reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Dzagud Czarek nienawidzi tak samo śpiworków jak i kołderek, kocyków krępujących mu nogi, także te ocieplane pajace to jedyne możliwe rozwiązanie by mi dziecko nie marzło w zimowe noce, na szczęście pajace toleruje.

Jola butki wyglądają na wygodne. :tak: A Maks na tym zdjęciu już taki dorosły i przystojny chłopczyk.

I ja wreszcie przekonałam się do zakupu - dziś kupiliśmy takie brązowe daniele.
Czarek na razie chodził tylko po sklepie, ale testowaliśmy długo i wyglądało na to że jest mu wygodnie. Kupiłam też buty jesienno-zimowe Bartka. Brakuje nam jeszcze kurtki i możemy witać zimę.:-)

Dzagud nie wiem czy kupiłaś już te kapcie producenta "Spółdzielnia Postęp"? U nas w Bartku spotkałam takie i Pani sprzedawczyni mówiła że to są buty ortopedyczne, nie profilaktyczne i należy je kupować mając zalecenia ortopedy.

reklama
No nie kupiłam. I widzę że całe szczęście.

Powiem Wam, że ceny tych butów mnie powalają.:szok: Nie wiem czy w ogóle będę Madzi takie kapcie kupować, bo ona cokolwiek Jej w domu na nogi założyć to ma to 2 sekundy i ściąga. Na razie lata na boso i chyba tak póki co zostanie. No, ale czeka mnie kupno kozaczków. Chyba już trzeba by się rozejrzeć za odpowiednimi.

Ale wygląda na to że jednak się nie pobiorą, skoro Jacek nie będzie się chciał wyprowadzić od Ciebie, a Weronika ode mnie, to co? na odległość będą małżeństwem????:-D
Eee... po prostu zamieszkacie wszyscy razem na kupie :-p:-D

agik
no ja nie mam takich problemów - Piotruś ma drugą parę butów (pierwszą były sandałki), a po domu biega w abs'ach. Co do wyprofilowanej podeszwy, to w ecco pan długo uświadamiał mnie (nawet zaopatrzył w stosowną książeczkę ;-)), że dziecko do conajmniej 2 lat nie powinno mieć WCALE profilowanej podeszwy. Stopy w dużej mierze składają się z tkanki tłuszczowej i muszą się same właściwie wyprofilować, wszelkie "nierówne" podeszwy tylko je wykoślawią :tak:

Co do kapci "ortopedycznych", to w ciągu najbliższych 2 tyg. idziemy na konsultację do ortopedy, zamierzam wtedy go wypytać o wszystko i ew. potem kupić :tak:

Dziewczyny JA WŁASNIE MIAŁAM TE KAPCIE ZE SPÓŁDZIELNI POSTĘP!!!!
I też coś mi tak nie pasowało, że to niby profilaktyczne, a wyglądały już na lecznicze. Dlatego teraz łapcie za 70 parę złotych stoją na półce :baffled:.
Esia, a te absy to zdrowe są, jak tak dziecko biega bez żadnego usztywnienia stopy???

agik no właśnie nie wiem :baffled: Już czytałam opinie ortopedów i na tak i na nie :baffled: Głupieję... Dlatego na razie wstrzymuję się z wydatkami i zamierzam zaufać naszemu ortopedzie. No, ktoś musi zdecydować :sorry2:

agik te butki, które akualnie Maks nosi są bardzo elastyczne, a zarazem mają usztywnianą piętę :tak: są dość drogie, ale ja wychodzę z założenia, że na butach się nie oszczędza :no:
Jeśli chcesz, to sobie poczytaj: www.buciki.pl

A bucików zimowych też jeszcze nie mamy, bo niestety noga Maksia schudnąć nie chce i kozaki cały czas za ciasne :wściekła/y: Jutro pewnie wybierzemy się na zakupy :sorry2:

Esia chodzicie jeszcze do dr Sionka? Ciekawi mnie jego opinia na temat biegania po domu - w bucikach czy boso. Daj znać jak będziecie po wizycie.

Dzagud
no ceny obuwia dla dzieci to tragedia, biorąc pod uwagę że dziecko pochodzi w nich tylko jeden sezon.:dry:

Agik z tymi kapciami ja też miałam i nadal mam lekki mętlik, szkoły są conajmniej dwie jeśli nie więcej.Do mnie przemawia teoria że stopa najlepiej rozwinie się niczym nie krępowana i najlepiej jak najwięcej i jak najdłużej by dziecko biegało boso, bądź w skarpetkach z abs-ami by uniknąć poślizgów. Jednak zdecydowałam się posłuchać zaleceń naszego ortopedy, w końcu badał Czarka, obserwował nóżki i chód i jakiś powód miał by zalecić buciki, choć wcześniej kazał biegać po domu boso. No komuś trzeba zaufać i trzymać się jego zaleceń..

reklama
Szopka-kurcze wystraszylas mnie bo mi pan w sklepie pokazal oferte obuwia profilaktycznego i z takich wybieralam.Na ich stronie internetowej rowniez znalazlam obuwie profilaktyczne.No i teraz zglupialam bo nie wiem czy mamy dobre czy nie

Do góry