reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

reklama
Natolin przesuwam mimo wszystko. Ewentualnie po jutrzejszej rozmwoie z dyrektorką żłobka (gdyby sie okazało ze miejsce dla niego bedzie szybciej niz później) przyspiesze nieco przed pójsciem do żłobka ale i tak w takiej sytuacji priorytetem sa dla nas pneumokoki i meningokoki.

Patryk znowu ma katar, a szczepienie już za 11 dni :baffled: Myślałam że damy rade zaszczepić na te pneumokoki na samym początku żłobka, ale widać że wcale nie jest łatwo to zorganizować :no2:

ja tez co niunia zdrowa to nie materminu a jak juz lekarka powiedziała ze zaszczepi bez kolejki ale tylko w czwartki to niunia chroba pochorobie a teraz i tak musze po antybiotyku poczekac

Natolin powikłania sa poważne więc odry jako choroby trzeba się bać ale ta ilość odnotowanych zachorowań to nie jest jakos strasznie dużo, jednak długo dry nie było a zaczyna sie pojawiac wiec nikt nie zagwarantuje ze dziecko sie nie zarazi. Póki jest izolowany, nie chcodzi do żłobka, przedszkola to szanse na zarażenie są małe ale nie można całkowicie wykluczyć takiej możlwiości.

Lolisza dzięki! Bo ja to panikara jestem, więc się zaczęłam obawiać i zastanawiać na co najpierw szczepić.

reklama
Do góry