reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Cześć dziewczyny:) Tonka a jaką masz tą bliznę poziomo czy pionowo? I czemu piszesz, że masz ją brzydką? Mi na nowym też spartaczyli. Krzywo mi przecieli, a później krzywo mi zszyli brzuch. Miałam tak naciągniętą skórę z jednej strony, że sikałam sobie po nodze przez pół roku. Normalnie masakra. Szef też taki średni. Ja mam tendencję do bliznowców i u mnie blizna jest wyraźna i ma jakieś pół cm szerokości a długą mam na 10 cm albo jeszcze więcej. Tylko własnym uporem i wsmarowywawaniem maści nie wygląda teraz tak tragicznie ale pamiętam, że dobre 2-3 lata walczyłam z tą blizną:/ Teraz słyszałam, że drugą cesarkę robią tak, że wycinają tą pierwszą bliznę i robią kolejną w miejscu poprzedniej. Tak mi mówił Kotecki. Mam nadzieję, że będzie przy cc bo normalnie inaczej umrę ze strachu. A co do Nowego dołączam się obiema rękami pod podpisami, że opieka jest tragiczna. Szczególnie babki od noworodków są niemiłe i wogóle olewają dzieci. Jedyne co robią to piją kawkę. Mi po cc zostawili Wikiego od razu w nocy i ryczałam cały ranek bo nie czułam jeszcze nóg a on zaczął płakać, ja nie miałam jak go podnieść i nakarmić a te france nie przychodziły. Dopiero mi go podała babka która rodziła kilka godzin przede mną tylko sn ale leżała na SINie bo miała krwotok po porodzie. Później siedział przy mnie cały czas mąż i on przebierał małego i itd.

reklama
anrysa mnie też krzywo pokroili i beznadziejnie zszyli Tylko w przeciwieństwie do ciebie mi w jednym miejscu zostało za dużo skóry Cieli mnie pod brzuchem poziomo Pocieszam się tym że przy drugiej ciąży wytną mi ta blizne ale cudów raczej nie będzie...

Tonka i jak bałaś się burzy :rofl2:?? Ja akurat szłam do kościoła i jak tak raz porządnie zagrzmiało to serce miałam w gardle :szok::szok::szok:. Na chwilkę sie ochłodziło co ??

Jezu Tonka jak to za dużo skóry Ci zostawili. Jak to wygląda? Wisi Ci ta skóra czy co? Masakra nastraszyłaś mnie jak cholera. hehe Ale będę nnudzić ich na tej cesarce rzeby mi ładnie to zrobili:( Ja miałam taki wałek pod skórą chyba mięśni też poziomo, zszedł po roku dopiero. Cholera wygląda, że trzeba będzie zbierać na operację korekty brzucha heheh:)
A co do kołderki to jestem sama z synkiem i kruszynką leżę a mąż właśnie dzwonił i mówił, że wiezie same dziewczyny w autokarze i tak przez cały tydzień...masakra:/

mojej sąsiadce na starym nie dość że cięcie zrobili o jakieś 5cm za wysoko to jeszcze jej zostawili "prezent" i dopiero po 5 latach jak miała drugą cesarkę już na nowym to jej to wyciągneli , no i mówiła że na nowym było dużo lepiej, moim zdaniem zależy na kogo trafisz

anrysa nic się nie martw Mnie kroił Kacalski i chyba popadł w rutyne i sie nie stara Wygląda to tak że na z przy końcu blizny jestem zszyta talk jakby na zakładkę tzn jest taka 2 cm wypukłość ze skóry ale nie zwisa Zobaczymy co będzie dalej...

A Tonka to ja też tak miałam też na końcu. Później zakładałam takie majtki ściągające i mi to zeszło na szczęście, więc chyba oni tak robią na cc. Kup sobie na bliznę Contactubex albo Dermatix, dobry jest ale drogi, ja go kupiłam raz na allegro taniej o 50 zł niż w aptece. A wiecie co mi już wszytsko jedno. Grunt zeby dzidzia była zdrowa i żebym ja jakoś to przeszła i żeby mnie pocieli w miejscu starej blizny. A resztę się poprawi najwyżej po. Znając mnie to po miesiącu już będę ćwiczyć brzuszki i wsmarowywać w siebie tony kremów i maści. Kurde dziewczyny nie mogę robić buziek znikły mi ratunku!!!!

reklama
witam was dziewczynki dosc rzadko pisze ale jakos weny brak na pisanie. U nas wszsytko ok, maz przyjechal na tydzien, bylismy z malym na weselisku. Teraz juz go nie ma i znowy sama. Pati nauczyl sie raczkowac, ale zebow dalej brak. A jak tam u Ciebie AniaSm maly ma juz zabki.

Mam pytanie dzo dziewzyn ktore malja juz starsze dzieci kiedy sie przestaje zupki mikoswac?

Do góry