renata borysek
Fanka BB :)
no właśnie beti i akurat w naszym przypadku to kolejny powód moich oporów przed szczepieniem bo boje sie ze alergia powroci ze zdwojona sila a ja tyle m-cy walczyłam z ta dieta...:-(
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cambria- nie rozumiem...to u Was ta szczepionka jest skojarzona?2 w 1,że robią problemy?
Renata,oczywiście,że nie ma innych szczepionek,bez kazeiny,dla alergików.Co tam,kogo to obchodzi,nie?To matki pilnuja wszystkiego ,co dziecko je,dieta itp.,a tu kazeinka w żyłę,a ,kto by się przejmował.Ciekawe,jakbys powiedziała lekarzowi,ze Twoje dziecko na białko uczulone,ale ty mu dajesz i tak- jakby Cie potraktował.Ale wstrzykiwac to jest ok,nie???
![]()
ja to się zaczęłam strasznie martwić tym bardziej że Karolek to ma te węzły sporo powiększone
powiedział wyraźnie jak nie chce to nie i koniec :-( ale to znaczy,że nie dadzą mu żadnej szczepionki! Oczywiście przed szczepionką będziemy rozmawiać z tą panią która będzie Karolka szczepić ale czy to coś da?? zobaczymy

.Niby dlaczego nie moga,skoro sa dwie oddzielne????Walcz,bo nie ma sensu narażać dziecka dla ich wygody i widzimisię.A moze warto zmienić lekarza na jakiegoś rozsądniejszego?

,w tym jedna potrójna MMR.Jak oni chcą to dzieciaczkowi na raz władowac?????Ech,tam chyba jeszcze gorzej,niż u nas

pytam się jej dlaczego nie robią przerw między tymi szczepionkami a ona na to że te szczepionki są koło siebie blisko i dlatego dają je wszystkie razem
załamana jestem:-(
.No i u nas jednak można "pokombinowac" z terminami itp- najwyżej krzywo spojrzą lub powiedzą parę słów(jak nam ta pielęgniarka ostatnio
),ale raczej nie moga zmusić.U Was widzę jakos bezdusznie do tego podchodzą...Ja nie wiem,czy ten twój lekarz ma prawo Ci tak powiedzieć"teraz albo wcale"
.Cos mi tu "smierdzi".i to mocno.Zwłaszcza,że jak piszesz,Karolek ma węzły chłonne powiększone.To tez nkogo nie obchodzi i nie jest przesłanka do odłożenia szczepienia?Jak nie wiadomo,o co chodzi,to...
.Po co dawac dwa razy,jak mozna "zaoszczędzić" i dac wszystko na raz...
mąż w końcu też jej powiedział że bardzo ją prosimy aby nie dawała Karolkowi ich wszystkich na raz,zawołała lekarza,on próbował nas przekonać a my i tak przy swoim,mówię im że mały ma powiększone węzły chłonne i to ich przekonało,musiałam podpisać papier i za miesiąc na szczepienie MMR :-) Teraz mały śpi,fakt wstał dziś o 5:30 i spał tylko 1 h w dzień;-) Cieszę się że Karolko nie dostał tej MMR!!!