reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Nadineczko mi kazali kupic duzo body wlasnie na ramiaczka i z krótki rekawkiem pod sweterk czy pajacyka zeby pielucha się dobrze trzymała.
a co do koloru wózka to rzecz gustu...mi sie bardzo podoba i nie jest caly czarny tylko czrano-bialy:tak: nie lubię pstrokatych bo ich masa jezdzi po ulicy,a radośc kochana będzie w środku:-D a tak poważnie to kupię do tego kolorwy śpiworek i będzie gitara;-)

ps. to jaki jest najmniejszy rozmiar skarpetek?

reklama

Właśnie takie skarpetki z grzechotką (z żyrafkami), jak te pod drugim linkiem kupiłam mojemu mężowi, jak chciałam przekazać, że jestem w ciąży. Są naprawdę śliczne, tylko zastanawiam się czy ta maskotko-grzechotka na skarpetkach nie będzie przeszkadzała dzieciaczkowi za bardzo.

Beti: wózek całkiem fajny - ja też nie chcę za jasnego, bo potem się brudzą, ale na razie jestem na etapie szukania tego, który mnie zauroczy:tak: No i ja akurat chcę 4 koła, bo jak sprawdzałam w sklepie to mi z takim najwygodniej;-)

A i przyznam się tez przy okazji, że ostatnio się nie powstrzymałam i kupiłam sukienkę dla półrocznej księżniczki:tak: - zakochałam się jak tylko zobaczyłam i trudno się mówi! No i teraz to chyba musi być córeczka, bo co potem z tą sukienką zrobię;) heh

Nadineczko mi kazali kupic duzo body wlasnie na ramiaczka i z krótki rekawkiem pod sweterk czy pajacyka zeby pielucha się dobrze trzymała.
a co do koloru wózka to rzecz gustu...mi sie bardzo podoba i nie jest caly czarny tylko czrano-bialy:tak: nie lubię pstrokatych bo ich masa jezdzi po ulicy,a radośc kochana będzie w środku:-D a tak poważnie to kupię do tego kolorwy śpiworek i będzie gitara;-)

ps. to jaki jest najmniejszy rozmiar skarpetek?

z tymi bodziakami to się poddaję, już sama nie wiem, ale jak zaczniemy ubierać to wtedy zobaczymy jak będzie wygodnie maleństwu :tak:
to w takim razie widać, że pochodzimy z innych rejonów Polski, bo u mnie właśnie jeździ przewaga szarości :-( a żadnego pstrokatego nie ma i dlatego ja będę taki miała :-p
pracuję w hurtowni ze skarpetkami i najmniejszy u nas to 7-9 :tak: a jakie słodziaki :blink:codziennie je oglądam, a te z froty takie grubaśne ...

Właśnie takie skarpetki z grzechotką (z żyrafkami), jak te pod drugim linkiem kupiłam mojemu mężowi, jak chciałam przekazać, że jestem w ciąży. Są naprawdę śliczne, tylko zastanawiam się czy ta maskotko-grzechotka na skarpetkach nie będzie przeszkadzała dzieciaczkowi za bardzo.

A i przyznam się tez przy okazji, że ostatnio się nie powstrzymałam i kupiłam sukienkę dla półrocznej księżniczki:tak: - zakochałam się jak tylko zobaczyłam i trudno się mówi! No i teraz to chyba musi być córeczka, bo co potem z tą sukienką zrobię;) heh

moja coś podobnego miała i jakoś specjalnie jej nie przeszkadzały ;-)wiadomo że dziecka w tym spać sie nie położy ale jak przyjdzie rodzinka to można coś takie założyć :tak::-D

i pochwal się sukienką :tak::tak::tak:;-)

OJ !!! Zapomniałabym!!! Jedną rzecz mam:-D:-D:-D I to nie ja tylko mój małżonek ją przyniósł do domu:tak: Sztuk jeden. I tak to z chłopami:-D Jednego buta mi przyniósł:tak: ale niebieski:-)
Ale słodki!! Ja miałam masę takich butków i dosłownie może po razie były ubrane i to na chwilkę...
Czarny wózek dla mnie super-elegancki i moim zdaniem łamie stereotypy o tych wózkach, że musi być kolorowy, ja miałam prawie cały szary, bo mi się podobał.
Ja właśnie nie kupuję ciuszków, bo w sklepach jeszcze wszystko letnie leży, jak powchodzą nowe kolekcje, to się wybiorę pooglądać. A co do body z krótkim rękawem, to ja noworodka będę ubierać w body albo kaftanik z długim i na to śpiochy albo pajacyk, bo to dla dziecka, które cały czas leży najwygodniejsze, a bluzy, sweterki czy spodnie na gumce to kupię może z 1 komplet na wyjście. No i kombinezon porządny to podstawa, miałam dla synka z coccobello i był super, oni dla noworodków robią takie a la śpiworek, tzn są rękawki normalne, ale zamiast nogawek taki śpiworek, żźeby dziecko miało swobodę, tylko sprawdzę, czy ma ten kombinezon otwory na pasy.

NIKKI ja słyszłam wiele razy że takie kombinezony i tego typu śpiworki sa odrazdzane bo dziecko leży w tym luźno i może w to wpaść tzn.się zsunąć i to nie jest bezpieczne dla dziecka:sorry2:

reklama
Patrysiu, właśnie nie wpadnie, bo rączki są w rękawkach i trzymają śpiworek na miejscu no i przede wszystkim trzeba rozmiar dobrać, bo często mamy kupują na wyrost, a jak jest noworodek np. 53 cm, to trzeba kupić rozm. 56 i nie będzie w co wpadać. Ja miałam dla Wikiego kombinezon z nogawkami i upychanie mu tam nóżek to był koszmar. Poza tym na spacerze czy w aucie cały czas się widzi dziecko i nie wyobrażam sobie, by mogło gdziekolwiek wpaść...

Do góry