reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

Hm, ja też uparcie nie szczepiłam na pneumo i rota, twierdząc, że przecież wyrosłam bez tego i nie tylko ja...
Po ostatnim wymazie z nosa - gdzie wyszły nam paciorkowce zmieniłam zdanie.
Zwłaszcza kiedy poczytałam o tym, co to za wredne szczepy.
Tylko te powikąłnia poszczepienne... Te ost mmr to jakaś masakra byla.

reklama
Ja też miałam nie szczepić na nic dodatkowego, ale wypowiedzi kilku bliskich mi i kompetentnych w temacie osób uświadomiły mi, że naprawdę warto.
Lasotka ale to jakie były u Was powikłania? mmr czy priorixem byliście szczepieni?

My po szczepieniu ale tylko pneumo, a za 6 tygodni jednak zaszczepimy priorixem. I meningo w scan medzie na armi krajowej są za darmo dla dzieci 1-3 (wiec i meningokoki zaszczepimy).
Więc mamusie z Krakowa możecie skorzystać.

qrde, czemu ja mieszkam nie w tej części tego durnowatego kraju:confused2:
nas po prostu na razie nie stać na meningi... w przyszłym tyg pneumo 2 dawkę i portfel znowu będzie ział pustkami:baffled:

mała mi, kiedy ty Łukasza szczepiłaś? może ta gorączka faktycznie poszczepienna jest?

Sarisa a co trzeba zrobić żeby móc zaszczepić dziecko na te meningokoki w Scanmedzie na Armii Krajowej? Ja tam kiedyś chodziłam do przychodni za czasów studenckich;-)
Ida ja szczepiłam Łukasza 7 lutego więc ponad tydzień temu. Też właśnie po sugestii happy na głównym tak sobie myślę że to może od tego jeszcze?

Elusia zazdroszczę, ze Wy już po wszystkim, my raczej przed wszystkim...
Sarisa fajnie, że za darmo można zaszczepić na meningokokom :-)

Kania my też raczej przed wszystkimi ........
Poszliśmy i dziś babka mi pririxem szczepić dziecko a ja jej mowię, że nie za 6 tygodni bo dziś pneumo. I powiedziała, że odra jest odwlekana już 3 miesiące a ja jej mówię, że wiem i robie to świadomie. I nawet sie nie sprzeciwiała.

reklama
sarisa dziękuję za informację, a Wy już szczepiliście się albo zapisywaliście się?
Ida to w takim razie zgadzałoby się, tym bardziej dla mnie to dziwne że nic poza tą gorączką nie było.

Do góry