F
F87
Gość
Pytam, bo jestem ciekawa czy jest możliwość, żeby doprowadzić do tego, że dorośli będą się szczepić jak niemowlaki co miesiąc na co innego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, myślę, że moje pytania właśnie się skończyły.To będę szczepić się kilkoma, jeszcze jakieś są pytania? [emoji854]
Nie wiem jak konkretnie w przypadku mutacji delta, ale producenci podają, że ich preparaty są skuteczne i na mutacje wirusa.Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.
Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?
Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?
Im wyższy odsetek wyszczepień, tym mniej mutacji.A jeśli wirusy będą mutować i nie będzie jednej szczepionki na wszystkie?
Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.
Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?
Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?
A jeśli wirusy będą mutować i nie będzie jednej szczepionki na wszystkie?
O kurcze! Przeczytałam to co piszecie i jestem w szoku. Wy tak serio z tym odcięciem kontaktu z osobami nieszczepionymi? Będziecie siedzieć w domu jak długo ? Rok, dwa lata , trzy, 10,50 ? Nigdy nie wyjdziecie już domu? Polecam jedno ! Wyłączcie TV!
Tego się boję. Tego się boję naprawdę bardzo mocno, zwłaszcza jako obywatelka kraju, w którym ludzi segregowano. Przeraża mnie segregacja ludzi względem jakiegokolwiek kryterium i wzbudza to we mnie autentyczny lęk, który staram się odpychać. Piszę to serioNie szczepionych do enklaw i obozów.
Niestety, ale jak się poczyta niektóre komentarze, to sporo osób ma takie zapędy.Alez nie, nie. Chyba nie zrozumiałaś.
To nieszczepieni maja siedzieć w domu i nie zarażać innych.
Bo tak to ma działać, nie? Nie szczepionych do enklaw i obozów.