reklama
Kania78
...
To tak jak i u Nas..., ja sobie zmierzę jeszcze takim zwykłym ale Oliwii do pupy bym nie włożyła, bo Ona nawet nie usiedzi 5 minut spokojnie a co dopiero mówić o leżeniu.SARISKA u nas też jest tak na instrukcji obsługi opisane ale jeżeli pokazuje 36/ 36,2/37 podczas jednego mierzenia to jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ta najwyższa była oka już nie raz właśnie tak rozbieżne pomiary miałam.
Roxannka
Pracująca mama!
My mamy i taki i taki termometr tzn elektroniczny, którym można mierzyć temp w pupie, pod pachą albo pod językiem i drugi termometr do czoła i ucha przykładany. Ten drugi używamy jako taki pomocniczy, nie inwazyjny, mierzymy temp na czole bo do ucha nie mam mowy żeby wsadzić i robie to tylko wtedy gdy coś mnie nie pokoi, robie trzy pomiary tak jak jest w instrukcji i daje mi to jako takie pojęcie o sytuacji ;-) Jak mam jakieś wątpliwości albo coś mnie niepokoi to mierze tym elektronicznym w pupie, u nas nie ma z tym problemu, a ta temp jest dla mnie najbardziej wiarygodna 
Co do szczepionek to my za miesiąc mamy pneumokoki, o reszcie narazie cisza :-) A odstępy między szczepieniami też u nas min. 6 tyg zawsze były

Co do szczepionek to my za miesiąc mamy pneumokoki, o reszcie narazie cisza :-) A odstępy między szczepieniami też u nas min. 6 tyg zawsze były

cambria
Mama Karolka 2010
Byliśmy u Gp spytać się o tą szczepionkę,powiedziałam że nie chcę aby miał dwie na raz,że mam obawy itd a on że tak tu szczepią każde dziecko już parę lat i nic się nie dzieje i wiedzą co robią a jak nie chcę tej szczepionki to mówił abym podpisała pismo że nie chcę szczepić dziecka i koniec kropka
:-(

Ostatnia edycja:
renata borysek
Fanka BB :)
My mieliśmy na wczoraj szczepienie,zadzwonilam i powiedziałam że mały ma katar i wolę później przyjechac-nic nie marudziły,Spytałam przy okazji jak to jest jeśli dziecko jest uczulone na białko jaja kurzego (a u nas ewidentnie z całej skazy bialkowej alergenem zostalo tylko jajko)-powiedziała mi że nie przygotowują specialnych szczepionek dla takich dzieci i szczepią wszystkie tak samo:-(
reklama
Cambria- nie rozumiem...to u Was ta szczepionka jest skojarzona?2 w 1,że robią problemy?
Renata,oczywiście,że nie ma innych szczepionek,bez kazeiny,dla alergików.Co tam,kogo to obchodzi,nie?To matki pilnuja wszystkiego ,co dziecko je,dieta itp.,a tu kazeinka w żyłę,a ,kto by się przejmował.Ciekawe,jakbys powiedziała lekarzowi,ze Twoje dziecko na białko uczulone,ale ty mu dajesz i tak- jakby Cie potraktował

.Ale wstrzykiwac to jest ok,nie???

Renata,oczywiście,że nie ma innych szczepionek,bez kazeiny,dla alergików.Co tam,kogo to obchodzi,nie?To matki pilnuja wszystkiego ,co dziecko je,dieta itp.,a tu kazeinka w żyłę,a ,kto by się przejmował.Ciekawe,jakbys powiedziała lekarzowi,ze Twoje dziecko na białko uczulone,ale ty mu dajesz i tak- jakby Cie potraktował

Podziel się: