• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

SZTUCZNE MLEKO

reklama
tak zgadza sie witam dawno mnie nie było. Jelonka oj mnie sie juz znudziła
zchecią bym zwiała ale jestem ja generalnie w cieplicach od 5 lat. a co Ci najbardziej utkwiło?? poza zyciem studenckim;-)

Powiedzcie mi, czy to możliwe i normalne, żeby 8-tygodniowe dziecko wypijało na raz 150-180 ml mleczka? Bo moja Oliwka tak właśnie ma!!Nie przejada się,ulewać jej się nie ulewa.Przerwy między karmieniami to tak 3,5 - 4 godziny.Czasem przed snem potrafi pociągnąć 180 ml mleczka,za jakiś czas 100 ml herbatki i dopiero wtedy może smacznie zasnąć ( na góra 5 godzin).Może ja coś nie tak robię??Może ona za dużo je??Czy powinnam jakoś zmienić ilość i dawać jej mniej tego mleka??

2 miesiące: 6x110-130 ml mleko poczatkowe, 3 mies 6x150, ale to zalezy przecież jeszcze od wagi dizecka. Poza tym może jeśc rzadziej i więcej na raz albo co

Myślę że nie masz się czym przejmować dobrze że je i jest zdrowa :)

Aga

No, moja Kluseczka waży ponad 6 kg :-) .Jest jak najbadziej zdrowa,ale nie chcę doprowadzić do tego,że będzie za gruba.
Tzn. Oliwka w dzień je co 3,5-4 godziny zazwyczaj po 150 ml. W nocy natomiast budzi się raz ok. 1 i drugi raz ok. 4.Rano budzi się między 8 a 9, a zasypia między 22 a 23.Chociaż dwie ostatnie noce były takie, że po zjedzeniu 180 ml ok.21 Mała zasypiała po 22 i budziła się na jedzonko ok.4.
Ale czasem mam wrażenie,że 150 ml w dzień to dla niej mało...
Pasibrzuszek mi rośnie ;-)

ja pamietam jak moja Oliwka miala dwa tyg i byla w szpitalu i jedna pielegniarka dala jej 200 ml i zjadla to a pozniej wieczorem miala straszna kolke...teraz ma prawie 5 miesiecy i zjada czasem tez 200, ale standardowo 180 (czyli tyle ile powinna jesc). Z tego co sie orientuje na poczatku ile nie damy tyle zje.

Ja tam bym sie tylko cieszyła z apetytu. Sprawdź sobie jak plasuje sie w siatce centylowej, czy wzrost i waga są w tym samym centylu i czy z czasem nie "zbacza" za bardzo poza swój centyl (jest wysoko w siatce, chyba z 90 centyl?).
Jeśli jest OK to niech je ile dusza zapragnie:-)
Nieważne przecież ile zjada tylko czy prawidłowo się rozwija i rośnie:-)
Ja jestem mamą niejadka więc zazdroszczę apetytu...

Życzę smacznego:-)
Kasia

Nocka
Zosia waży 7300 i mierzy 68 cm a ma prawie 7 miesięcy. Drobinka w porównaniu do Oliwki. Ale trzyma sie w miarę 25 centyla...Tadzia Niejdzia ją nazywam:-)

reklama
Boshe...To ja mam w domu kolosa :szok: .Oliwka ma 8 tygodni, waży ok. 6200, a mierzy cos ok 60 cm...Tzn. wzrost jak wzrost, ale waga...Rany...To jak ona bedzie wygladac za pol roku (jesli nadal bedzie miala taki apetyt)??????:confused: :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry