reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

Dobranocka szczepionka którą chcesz szczepić jest bardzo dobra dzięki Tobie ją znalazłam,tyle że dzisiaj usłyszałam od lekarki że takiej nie ma (choć wiem że jest) nie upierałam się przy swoim bo już raz mnie wyrzuciła z gabinetu przy pierwszej córce gdy zaczęłam się jej domagać,uważam że najlepiej iść normalnym trybem szczepień tylko te które można to pozamieniać na acelularne, ja bynajmniej tak zamierzam ,a jeśli ktoś chce coś więcej to już jego wybór ,5lat temu podałam córce dodatkowo Hib jeszcze nie było go w kalendarzu szczepień,nigdy nie zachorowała mi na oskrzela czy krtań zawsze się wszytko kończy na gardle.Nie ma co panikować, a co do ukłuć cóż ja płakałam z pierwszą córką jak ją szczepiłam teraz mam nieco inne podejście kolki mnie zahartowały;-)

Dziwna lekarka... Proponuję wydrukować jej stronę apteki internetowej jak taka niedoedukowana. A szczepić będę pewnie tak jak mówisz, chyba tak najbezpieczniej. Ale to się okaże, póki co - nawet nie myślę o szczepieniach, bo termin miałyśmy na wczoraj, a ze Mała chora była to nie wiem kiedy pójdziemy.

reklama
Dziwna lekarka... Proponuję wydrukować jej stronę apteki internetowej jak taka niedoedukowana. A szczepić będę pewnie tak jak mówisz, chyba tak najbezpieczniej. Ale to się okaże, póki co - nawet nie myślę o szczepieniach, bo termin miałyśmy na wczoraj, a ze Mała chora była to nie wiem kiedy pójdziemy.
Taa i więcej mnie nawet do gabinetu nie wpuści:-) powie lecz się pani sama, wiesz jak to jest lekarze nie lubią jak się jest mądrzejszym od nich:cool2:heh pójdę do innego po receptę na tą szczepionkę

Melduję ,ze bylam na szczepieniu z Dorianem .... i wracam niestety bez szczepienia. Okazalo się ,ze jest kilka rzeczy ,ktore stoja na przeszkodzie.
1. niezagojona szczepionka na ramieniu (mamy czekac az babel pęknie i sie sam wyleje):szok:
2. przez stan podgorączkowy , który wystąpil w niedziele (mamy zrobic badanie moczu):baffled:
3. Mamy zrobic usg główki , bo Dorianek urodzil sie owiniety pepowiną i mial lekką sinicę wybroczynową i chcemy sprawdzic czy wszystko ok.:sorry2:

Takze spedzilam godzine w przychodni , gdzie bylo strasznie gorąco , dzieci plakaly jedno przez drugie.... i nic nie zalatwilam. :angry:

No to ja już po natłoku informacji najróżniejszych na temat szczepień wybrałam. Biorę skojarzoną 5 w 1. U nas w przychodni to koszt 100zł więc nie jakoś bardzo dużo. Z rota rezygnuję bo jest tak wiele odmian, że nie ma sensu. A pneumo zaszczepimy jak będzie trochę starsza. Szczepienia 1 grudnia, o ile katar nam zniknie.

No to ja już po natłoku informacji najróżniejszych na temat szczepień wybrałam. Biorę skojarzoną 5 w 1. U nas w przychodni to koszt 100zł więc nie jakoś bardzo dużo. Z rota rezygnuję bo jest tak wiele odmian, że nie ma sensu. A pneumo zaszczepimy jak będzie trochę starsza. Szczepienia 1 grudnia, o ile katar nam zniknie.

u nas dokladnie taka sama decyzja tylko koszt 120zł.

reklama
Do góry