reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZTUCZNE MLEKO

KasiaBS no to rzeczywscie drobinka przy mojej Oliwce:-D

inna_22 niezle z ta waga :-) ale wzrost tez nienajmniejszy ;) jak Oli wazyla 6 kg z kawalkiem to miala jakos tez 60 cm i bylo to jakos na poczatku grudnia czyli miala jakies 14 tyg...(czyli troszke starsza byla)

kurcze...musze wkleic jakies nowe zdjecia Oliwki na stronke, bo baaaardzo sie zmienila, a na tych ktore sa na stronce (ktora jest podana w podpisie) ma jakies dwa tygodnie...

Niech nasze dziewczyny rosna duze i silne ;)

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Sara 2 tyg. temu wazyla majac prawie 5 mies. 6700 i miala 64 cm (wg moich pomiarow 67 cm), ale urodzila sie drobniutka - 2750g i 54 cm.

no to niezle Twoja Sara przybrala na wadze ;)
moja urodzila sie kolosem...swoja dlugosc chyba ma po tacie (tata ma 197 cm wzrostu) :D

P.S sliczna jest ;)

tak zgadza sie witam dawno mnie nie było. Jelonka oj mnie sie juz znudziła
zchecią bym zwiała ale jestem ja generalnie w cieplicach od 5 lat. a co Ci najbardziej utkwiło?? poza zyciem studenckim;-)

Heksa najbardziej tesknie za ludzmi, z którymi tam żyłam (jednego przywiozłam ze sobą do domu:-)), no i za spacerami po majówce, mieszkałam przy 1go Maja, wiec dreptałam tam codziennie, a najchetniej w strone "Atrapy";-)

A jak się w ogóle patrzeć na te całe centyle??Bo ja nie mam zielonego pojęcia :-( .Czy jak Oliwka waży ok.6200 i mierzy ok.60 cm (choć może i więcej) i ma 8 tygodni to normalnie??
Bo znowu ma napady głodu,najchętniej jadłaby co 2,góra 3 godziny i to spore ilości jak na Jej wiek, bo od 120 do 150 ml.

Inna 22
W mojej ocenie jest super: waga w 97 centylu, wzrost powyżej 90 (pisałaś że może i więcej mierzy, więc i centyl może 97)

Zresztą sama poczytaj i sprawdź Co to s

ja sie staralam pilnowac, zeby Dorotka pila tyle mleczka, ile bylo na wskazaniach na opakowaniu. wiem, ze zjadlaby wiecej, ale jej po prostu nie dawalam. przy 68 cm wazy 6150. jak plakala miedy posilkami (co sie zdarzalo rzadko) dawalam jej pic. nie chce jej utuczyc, bo wiem, jakie to sa potem problemy.

Kasia BS - dzieki za linka do strony o centylach. nigdy tego nie sprawdzalam :-)

No cóż, ja też nie chcę Oliwki utuczyć...Ale nie chcę też jej głodzić...Gdybym dała jej 120 ml mleczka to po zjedzeniu byłby jeden wielki wrzask...A z moją Małą jest tak,że jeśli zdarza się,że chcemy ją przetrzymać (np. zjadła o 15 jakieś 150 ml a jest 18 i ona już się domaga) i dajemy jej herbatkę to owszem chwilkę pociągnie,ale jak tylko zorientuje się,że to nie mlecio to od razu robi z siebie syrenę strażacką...Herbatka wchodzi jej tylko wtedy jak nie jest głodna.
Ale co dzieciaczek to inne przyzwyczajenia,wymagania,itd.

reklama
Hej Dziewczynki,

trochę mnie nie było, mam nadzieje że Wasze Maluszki sa zdrowe i dobrze się rozwijają. Nasz Michaś oswoił sie z butlą, choć na razie daje mu raz dziennie, skończył 4 miesiące, może za jakieś 3 tygodnie spróbuje wprowadzić jakies jabłuszko czy marchewkę?

Ja przygotowuje mleko na Zywcu, ale ostatnio była u mnie koleżanka ze swoim synkiem i ona daje na przegotowanej wodzie z kranu, bo jak twierdzi dziecko powinno sie oswajać z taka wodą. Co wy na to jak to u was wygląda?

Chciałam jeszcze zapytać o herbatki, jakie lubią Wasze Krasnale, bo mój dostaje rumiankowa, ale nie chce jej pić za bardzo.

Pozdrawiam mamuski i dzieciaczki

Ale sie zima zrobiła, mój wózek chyba nie przejedzie .hi hi

Do góry