reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Fizjoterapeuci i ortopedzi odradzają butki - żadnego ciepełka nie dadzą, znacznie lepiej ubrać ciepłe skarpetki i schować nóżki w śpiworek, a niestety często wykoślawiają stópki. Pierwsze buty dziecko powinno dostać gdy zacznie chodzić po dworze (bo po domu to najlepiej boso lub w skarpetkach).Ollu no i nie wiem czy kupowac buty czy nie??? Co myslicie? A jesli tak to na miekkiej podeszwie??? Doradzcie prosze!
Oczywiście każdy robi jak uważa

Olla
Melowa mamusia:)
Jesli bucik uciska stopke i ustala niefizjologicznie to owszem-zgadzam sie calkowicie
ale te buciki teraz to takie paputki miekkie,prawie jak skarpetki,wiec nie widze problemu.
Aha jesli buciki przylegaja zbyt mocno to dzidzia podkurcza automatycznie paluszki i nie potrafi ich rozluznic a to niezbyt dobrze...Tak wiec wybor nalezy do mamusi
))
Aha jesli buciki przylegaja zbyt mocno to dzidzia podkurcza automatycznie paluszki i nie potrafi ich rozluznic a to niezbyt dobrze...Tak wiec wybor nalezy do mamusi
Przed wyjazdem zabezpieczyliśmy się na wypadek nagłej i niespodziewanej zimy w ciepły kombinezon i nowe pajace i body w rozmiarze 68- a dokładniej tatuś sam z siebie tak zadbał o syna. 
No i w naszej szafie ubrania o numerze 62 już prawie nieobecne- dobrze że mam dla kogo je odkładać (moja siostra jest w ciąży :-):-):-)) bo inaczej byłoby mi szkoda tych raz założonych ciuszków.

No i w naszej szafie ubrania o numerze 62 już prawie nieobecne- dobrze że mam dla kogo je odkładać (moja siostra jest w ciąży :-):-):-)) bo inaczej byłoby mi szkoda tych raz założonych ciuszków.
reklama
No właśnie, najgorzej to szkoda tych cudeniek. Ja jestem wściekła na moją Mamę, bo nakupowała Magdzie cudownych rzeczy, ale... wszystko kompleciki na lato a rozmiar na teraz. I w efekcie Magda nie założy tego nigdy, bo na przyszłe lato to mogę sobie pod tramwaj podłożyć.
Niestety moja Mama czasem nie myśli...
A my kupiłyśmy wczoraj do chrztu cudowną sukieneczkę. Jest bardzo skromna w formie (żadnych falban, tiuli i koronek), więc tak naprawdę myślę że będę mogła ją założyć Madziuli np. na święta albo jakąś inną imprezkę rodzinną. A dziś jedziemy zaopatrzeć w elegancką kieckę starszą babę, bo przecież nie może na chrzcie siostry wyglądać byle jak.;-)

A my kupiłyśmy wczoraj do chrztu cudowną sukieneczkę. Jest bardzo skromna w formie (żadnych falban, tiuli i koronek), więc tak naprawdę myślę że będę mogła ją założyć Madziuli np. na święta albo jakąś inną imprezkę rodzinną. A dziś jedziemy zaopatrzeć w elegancką kieckę starszą babę, bo przecież nie może na chrzcie siostry wyglądać byle jak.;-)
Podziel się: