reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

krystyna - Twoje ciuszki też są prześliczne!!! Te okularki mnie rozwaliły.. a lampka - cudo...

A co do różu - ja już stopuje!! Obiecałam sobie, że póki co nie kupię już nic w tym kolorze!!!
Przed chwilką kupiłam na allegro okrycia kąpielowe, kocyk i prześcieradełka do łóżeczka - i tu królowały kolory: pistacjowe, żółte, kremowe i brzoskwiniowe:-D

reklama
imagination - bardzo przydatne zdobycze :tak:

paula - no to teraz masz przechlapane normalnie - bo pewnie wszystkie się teraz do ciebie zwalimy na opalanko :-p :-D

aga_k_m ale wypasik normalnie :laugh2: jedno ładniejsze od drugiego ;-)

krystyna - śliczne zakupy :tak:. a o potencjalnego Antosia się nie martw - ciuszki będą czekać na Antosie ;-)

hej
dzieki dziewczynki........nie ze sie martwie ze bedzie Antos tak samo bym sie cieszyla......byle tylko dzidzia zdrowa byla trzeba trzymac kciuki:tak:
ale wiecie jak to jest jak sie kupuje wszytsko rozowe....biedny bylby maluszek plci męskiej ...spioszki rozowe to jeszcze ale sukieneczki to juz odpadaja:-D
zobaczymy kochane...jestem ciekawa u ilu znas sprawdzi sie przewidywany termin porodu i przewidywana plec:-D
chyba syndrom wicia gniazda mnie dopadl dzis od rana od 7.......wszystko bym tylko sprzatala,planowala......a nie powinnam w zasadzie a jeszcze do tego jestem chorenka....ahhhhhh...ale chce by c gotowa ze wsszytskim przed porodem......termin sie powoli zbliza......duzo rozmyslam o tym......i czego mi jeszcze brakuje co musze zrobic......pzrez chorobe min jeden tydzien mi uciekl a tu swieta zapasem mialam tyle planow a tu nici.......
Zycze Kochane milego dzionka
ps.tak sie rozp:eek:isalam....

a wiesz jak ciężko było mi się na nią zdecydować.. Kupiłam przecież kożuszek, a rozmiary takie same.. Ale jak mi babka powiedziała - 10 zł - to ani troszkę się już nie wahałam :-D
a jakie cudne rzeczy widziałam dla chłopców (szczególnie na jesień/zimę)...:-D

teraz Ty mnie kusisz :p

a poza tym nie ma co żałować zakupu :-D pięknych ciuszków za TAKĄ cenę nigdy za wiele ;-)

krystyna30 co do terminu porodu to nie wiem , ale płeć mam już potwierdzona na 100% :-) pani doktor powiedziała,że taaaakiej moszny to żadna dziewczynka na pewno nie ma :-D:-D:-D

ale chce by c gotowa ze wsszytskim przed porodem......termin sie powoli zbliza......duzo rozmyslam o tym......i czego mi jeszcze brakuje co musze zrobic......pzrez chorobe min jeden tydzien mi uciekl a tu swieta zapasem mialam tyle planow a tu nici.....

o matko Krysia nie strasz mnie nawet :baffled: mamy zbliżony termin porodu a ty już chcesz wszystko porobić...
ja to jestem zupełnie w polu ;-) pranie ciuszków, prasowanie planuje na po świętach, no i łóżeczko też będziemy rozkładać po świętach (i wogóle szykować cały kącik dla synka) , nawet wszystkiego do szpitala nie mam kupionego, dla dzidzi też pare rzeczy mi brakuje..
od świąt zostanie mi 5 tyg - myślę że spokojnie się wyrobię :tak:

a co do terminu porodu to może raptem kilku dziewczyną uda się wstrzelić w datę ;-) no z płcią to już będzie większe prawdopodobieństwo tego co powiedział lekarz podczas usg - choć na pewno będą jakieś niespodzianki :-D :-D :-D (ciekawe u której?)

hej
Napewno zdazysz ze wszytskim!!!mam nadzieje ze ja tez.....poprostu taki instynkt wiesz sie zalacza:-D....zeby to nie bylo oznaka szybkiego porodu:szok:
tez nie piore jeszcze chce jak najdluzej poczekac zeby rzeczy byly jak najswiezsze!!!!!
poza tym u nas szykuje sie jeszcze malowanie!!!po 20 kwietnia a tesciowie beda u nas do 20 kwienia wiec u nas zostanie miesiac rowny na pozostale sprawy....
wedlug lekarza powinnam duzo odpoczywac i raczej nic nie robic wiec musze sobie wszytskie prace porozkladac w czasie zeby nie wszytsko naraz!!!
poza tym niby sie mowi zeby byc gotowym miesiac przed jakby co:tak:w razie w:)
w 37 tygodniu juz mozna rodzic w sumie bo juz sie uwaza wtedy dzidzie za donoszona:)
ta torba do szpitala tez u mnie nie gotowa ale juz zaczynam myslec co bede potzrebowac w srode bede w szpitalu zeby sie dowiedziec przy okazji co i jak
pozdrawiam
ps.musimy sie wspierac
buzka

confi - mysle ze jak juz przestaniesz krwawic to mozna sie klasc... ja odczekam ok tygodnia i lece sie opalac...

krystyna- super te ciuszki... swietne...

dzieki dziewczyny... a ja osobiscie nie mam kozuszkow i tego typu rzeczy bo w maju jest juz cieplo i nie ma co opatulac dziecka jak na zime... mam delikatne kurteczki wiosenne...

a ja osobiscie nie mam kozuszkow i tego typu rzeczy bo w maju jest juz cieplo i nie ma co opatulac dziecka jak na zime... mam delikatne kurteczki wiosenne...

Kochana - ja mam już pokupowane właśnie ciuszki na zimę (kożuszek, kurtka, kombinezon)!!! Bo jeżeli można już coś teraz kupić w promocyjnej cenie - to dlaczego nie skorzystać (w sezonie tego typu rzeczy będą dużo droższe).

Ostatnia edycja:
reklama
Musze przyznac, ze ja zupelnie nie czuje cisnienia na kupowanie czegokolwiek. Chyba wyluzowalam przy drugim dziecku:-D Mowiac szczerze duzo rzeczy mam po starszaku, wiec pewnie to powoduje moj blogi stan spokoju:tak:;-) Po swietach mam zamiar poogladac ciuszki niemowlece Eryka i poprzebierac, co lepsze. Kupie jeszcze butelki i kilka pieluch tetrowych, potrzebnych w momencie ulewania. Pozniej zobacze, czy jeszcze cos bedzie potrzebne.

Do góry