reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

reklama
happymum u mnie tak samo jadła bebiko bo dali takie w szpitalu potem zmieniłam na bebilon jakby lepiej ale nie do końca z trudem robi jedna na dzień , wije sie jak wąż przez kilka godzin , nie wiem jak jej pomóc lekarka nie pozwoliła używac czopków bo to moze uzaleznic i sam nie bedzie robiła, przepajam ją woda i korekiem z rumiankiem ale niewiele pomaga, nie wiem już co robić :( lekarka kazała czekac aż sie przyzwyczai do mleka i pic pić pić

jesli juz poruszyłyście temat Nutramigenu to i ja się wypowiem, mój Areczek urodził się bardzo duzy bo 4330 g i dość długi bo 62 cm. (poród naturalny) więc potrzebował dużo jedzenia a ja nie miałam pokarmu dopiero na 3 dobe pojawił mi się znikomy pokarm, na początku lekarze kazali cały czas karmić tylko piersią mimo iż mały tracił cały czas na wadze, przy wypisie (po 7 dniach) mały miał juz wage 3900g. Po tygodniu poszliśmy do kontroli i co się okazało że mały nadal traci na wadze wtedy miał już 3700g, wtegy kazali mi go dokarmiać i właśnie Nutramigenem, i musze powiedzieć że małemu te mleko pasowało (może że dlatego że wkońcu się najadł ??? ) i pił te mleko aż do skończenia 4 miesiąca potem zmieniliśmy mleko już na Bebiko 2 (gdyz Nutramigenu 2 nie ma) i dobrze nawet zniósł tę zmianę.

a jeszcze dodam że nie wiemy co to zaparcia i kolka także te mleko zdało egzamin na plus :)

minia1976 - idę za chwilę z małym do alergologa, więc poruszę temat Bebilonu Pepti na pewno. Najlepiej lekarzom wcisnąć Nutramigen... a niech się matki męczą co im tam... Niech oni spróbiją tego mleka...
Izabelka - wyrazy uznania dla ciebie za takie poświęcenie... ja nie dałabym rady być tego świństwa... :p jak robię małemu mleko to tylko wodę próbuję ;D
koteczek - dziwię się że kazali ci go dokarmiać tym paskudztwem... u nas praktykuje się dokarmiaie Bebikiem. Czy twój maluszek już wtedy miał stwierdzoną skazę białkową, że właśnie to mleko zalecili? Aha nasz pediatra powiedział, że nie ma Nutramigenu 2 ani kolejnych, ponieważ to mleko można stosować do tego czasu aż będzie taka potrzeba... Szwagra córeczka (teraz ma 6 lat) piła to mleko do 2 lat i co najśmieszniejsze że jej to smakowało ;D

a moze wy kobitki pijcie jakies herbatki? ja piolam zeby malego brzuszek nie bolal- Bobofen i fitomix mysle ze pomagaly, bo wiatry byly ;D w sumie i u mnie i u malego ;D ;D ;D

No właśnie koteczek dlaczego od razu nutramigen....? Są przecież mleczka dla dzieci u których jest duże prawdopodobieństwo alergii, a nie od razu takie dla alergika.
Dzieci chętnie piją nutramigen, jak jedzą je prawie od początku. Taki kilkutygodniowy maluch nie ma jeszcze specjalnego smaku :) Moja mała dostała to paskudztwo jak miała ponad 6 miechów i zdążyła spróbować wielu innych rzeczy poza mlekiem i miała już swoje upodobania.
Happymum koniecznie zapytaj o Bebilon pepti. Jest niezły, a po dosłodzeniu glukozą całkiem dobry. Próbowałam i nie miałam odruchu wymiotnego :) Na początku małej dosładzałam, powoli zminiejszałam ilość glukozy i teraz pije już chętnie samo mlesio.

Ja nie piję żadnych herbatek bo nie mam takiej potrzeby, nie karmię cycem. Jak karmiłam to piłam mlekopędne z herbapolu, niezłe są :)

Bułam u alergologa (właśnie wróciłam) no i niestety zmiana mleka nie wskazana, bo jak stwierdziła pani doktor jest ono dla niego idealne i muszę robić wszystko żeby je jadł... Ciekawe jak. Powiedziała też żeby wyeliminować herbatkę rumiankową... wogóle najlepiej wszystkie (ale to niemożliwe bo Maciek uwielbia herbatki) no i żeby do następnej wizyty nie wprowadzać mu nowych pokarmów... ani soczków, ani przecierów.
emillinka - tak sobie teraz przypomniałam, że lekarz przypisał Maciusiowi Debridat na zaparcia... Problem ustąpił, ale nie wiem czy akurat po tym, bo to się zbiegło w czasie ze zmianą mleka :(. Tak więc została mi jedna cała butelka i w drugiej 3/4.

reklama
Happymum ja pewnie bym poszła do innego alergologa :) Na podstawie czego ta pani dr stwierdziła, że to mleko jest dla niego idealne?
Dosyp mu glukozy może się skusi :)
Trzymaj się )

Do góry