Mala ze wszystkimi szpitalami co sie zetknęłam do tej pory mleko było w szpitalu i nikt nie chciał od nas mleka nawet jak juz ze starszymi dziećmi leżałam to tylko pytali jakie mleko podaję w domu i takie dostawali w szpitalu. Wiem tez, że w wiekszości szpitali dokarmia się dziecko glukozą na samym początku a nie mlekiem (tylko w wyjątkowych sytuacjach mlekiem ale mają je w szpitalu), a brakiem mleka się nie martw nasz organizm wie co robi a dziecko na początku potrzebuje dosłownie tylko kilku mililitrów a potem samo się rozkręca.
Każdy szpital ma wykaz rzeczy niezbędnych do porodu i wątpie żeby którykolwiek miał na liście mleko, sprawdzałaś to w szpitalu, w którym chcesz rodzić to potwierdzona informacja z tym, że musisz mieć mleko bo nie chce mi się wierzyć jakiś dziwny szpital, normalnie zapewniają butelki nawet jak nie karmisz piersią, pomyśl ile rzeczy musiałabyś ze sobą zabrać i jeszcze w szpitalu sterylizować butelki?
Dziecko w szpitalu dokarmiają wtedy kiedy jest głodne i to położne a nie Ty wątpię żeby ktokolwiek ze względów higienicznych pozwolił przygotowywać mleko w pokoju, to obowiązuje nawet na oddziałach dla starszych już dzieci a co dopiero noworodków.