reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Sylwia super zakupy :tak:ten żółty kombinezon cudny :-):tak:

a ja kupiłam szklaną butelkę i teraz widzę na aukcjach że ja smoczka do niej nie miałam :wściekła/y:w sumie i tak ten śmieszny był i kupiłam inne ale kurcze oszukali mnie :-D

gosia wystaw negatywa :-p:-p hehehe..
a co do tej farby to podobno w leroy merlin i w castoramie wystarczy zapytać tych doradców lub sprzedawców i powinni dać taką, która jest bezpieczna. tyle że czytałam gdzieś, że efekt końcowy nie zawsze jest zadowalający .. :confused: że mogą wyjść brzydkie plamy ,a roboty przy tym wszystkim jest naprawde dużo.
ale chyba jednak się zdecyduję. Bo marzy mi się blado-różowe łóżeczko ;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki za rade, bo prawde mówiąc nie zwróciłam wcześniej na takie uwagi, to może dlatego, że mało rozglądałam się za body, tylko więcej za śpiochami i pajacami:-D
Czemu boicie się ubran zakładanych przez głowę, przecież dziecko jest giętkie jak guma i żadna krzywda mu się nie stanie:tak: Chyba nie zamierzacie dzieci trzymać sztywno i wrzeszczeć na każdego kto je wezmie: tylko uważaj na główkę:rofl2: Wiecie jak tu odbija się noworodki, sadza się je na kolanie, jedną ręką trzyma się za szyję, a drugą masuje plecy, wyglądają jak sflaczałe kurczaki, pozginane:happy: Moja mama jak to pierwszy raz zobaczyła to myślałam, ze padnie ale po kilku dniach przekonała się, że to najlepszy sposób:tak:

Czemu boicie się ubran zakładanych przez głowę, przecież dziecko jest giętkie jak guma i żadna krzywda mu się nie stanie:tak: Chyba nie zamierzacie dzieci trzymać sztywno i wrzeszczeć na każdego kto je wezmie: tylko uważaj na główkę:rofl2: Wiecie jak tu odbija się noworodki, sadza się je na kolanie, jedną ręką trzyma się za szyję, a drugą masuje plecy, wyglądają jak sflaczałe kurczaki, pozginane:happy: Moja mama jak to pierwszy raz zobaczyła to myślałam, ze padnie ale po kilku dniach przekonała się, że to najlepszy sposób:tak:
Labamba ja wole rozpinane, nie dlatego że się boje przez głowę, tylko poto, żeby nie męczyc dzieciaczka - nie spotkałam noworodka, który lubiłby przebieranki i to przez główkę, w końcu przez 9 miesięcy żyją nagusieńkie i nikt ich nie przebiera, więc całe rozpinane body zakłada się szybciej i bobas sie nie stresuje tak bardzo. No a mamy, które rodzą pierwsze dziecko nie mają wprawy, co by przebrać takie brzdąca szybciutko, więc każde ułatwienie skraca czas przebierania:tak:Ty juz doświadczona to pewnie raz dwa i masz malca przebranego więc ci wszystko jedno jakie body:-D

Ale mnie rozbawiłaś z tym porównaniem do kurczaka:-D:-D:-D

Ja nie mam żadnych doświadczeń z niemowlakami , więc prawde mówiąc zdaje się na opinie innych i przychylam się do tego co napisała agagsm. Pewnie ubieranie dzidzi okaże się proste jak budowa cepa, ale dla niedoświadczonych mamusiek to jak narazie czarna magia:-p;-)Chyba dopiero jak dzidzia się urodzi, to będe widziała jakie ubranka odpowiadają zarówno mi, jak i dzidziusiowi.:-D

Labamba ja wole rozpinane, nie dlatego że się boje przez głowę, tylko poto, żeby nie męczyc dzieciaczka - nie spotkałam noworodka, który lubiłby przebieranki i to przez główkę, w końcu przez 9 miesięcy żyją nagusieńkie i nikt ich nie przebiera, więc całe rozpinane body zakłada się szybciej i bobas sie nie stresuje tak bardzo. No a mamy, które rodzą pierwsze dziecko nie mają wprawy, co by przebrać takie brzdąca szybciutko, więc każde ułatwienie skraca czas przebierania:tak:Ty juz doświadczona to pewnie raz dwa i masz malca przebranego więc ci wszystko jedno jakie body:-D
Przy pierwszym dziecku byłam zielona jak Wy, do tego wogóle nie miałam styczności z dziećmi ale oczywiście teraz moje nastawienie jest zupełnie inne:tak: Nie stresujcie się na pewno będziecie świetnie sobie radzić, tak jak Andzia napisała, to proste jak budowa cepa:-D A jeśli chodzi chodzi o to, że nie lubią przebieranek to trudno, takie życie ja też dużo rzeczy nie lubię, a musze robić:-);-)
Macy, nie taka mała ta rzecz, super wózio

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry