reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

reklama
Ja kupiłam sobie spodnie dresowe dla ciązarnych na allego
i po domu to mogą być - ale tylko po domu
Bo nogawki to pijawki i sie porozciągały :crazy:

Ale mama mi kupiła rewelacyjne spodnie dresowe - suuuper są
Ale nie dla ciężarnych tylko zwykłe - takie jak teraz sa niby modne - z wywijanym stanem :-)
A jak go rozwniesz to jest idealny na cały brzuszek :-D
A po porodzie będę go nosić normalnie :)
Jest świetny - nie wypychaja sie kolana :tak:
Nigdzie nie uciska :tak:
A kosztowały 40zł -więc nie tak drogo :-)

HAAa - a ja wczoraj poszalałam z siostrą :rofl2: Moja Sis ma fioła na punkcie ciucholandów, i mi też się czasami udziela (chociaż szczerze powiem, że ja jestem wierna 1 punktowi, w ok. mojej pracy, w malutkiej miejscowości, gdzie Panie prowadzące sklepik nie za wiele znają się na firmach, itp.. Za 15-20 zł to poprostu mozna kupić coś zaj... i to z metkami!!! Za każda rzecz dla Dzidzi płaciłam ostatnio 4-5 zł!!) Nom, ale szalałyśmy w moim mieście, więc ... kupiłam 3 tuniki, spódnicę (piekna, sztruksowa, ale na okres pociążowy - mam nadzieję, że się w nią zmieszczę...) i pikną koszulkę na lato - 52 zł za wsioo (ceny po znajomości dla mojej sis) :-)

barmanka- nie nie mam jeszcze materaca, ale to jest lozeczko 120x60, a co do materac to mam totalny metlik, superowe ciuszki

no to masz ten sam problem co ja :baffled: łóżeczko kupione już dawno , a na materac się nie mogę zdecydować - nie wiem który będzie dobry :-(

ciesze się dziewczynki że podobały wam się moje zakupy :tak:

Ja tez bedę musiała dokupić materacyk do łóżeczka dla Małego, bo łózeczko dostaniemy, ale bez materaca... i jaki kupić... nie mam pojęcia, poza tym nie znam się na tym... chyba trzeba będzie liczyc na rady pań w sklepach :confused:

A to moje dzisiejsze zdobycze:-)

szalejesz moja droga pełną parą :))) ale ciuszki naprawdę są śliczne :))
ja od wtorku (mam nadzieję) równiez wkraczam w szybkie obroty zakupowe :-D

Imagination - śliczne ubranka:-)
Ja też mam łóżeczko ale bez materaca, muszę zacząć się rozglądać za nim. A po za tym to chyba już mam wszystko (oprócz kosmetyków ).

Imagination - śliczne ubranka:-)
Ja też mam łóżeczko ale bez materaca, muszę zacząć się rozglądać za nim. A po za tym to chyba już mam wszystko (oprócz kosmetyków ).
Mi jeszcze spooooro brakuje. Narazie juz ciuszków nie będę kupować, moze w kwietniu kupię komplet jednakowych ciuszków do szpitala, bo szkoda takich ładnych do szpitala dawać...
Poza kosmetykami muszę kupić w sumie wszystko... wanienke, przewijak i sporo tego :confused:
zrobiłam sobie taką rozpiskę najważniejszych rzeczy (poza tymi dla mnie i spirytusem do pępka):
Zakupy dla Maluszka:
- materacyk
- pościel x2
- przewijak
- wanienka
- ręcznik z kapturkiem x2
- myjka frotte x2
- kocyk polarowy
- kocyk gruby

ciuszki:
- kaftaniki 4szt.
- spioszki 4szt.
- body 4szt.
- skarpeteczki 5szt.
- rekawiczki 3szt.

- pieluchy tetrowe 30szt
- pieluszki flanelowe 5szt.
- pieluchy np. pampers
- śliniaczek 2szt.

- chusteczki nawilżone x2
- kremik na odparzenia
- płyn do kąpieli/mydełko
- oliwka
- płatki kosmetyczne
- laktator
- aspirator do noska
- termometr do ciała
To jest to czego jeszcze nie mam... Wyszło mi ok.1800zl:szok: choć może być mniej, a moze i więcej...:baffled: Masakra, a Rząd tylko 1000zł becikowego daje, ciekawe na co?:confused:
Pomijam jeszcze fakt wózka... tutaj akurat liczę na składkę od dziadków ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry