reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

Aga- ja zastanawiam się nad zakupem właśnie takiego materacyka kokos-gryka, tylko dwustronnego. Te dwie strony różnią się ...jedna znich to łuska gryki/ może to te kulki o których piszesz / a z drugiej strony mata kokosowa...
ja z opisu aukcji (link poniżej) zrozumiałam, że można dziecko kłaść na jednej i drugiej stronie ...i też słyszałam o dużej twardości tych materacykow...
Ciekawi mnie czy to dobrze, że one są takie twarde:confused:
może któraś z mam coś wie na ten temat?

MATERAC KOKOS-GRYKA-PIANKA 120x60 ŁÓŻECZKO (544431490) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Sprubuje i ja cos wkleic z kolekcji mojej dzidzi.

Załączniki

• z niemiec 065.jpg
    z niemiec 065.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 57
  • z niemiec 066.jpg
    z niemiec 066.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 58
  • z niemiec 067.jpg
    z niemiec 067.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 61
  • z niemiec 068.jpg
    z niemiec 068.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 63
  • z niemiec 070.jpg
    z niemiec 070.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 54
  • z niemiec 069.jpg
    z niemiec 069.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 58
  • z niemiec 071.jpg
    z niemiec 071.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 59
  • z niemiec 072.jpg
    z niemiec 072.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 59
  • z niemiec 073.jpg
    z niemiec 073.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 69
  • z niemiec 074.jpg
    z niemiec 074.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 66
elus77- wow! normalnie Twoje maleństo zrobi fururę w piaskownicy.... taki ciuchy... :-D tylko pozazdrościć ....

misza- dzięki za odp. Ciekawe jak to jest z tymi alergenami i roztoczami naprawdę... bo sama już nie wiem :sorry2: Sprzedający informuje, że właśnie w TYCH materacykach kokos-gryka takowych atrakcji nie ma :confused:

Własnie sobie poszalałam i kupiłam bluze DISNEY - z Kubusiem Puchatkiem :-)
Jest na 3-6m-cy ale co tam nie mogłam jej się oprzeć
Na dłużej starczy hehe

Załączniki

• bluza 3-6m-cy Kubus Puchatek.jpg
    bluza 3-6m-cy Kubus Puchatek.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 57
Iwona ale słodkie :tak::tak:
wiesz ja jak coś kupuję to w 80 % jest właśnie rozmiar 3-6mies, bardzo mało kupuje na takie miesięczne dziecko - każdy mówi ze dzidzia szybko wyrasta i nawet niektórych rzeczy nie zdąży się założyć ani razu!!

a tak swoją drogą dziewczyny - to nie drażni was ta rozpiętość rozmiarowa?? przecież jest bardzo duża różnica miedzy 3-mies dzieckiem a 6-mies :tak: (waga, wzrost). na dodatek jak kupisz ciuszka w takim rozmiarze to (jak dla naszych pociech) 3-mies dzidzia będzie w sierpniu - więc przydałby się ciuszek letni, a 6-mies będzie w listopadzie - więc będziemy potrzebować grubszego ciuszka :tak:
ech i bądź tu mądry człowieku :rofl2: :rofl2:

Ja to kupuje ciuszki w większości w rozmiarze 0-3m-cy oraz w rozm.62
Na 56 mam tylko 3szt. (spioszki, body i sweterek) - tak na wszelki wypadek

Moja córcia jak się urodziła to ważyła 3560 i miała 59cm
ale niektóre ciuszki na rozm. 56 były dla niej za duże
a w niektórych to chodziła nawet do 5-6m-cy (rosły razem z nią)

reklama
Ja też staram się kupować od razu większe ciuszki. Tym bardziej, że sporo rzeczy dostanę właśnie od szwagierki, której mała ma teraz 4,5 miesiąca. I ona sama mówiła, że ma takie ubranka, których w ogóle nie zdążyła założyć, bo mała tak szybko rośnie. Więc ja jak kupuję teraz to przynajmniej na 68 cm. Ale z tymi rozmiarami to też jest różnie, bo mam body jedno chyba na 88 cm, drugie na 80 cm i to niby mniejsze w rzeczywistości jest większe. Tak, że zwariowane to trochę. Ale w końcu z rozmiarami dla nas też różnie bywa. Co sklep i firma to inna rozmiarówka.

Do góry