reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

Happy też myślisz, że ta angina może być wynikiem po szczepieniach??:confused:bo nie miałaby sie od kogo zarazić, my wszyscy jesteśmy zdrowi.Lekarka pytała, czy chodzi do żłobka, ona nawet po dworze nie chodziła za bardzo, bo miała temp po szczepieniu, jedynie w weekend godzinkę chodziłyśmy po lasku!!:tak:

reklama
elusia - czytalam kiedys artykuł"Fakty o pneumo", wktórym było powiedziane,że szczepionka na pneumokoki owszem,zabezpiecza w jakimś stopniu przed zarażeniem sie nimi,ale,niestety,"otwiera" organizm na inne zakażenia,zwłaszcza zapalenie ucha.O anginie nie pamiętam,czy pisali.
A co do swinki,to nie jest to takie straszne,a juz u dziewczynek to jeszcze mniej.to dla dorosłych męzczyzn,którzy nie chorowali w dzieciństwie,może byc groxne,bo uszkadza czasem gonady.

spoko, my mamy priorixa we wtorek i coraz bardziej się cieszę:crazy:już nie wiem czy kombinować czy nie, czy ewentualnie zaszczepią ją później czy odmówią,,, przerasta mnie to chyba:-(

a ja od 2 miesieyc mała chce zaszczepic na pneumo ale albo nie ma terminu albo niunia chora. W efekcie bede cos mogła zrobic za jakieś 2-3 tygodnie i to bedzie ta obowiązkowa a pneumo dalej czekam

reklama
My mamy za 3 tyg szczepienie na pneumokoki, ale Patryk ciągle choruje, ciekawe czy do tego czasu wyzdrowieje :-( A powiedzcie mi ile czasu powinno minąć od choroby żeby na spokojnie zaszczepić dziecko ?

ida, ma tak samo, gubie się w tym wszystkim :zawstydzona/y: Człowiek chciałby jak najlepiej dla swojego dziecka a tu takie dylematy :-(

happy,
i co z tą ospą u Amelki ? zaraziła się ?? oby nie :no:

elusia,
współczuje :( Ale wiesz może to jednak nie od szczepionki, teraz dużo wirusów w powietrzu, Patryk też niby nie miał się od kogo zarazić, specjalnie nie wychodziliśmy po poprzedniej chorobie, do żłobka nie zdążył wrócić a znowu coś złapał, tak to już jest z naszymi dzieciaczkami. Dużo zdrówka dla Natalki!

Ostatnia edycja:
Do góry