reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

kachasku rzeczywiście, bardzo fajny :tak:
jolka Piotruś wciąż pomyka w zeszłorocznych kurteczkach, w kombinezon nie wlazł pewnie głównie dlatego, że miał taki bez nogawek - tzn. zapinany "na około" i teraz już ciężko by Mu się w nim chodziło :-D

reklama
Kachasku-kombunezon sliczny:tak:
Jolka-alez kapcie sie z krytyką spotkaly hihi.Mnie osobiscie tez z woznymi sie kojarza ale my zakupilismy podobne.Tak nam polecil ortopeda(profilaktycznie),ze niby przez takie obuwie mozna uniknąc wielu wad.No wiec postanowilam ze jak na razie Amelka bedzie wtakich smigac.No wiec my mamy takie

Elmaluszku a jak wam się noszą te buciki? Nie wydaje ci się że są za bardzo sztywne i mają twardą podeszwę? Nam ortopeda też zalecił profilaktycznie od listopada zakładać takie właśnie domowe kapcie - bez owijania w bawełnę nazwał je butami woźnych z czasów PRL-u i zapisał kilku producentów spośród których mam wybrać buty, ale jak je zobaczyłam w sklepie na żywo to mnie przeraziły i biję się z myślami czy posłuchać ortopedy :baffled::dry:

Esia mam zapisane Aurelka, Bartek, Ecco, Superfit (chyba) i Daniel z podkreśleniem. Ja miałam już kupić te Daniele u nas w Bartku, ale jak zobaczyłam, pomacałam i zmierzyłam to mnie odstraszyły.

A ja wam powiem że mi się podobaja te kapcie, pamiętam że siostra mojemu siostrzeńcowi kupowała takie sandałki na lato, a wy się czaicie żeby w domu je zakładać :-D. To fakt że są super zdrowe dla stópki, Laura na razie nosi takie zwykłe na rzepy, ale tez chyba kupie takie zdrowotne jak będę w Polsce.
Ja mam do was jeszcze inne pytanie, nie wiem czy tu pasuje ale niech będzie czy możecie polecic jakies dobre kubki niekapki, najlepiej z uchwytami jak w kubku? My mamy trzy rózne (Tommee Tippe, nuby i jakis bezfirmowy ) i każdy jest do d..., bo albo za dużo picia leci albo za mało, albo w tym nuby jest góra cała z silikonu i wystarczy że Laura przyciśnie tam palec i cały silikon wylatuje i wszystko się wylewa. Szlag mnie już trafia, a chcę żeby piła z niekapka bo wszystkie smoczki od butelek gryzie, przez miesiąc załatwiła 4 smoczki!

Kotek ja nie pomogę, bo Michał pije ze zwykłego kubka (żaden niekapek mu nie pasował)a na spacerze ze zwykłej butelki bez smoczka (zazwyczaj pije wodę mineralną). Spróbuj może ominąć niekapek i przejdźcie od razu na zwykłe kubeczki czy szklanki (oczywiście plastikowe, jeśli Laura będzie samodzielnie z nich korzystała :)).

Ostatnia edycja:
reklama
Szopka-no ja szczerze powiem ze my dopiero bedziemy je zakladac od listopada poniewaz one są tak poltora cm za duze na Amelke i pan w sklepie powiedzial ze mozemy ich zaczac uzywac jak paluszki beda okolo 1cm do konca.Niestety nie mieli na nia rozmiaru jak bylysmy w pl a specjalnie po kapcie jechac nie bede wiec wzielam te wieksze i czekamy.No ale jak zalozylismy w sklepie to Amelka chodzila bezproblemowo.Wiem ze 5 minut nie zobrazuje mi tego jak zacznie w nich chodzic caly czas.Ale napewno zdam Ci relacje juz niedlugo.

My kupowalismy kapcie w sklepie ortopedycznym firmy "POSTĘP" z elbląga.Tylko ceny troche wysokie ale dziadki nam zasponsorowali:-D
Kotku-moze sprobuj z Aventa;-),albo jak radzi Kachasek z normalnego kubeczka.

Do góry