ze szpitala i taka co sie od razu po porodzie zaklada.
Myslalam jeszcze zeby pajacy dokupic bo ponoc sa fajne i wygodne na noc, ale w spioszkach tez malenstwu powinno byc rownie wygodnie...
Jesli o kocyki chodzi to mam tylko dwa cienkie ale oprocz tego mam dwie koluderki do wozeczka ( jedna to jest wklad i do tego mam 2 komplety poscieli...cudne! ) tak wiec chyba nie bede potrzebowac grubuch kocy ,prawda?
Niezla ilosc
Ja musze jeszcze dokupic czapusie w rozm.new born,bo wiekszosc to mam kapelusikow a potrzebuje takiej na wyjscie ze szpitala i taka co sie od razu po porodzie zaklada.
Myslalam jeszcze zeby pajacy dokupic bo ponoc sa fajne i wygodne na noc, ale w spioszkach tez malenstwu powinno byc rownie wygodnie...
Jesli o kocyki chodzi to mam tylko dwa cienkie ale oprocz tego mam dwie koluderki do wozeczka ( jedna to jest wklad i do tego mam 2 komplety poscieli...cudne! ) tak wiec chyba nie bede potrzebowac grubuch kocy ,prawda?
maonia kafaniki to koszulki wiązane na troczki albo na zatrzaski... takie do pasa tylko, ja uzażam ze lepsze jest body bo sie nie podwinie i i nie wyłazi więc po prostu nie kupiłam żadnych kaftaników. Ale wogóle ubranek mam dużo mniej niż wy, zaledwie dwie szuflady komody. Za to juz czekam na zakupy wspólne z Erykiem 

Olla
Monia dla mnie koszulki to bluzeczki,takie z guziczkami na ramionkach albo i bez,bo kaftaniki to na dlugosci zapinane lub wiazane.
Kaftaniki mam na napy ,zapinane na dlugosc lub kopertowo,na troczki tez mam ale kolezanki mowia ze one nie zdaja egzaminu..
Kaftaniki mam na napy ,zapinane na dlugosc lub kopertowo,na troczki tez mam ale kolezanki mowia ze one nie zdaja egzaminu..
reklama
Podziel się: