reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczepienia

mmartax98

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, za miesiąc mam szczepić dziecko pierwszy raz, tzn oczywiście dostała w szpitalu na gruźlicę i WZW, ale te dalsze szczepionki. Żeby dziecko nie było tyle razy klute, myślimy o szczepionce 6w1. Pediatra też mówiła, że ogólnie jest to lepsze szczepienie, natomiast nasłuchałam i naczytałam się różnych opinii. Chciałabym wiedzieć co wy myślicie na ten temat, jakie szczepienie wybierałyście 6w1 czy te podstawowe bezpłatne? I jakie były przeżycia waszych pociech po tych szczepieniach 🙂

reklama
Najlepsza 6w1. W swoim otoczeniu nie słyszałam nic złego. Ma więcej plusów jak pojedyncza. Po pierwsze mniej wkłuć po drugie mniejsze prawdopodobieństwo objawów jak gorączka
Po pierwszej dawce u nas kompletnie
Nic się nie działo. Dziś mieliśmy drugą

U moich dzieci po 6w1 były dziwne objawy - dziecko było jakby zawieszone, oczy jak pięć złotych...
Dalej szczepiłam 5w1 i już nie było takich atrakcji.

Dodatkowo przy 6w1 dziecko niepotrzebnie dostaje dodatkowe szczepienie na WZW.

Według mnie nie da się powiedzieć, która szczepionka najlepsza. Różne dzieci mogą różnie zareagować. Dawno się nie zagłębiałam, bo temat już za mną ale oboje dzieci szczepiłam infan.rix 5w1.

W moim otoczeniu słyszałam o jednym poważniejszym NOPie po szczepionce 6w1.

Według mnie nie da się powiedzieć, która szczepionka najlepsza. Różne dzieci mogą różnie zareagować. Dawno się nie zagłębiałam, bo temat już za mną ale oboje dzieci szczepiłam infan.rix 5w1.

W moim otoczeniu słyszałam o jednym poważniejszym NOPie po szczepionce 6w1.
I co to było po tej szczepionce 6w1?

U moich dzieci po 6w1 były dziwne objawy - dziecko było jakby zawieszone, oczy jak pięć złotych...
Dalej szczepiłam 5w1 i już nie było takich atrakcji.

Dodatkowo przy 6w1 dziecko niepotrzebnie dostaje dodatkowe szczepienie na WZW.
Matko .. właśnie tego się boję, nie chce aby coś się stało. Stąd pytam, bo mam już mętlik w głowie 🫣

U nas 5w1 (chcieliśmy 6w1, a położna bardzo ogarnięta i nam zrobiła wykład cały porównawczy dlaczego lepiej 5w1). Nie było żadnych objawów po. Póki co chyba tylko po pneumokokach mieliśmy gorączkę jednodniową.

reklama
2 córki szczepione 6w1. Obie po przesypiały prawie cały dzień. Kolejny dzień już normalnie

reklama
Do góry