reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

reklama
Ja kupilam najmniejsze czyli-na 4-6kg:szok: no chyba ze slepawa jestem i byly mniejsze ale z tego co na opakowaniu widze to to jest tzw. 1-czyli pierwszy, najmniejszy rozmiar. Wiec Patrycja jak 2,5 kg byly za duze, to moja niunia chyba sie upaopi w tych na 4-6kg :baffled: Jak ja kocham te roznice miedzy PL i US, czlowiek sie gubi przy kazdej duperelce :wściekła/y: :sick:

Patrycja a ile Noemi ważyła jak się urodziła? I chyba w tym rozmiarze wystarczy kupić 1 paczkę?

Noemi jak sie urodzila wazyla 2980 i 51cm dluga,ale z tego co poamietam to tak prawie miesiac nosila Newborny(Pampersa) a potem kupowalismy 2

Zreszta zobaczycie jak sie dzieci urodza...Najodpowiedniej bedzie kupic 2-5kg bo napewno beda odpowiednie...zadne dziecko napewno nie urodzi sie o wadze 5kg...;-):-)

Izka u nas sa mniejsze! Ty kupilas 1 czyli to sa jakby drugie:-D. Ja kupilam jak narazie jedna wielka pake Pampers NB (czyli najmniejsze) i wydaje mi sie ze tych malych to starczy i teraz jak juz bede kupowac to kupie 1. A no i Huggies tez sa Nb a potem 1, 2 itd.

zadne dziecko napewno nie urodzi sie o wadze 5kg...;-):-)
Patrycja-nigdy nic nie wiadomo, niezbyt dawno w telexpresie mowili, ze babka urodzila 7-kg kolosa :-)
Monia-chyba mnie zmylil napis: NEW BABY, na tych pampersach, a na wage nie spojrzalam, tylko na numer 1 i stwierdzilam ze to najmniejsze. Dopiero dzis dziewczyny pisaly cos o wadze wiec patrze na moje a tam od 4 kg. Najgorsze jest to ze bylam przed chwila na zakupach i nie bylo mniejszych :confused: :eek: ...musze gdzies indziej sie wybrac, w sumie to jeszcze troche czasu zostalo :-) :-D

Izka nic sie nie martw bo te napewno sie tez przydadza tylko na troszke pozniej. No chyba ze ty tez z takim kolosem wyskoczysz:szok::-D. Wiesz co, jak kupujesz Pampersy to napewno kupuj te zolte Swaddlers. Jest ich o pare sztuk mniej w paczce i sa troszke drozsze ale roznica wielka od tych zwyklych zielonych. Duzo miekciejsze i w ogole. A w ogole to kupie chyba tez paczke mala tych Huggies Newborny bo maja to wyciecie na pepowinke jak maluszkowi jeszcze nie odpadnie wiec nie trzeba zawijac a i sie nie obetrze. Podobno tez bardzo dobre...

Monia-no popatrz nie ma tego zlego...to ja na pierwsze chwile kupie te Huggies-gentle care w ksztalcie U na pepuszek. Ta "1" to kupilam wlasnie swaddlers :-) i bylam swiecie przekonana ze to najmniejsze, a teraz patrze ze sa jeszcze "N" dla newborn-ow.

newborn na pewno sie przydadza a nie uwierzycie.... tutaj nie ma Pampersow!!!!!!!!! sa tylko Huggies i jakies tutejsze dziwne hmmm Snugglers Babylove czy jakos wiec chyba jednak zostane przy Huggiesach choc najlepiej wlasnie Pampersy wchlaniaja kupki przynajmniej te poczatkowe!!

A ja sie z zakupem pieluszek wstrzymam na początek i tak dostane Pampersy ze szpitala i tam mi dobrze powinni rozmiar do Eryka dobrać, a potem dokupie takie same, albo większe w zależości od potrzeb. Asylan ja jakoś do Pampersów przekonania nie mam- nie żeby to było racjonalne;-). Mysle że posłucham rady i bedę używać ich na początku, tak jak mówisz ze względu na wchłanianie kupek a potem chciałabym przerzucic się na Huggies- one jakieś pozytywne uczucia budzą we mnie hehehe.
A tak na prawdę to wszystko zobaczymy z czasem, bo koniec konców to dzidzi musi pasować a nie mi:p

reklama
Asylan nie wiem ja u Ciebie, ale w Polsce stosunkowo dużo dzieciaczów ma reakcje uczuleniowe na Pampersy :eek: Dlatego wszyscy polecają Huggies, bo po nich raczej takich akcji nie ma.

Do góry