reklama

Szczepienia

kicrym u nas też tak było, że chcieli mi 5w1 wcisnąć jak zaczęłam 6w1
ale podpisałam deklarację, ze na moje życzenie i odpowiedzialność szczepię 6w1 i już żółtaczki nie trzeba jako tego 4go wkłucia

reklama
Beaa nie mam pojecia Wiem jedynie ze nie zaszczepie go juz nigdy na meningokoki bo to wlasnie ta szczepionka dala odczyn uczuleniowy:tak:Wydaje mi sie ze szczepionki w uk sa takie same jedynie kolejnosc ich dawania i nazwy handlowe inne .Bede w uk w styczniu pojde do gp i sie dowiem wszystkiego:-)

Andula- moze niech ten polski lekarz dostosuje ten indywidualny kalendarz szczepien do angielskiego kalendarza. Sama wiesz jak jest z ta sluzba zdrowia w UK...

Bylam wczoraj na konsultacji i lekarz nic nadzywczajnego nie "wyczarowal";-)tzn z kalendarza wykreslila meningokoki dodala jedna dawke pneumo i wzw:tak:Mam nadzieje ze kazda pielegniara mi to w angielska ksiazeczke wpisze aby problemow nie bylo pozniej:baffled:

Dzisiaj my mamy szczepienia, ja szczepiłam 5 w 1 , na rota i pneumokoki, dzisiaj mamy już o jedno kłucie mniej bo rota odpadły :-) jestem ciekawa czy Miskę będą kłuli jak ma lekki katarek?? I wiecie co cieszę się , że zaszczepiłam małą na rota ponieważ niedawno moj starszy synek miał grypę żołądkową, później ja i na deserek mój mąż a małą nic nie wzięło :-) czyli myślę że szczepionka podziałała. A powiem Wam że to jest straszne cholerstwo - rotawirusy, ponieważ mój starszy- maluszek przechodził to w wieku 4lat i w ciągu dwóch godzin o mało mi dziecko sie nie wykończyło, jak trafiliśmy na oddział to lekarz określił, ze to ostatnie chwile, bo jeszcze godzina i byłoby po dziecku :-(jest to okropna i paskudna choroba, bo działa w błyskawicznym tempie!!

Macie racje dziewczyny rota daje się doustnie, tylko ja to ujęłam tak ogólnikowo, a chodziło mi że już przynajmniej o jedno "paskudztwo" mniej dostała :-) i mamy już spokój od kłuć do czasu jak mała skończy roczek :-):-):-) oczywiście pielęgniarka powiedziała mi, że oprócz szczepionek "od państwa" może zaszczepić jeszcze na ospę wietrzną (oczywiście za własną gotówkę) czy słyszeliście coś na ten temat, czy warto??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry