reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

reklama
A ja policzylam ciuszki idac za waszym przykadem.
Troche sie tyego nazbieralo biorac pod uwage ze wszystko sama kupilam...od kolezanek z pracy dopiero mam dostac,no i od mamusi,siostry,tesciowki...Mam ciuszki od najmniejszego rozmiaru do 6 miesiecy(te na 3-6 mcy to tylko troszke)

a wiec wymieniam ;) :
-body kr.rekaw 24
-body dl.rekaw 8
-koszulki kr.r.3
-koszulki dl.r.8
-spiszki+rompersy 11
-pajace 7
-swetry 3
-bluzy 5
-spodniczki 2
-sukienki 7
-spodnioki 3
-ogrodniczki 3
-skarpety 9
-czapki 5
-sliniaki 4
-buciki 2
-dresik 1
-plaszczyk 1

Najbardziej przegielam z tym body,ani sie mezowi nie przyznaje...ale w cale nie wyglada ze jest tego duzo :p

Zrobiłam "rachunek sumienia" i przeliczyłam to co mam już poprane i poprasowane. I trochę mnie "wcięło", bo oprócz tego mam jeszcze 3 poprane "pralki" i jeszcze przynajmniej jedną nieupraną, więc mój stan posiadania trzeba mniej więcej przemnożyć przez 3 lub 4!:szok: A to wszystko w rozmiarach do pół roku, bo te większe na razie bez prania wrzuciłam na pawlacz i niech czeka na później.
- czapki - 5 szt
- kaftany - 11 szt
- body z krótkim rękawem - 9 szt
- body z długim rękawem - 6 szt
- bluzki z krótkim rękawem - 3 szt
- bluzki z długim rękawem - 13 szt
- śpiochy - 23 szt !!! (rany Boskie!)
- pajace / rampersy (długie i krótkie) - 18 szt
- skarpety - 5 szt
- buty - 5 szt
- śliniaki - 1 szt
- majtki (z folią) - 1 szt
- komplet - sukienka z majtasami - 1 szt
- spodnie - 4 szt
- śpiwór - 1 szt.
- sweterek - 1 szt.
- nosidło - 1 szt.
- kocyk - 2 szt.
- rożek - 2 szt (jeden z usztywnieniem i jeden bez)
(te dwie ostatnie rzeczy jeszcze nie uprane)

Tak wygląda 1 półka w szafie którą to zapchałam. Ciekawe co z resztą?:sick:

dziewczyny to macie niezle ilosci, ja tez nie narzekam....

Asylan my tez mamy papuge :-D a nawet dwie. Najlepsze jest to ze jak wejde do domu po pracy a jej nie poglaskam to krzyczy Monika za mna:szok: :-D

No dziewczyny macie tychhh ciuszkow ojej.

Powiem wam ze dziekuje za liste bo ja porownuje z wami co mam a czego nie i wiem jeszcze co musze kupic - a to: koszulki, pajacyki i jakies sweterki.

W sumie nie wiele, ale zawsze...

a co to sa koszulki??? sorki jesli glupie pytanie ale tu nie ma. No i moze ktos wkleic zdjecie jakie kaftaniki kupujecie?

O jejku! Dziagud !a j myslalam ze ja mam duzo hahahah:)))
Niezla ilosc ;) gratulacje :)

Ja musze jeszcze dokupic czapusie w rozm.new born,bo wiekszosc to mam kapelusikow a potrzebuje takiej na wyjscie ze szpitala i taka co sie od razu po porodzie zaklada.
Myslalam jeszcze zeby pajacy dokupic bo ponoc sa fajne i wygodne na noc, ale w spioszkach tez malenstwu powinno byc rownie wygodnie...

Jesli o kocyki chodzi to mam tylko dwa cienkie ale oprocz tego mam dwie koluderki do wozeczka ( jedna to jest wklad i do tego mam 2 komplety poscieli...cudne! ) tak wiec chyba nie bede potrzebowac grubuch kocy ,prawda?

maonia kafaniki to koszulki wiązane na troczki albo na zatrzaski... takie do pasa tylko, ja uzażam ze lepsze jest body bo sie nie podwinie i i nie wyłazi więc po prostu nie kupiłam żadnych kaftaników. Ale wogóle ubranek mam dużo mniej niż wy, zaledwie dwie szuflady komody. Za to juz czekam na zakupy wspólne z Erykiem :laugh2:

Monia dla mnie koszulki to bluzeczki,takie z guziczkami na ramionkach albo i bez,bo kaftaniki to na dlugosci zapinane lub wiazane.
Kaftaniki mam na napy ,zapinane na dlugosc lub kopertowo,na troczki tez mam ale kolezanki mowia ze one nie zdaja egzaminu..

reklama
Do góry