reklama

Szafa malucha

Najpierw dzieki za komplementy pod adres Noemi:-)

Efilo-a co to za firma-Alvi moze?
Przede wszystkim musicie sprawdzic na jaki rozmiar lozeczka jest szyty ochraniacz...Bo nawet jesli bedzie super miesisty a szyty na miejsze lozeczko to nie bedzie sie tak super trzymal...Ja mam posciel Ferertti i niby grubiutki ale sznurki ma przyszyte na lozeczko 120/60 a ja mam lozeczko 140/70 i tak nie teges az za super....:eek:

A co do termometra na butelke to uwazam za zbedny wydatek...Szybko czlowiek nabiera wprawy...Ja np wiem ze moja mikrowela musi zrobic dwa i pol obrotu to woda do mleka bedzie idealna:-D:-D:-D Nawet reka tak sie wyrobila ze zybytnio nie musze patrzec na butelke zeby nalac odpowiednia ilosc wody:-D:tak::-):-):-):-):-)

reklama
efilo fajna posciel tylko mi osobiscie baldachim nie pasuje. poza tym cudenko!!!
tutaj akurat nie musze sie martwic za duzo wymiarami lozeczek bo wszystkie sa takie same :)))
termometr zbedny jak dla mnie i tak jak mowi patrycja bo kilku razach sie wyrobicie.

aha u nas tez sa fajne takie nietypowe lozeczka okragle ale znow trzeba miec mnostwo kasy bo nie dosc ze takie lozeczko jest drogie to tez i posciel droga bo specjalna a dziecko z tego lozeczka wyrosnie duzo predzej. jednak i tak mnie sie podobaja:-D

javascript:DynObject.all.DynObject15.ZoomSpot();

Lozeczka piekne ,ale do tego trzeba miec duzy pokoj zeby to wszystko mialo taki efekt jak na obrazku...:-)

Fajne sa tez te lozeczka ktore sa z dwoch czesci skladane...Mozna rozdzielic je na pol i przystawic do lozka...super bajer jesli chce sie miec jednoczesnie dzieckow swoim lozeczku oraz przysobie...

Efilo, ta posciel i lozio jest serio przesliczne - w moim guscie. Nie wie czy dobre jakosciowo bo trudno powiedziec nie widzac na zywca, ale wydaje mi si porzadne.

Patrycja rzeczy dla malej sliczne - ale ona jest tak cukierkowa, ze jej pewno to we wszystkim ladnie.

Te lozeczka okragle sa extra, ale fakt nie dla kazdego i pokoj musi byc raczej duzy...
kosz na brudki supcio tu w Pl nie widzialam, ale musze sie rozgladnac - wydaje mi sie ze to super dodatek no i praktyczny uff...

tyle dziewczynki - ja na razie przyierzam sie do rozka, ale juz wam wkleilam fotke wczesniej. Poza tym to musze sie solidnie za zakupy wziasc - bo oprocz kilka par spioszkow nic nie mam:baffled:

Taki kosz można u nas kupić w Ikei, ale występuje tylko ze zwykłym materiałem w biało-beżowe prążki.
Okrągłe łóżeczka wyglądają bajecznie, ale nie widziałam takich w polskich sklepach. Ktoś widział?

Dziewczynki mam kilka pytan, ktore nurtuja mnie od jakiegos czasu
1) czy dzieciatko bedziecie ze szpitala przewozic w foteliku czy na rekach?
2) jezeli w foteliku to jak je nalezy ubrac przy tem. ok 20 st C
niemialam kontaktu z takimi maluszkami i zastanawiam sie czy wystarczy ubrac je w body, kaftanik, spiochy wsadzic do fotelika i przykryc kocem czy nalezy na to zalozyc jeszcze jakis kombinezon( pluszowy-nie bardzo gruby) czy moze na to jakis pajacyk z froty. Dla was moze okazac sie to smieszne ale ja naprawde nie wiem:-)

reklama
Pycia dziecka nie wolno przewozić w aucie na rękach! Pomijając mandat jaki byś za to dostała, jest to skrajnie niebezpieczne w przypadku gwałtowniejszego skręcania, hamowania lub uderzenia! Tylko specjalny fotelik lub gondola z opcją przypięcia dziecka (choć za legalność gondoli głowy nie dam).
Co do ubrania - pojęcia nie mam ;-) Ponoć jest zasada - noworodka w o 1 warstwę ubrania więcej niż dorosłego. Ale nie wiem jak się może mieć do czerwcowych upałów...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry