reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Monia wszystko jest nowiutkie,prosto od producenta,juz oderwalam metki
u nas wyglada to tak
pierwszy rozmiar 56,ja mam jeden taki komplet
potem to rozmiar 62,nie wiem na jaki wiek to jest,to zalezy od wzrostu maluszka,nastepne to 64,68,72 itp
ja wiekszosc rzeczy mam w rozmiarze 62,najwyzej bede wywijac rekawki,podejrzewam ze jesli maluch szybko bedzie rosnac to niedlugo i 68 zaloze
u nas wyglada to tak
pierwszy rozmiar 56,ja mam jeden taki komplet
potem to rozmiar 62,nie wiem na jaki wiek to jest,to zalezy od wzrostu maluszka,nastepne to 64,68,72 itp
ja wiekszosc rzeczy mam w rozmiarze 62,najwyzej bede wywijac rekawki,podejrzewam ze jesli maluch szybko bedzie rosnac to niedlugo i 68 zaloze
anuula30
czerwcówka 2007
dziewczyny prosze jak ktoras ma pojecie to napiszcie mi o tych rozmiarach, tak jak Izka pisze 56 na newborn a potem jak to wypada? kiedy jest na 3 miesiace a kiedy na 6?
Ja znalazłam taką tabele rozmiarów:
E
efilo
Gość
Rzeczywiście, jakaś bawełniana czapeczka na małą główkę by się przydała (rozmiar 35-38 - mi tak polecono, inna rozmiarówka to "1") i ew. łapki-niedrapki (chyba, że wolisz używać skarpetek). (...)
Myślę, że 56/62 to już bym nic nie kupowała - powinno wystarczyć, a i tak pewnie prezenty jakieś dostaniecie. Jesteś wyposażona! (moim zdaniem, ofkors :-) ).
Dzięki Esia za fachową ocenę. Coś tam pewnie jeszcze kupię, bo nie wytrzymam. Ale raczej bieliznę niż jakieś poważniejsze ciuszki.
Monia,
ja będę miała przewijak który w komplecie ma wymienne prześcieradełka. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Generalnie jednak przewijaki w Polsce są od razu z ceratką, więc nie przemakają. A na wierzch można spokojnie podłożyć np. flanelową pieluchę - wydaje mi się to wygodniejsze niż zakładanie ciągle nowego pokrowca (są takie frotowe dostępne) - zwłaszcza jak trzeba dziecko przebrać co dwie godziny.
Monia, jakbyś chciała przełożyć polskie rozmiary ciuszków na Twoje to z tego co zauważyłam 56 to NB/0-1M, 62 to 0-3M a 68 to 2-4M.
Olla
weź poprawkę na to że Monia i Izka nie 'nadają' z Polski i nie wszystkie produkty o których piszą są dostępne w Polsce. I na odwrót... :-)
asylan
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
efilo czapke dla dzidzi kupujesz wg obwodu glowki. Cyrylka urodzila sie z obwodem glowy 33cm a najmniejsza czape bawelniana mialam rozmiar 34 wiec akurat. a potem 36. na pewno sa rozne rozmiary dla wczesniakow tez wiec mniejsze sa na pewno. ja jak sie urodzilam mialam np 30cm obwod glowy. aha wydaje mi sie ze masz dosyc ubranek jak na pierwsze 2-3 miesiace (zalezy od wielkosci dzidzi) ale w tych rozmiarach juz nie musisz kupowac chyba ze chcesz rzadko prac
ja w sumie 56 mialam tylko kilka wiec praktycznie zaczynalam od rozmiaru 62 i starczylo na jakies 2-3 miesiace.
dorotka ciuszki super!!! te z zyrafka tez mialam - fajnie sie nosza! a jakie masz rozmiary? takie jak pisalas? bo cos mi sie wydaje ze sie nowe rozmiary pojawily od kiedy mnie nie ma w POlsce... zawsze byly tylko 50, 56, 62, 68, 74 itd czyli co 6 cm nowy rozmiar. a tu widzialam u Ciebie nawet 64 czy 72 hmmmm... a w jakim wieku co, to trudno powiedziec, bo zalezy jaka dzidzia bedzie dluga i jak bedzie przybierac na wadze.
u nas do zestawu wszystkich chusteczek sa jeszcze Sticky Fingers - chusteczki nasaczone do buzi i raczek tylko
)) i pachna super!!!!
dorotka ciuszki super!!! te z zyrafka tez mialam - fajnie sie nosza! a jakie masz rozmiary? takie jak pisalas? bo cos mi sie wydaje ze sie nowe rozmiary pojawily od kiedy mnie nie ma w POlsce... zawsze byly tylko 50, 56, 62, 68, 74 itd czyli co 6 cm nowy rozmiar. a tu widzialam u Ciebie nawet 64 czy 72 hmmmm... a w jakim wieku co, to trudno powiedziec, bo zalezy jaka dzidzia bedzie dluga i jak bedzie przybierac na wadze.
u nas do zestawu wszystkich chusteczek sa jeszcze Sticky Fingers - chusteczki nasaczone do buzi i raczek tylko
E
efilo
Gość
Asylan
ja też jeszcze rozmiaru 64 nie spotkałam mimo że grzebię w tych ciuchach od miesięcy. Także może jakaś firma sobie coś takiego specyficznego wymyśliła.
A z tymi rozmiarami czapeczek to różnie bywa. W H&M wielkości czapeczek podawane są w miesiącach i właśnie długości dzidzi, a nie obwodu główki. No chyba że jest to też gdzieś napisane, ale że mi nic nie mówiło to nie zwróciłam na to uwagi.
Dorotka
bombowe te ciuszki. Muszę też zrobić zdjęcia tych swoich. Część jest taka po prostu bieliźniana, ale część to cacuszka.
ja też jeszcze rozmiaru 64 nie spotkałam mimo że grzebię w tych ciuchach od miesięcy. Także może jakaś firma sobie coś takiego specyficznego wymyśliła.
A z tymi rozmiarami czapeczek to różnie bywa. W H&M wielkości czapeczek podawane są w miesiącach i właśnie długości dzidzi, a nie obwodu główki. No chyba że jest to też gdzieś napisane, ale że mi nic nie mówiło to nie zwróciłam na to uwagi.
Dorotka
bombowe te ciuszki. Muszę też zrobić zdjęcia tych swoich. Część jest taka po prostu bieliźniana, ale część to cacuszka.
reklama
E
efilo
Gość
A jak już mówimy o odcinaniu metek od nowych rzeczy.
Czy wycinacie też wszywane z ubranek?
Czy wycinacie też wszywane z ubranek?
Podziel się:
A to jest urzywane czy nowe? bo jesli odkupilas to chyba urzywane nie? a wygladaja jak nowki! Super!!!