reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Igorekk mój wogóle nie zamierza pracować tu na miejscu. Ciągle wymyśla nowe zajęcia normalnie jakby miał owsiki w tyłku. Tak na prawdę to ja utrzymuję rodzinę, z jego kasy to czasmi nic nie zostaje taki rozrzutny, to ubrania, to on chce dobrze zjeść i itd. I Czasami przyoszczędzimy na jakieś sprzęty czy remont. Też jeździł na tirach w BIedronce,niby był codziennie w domu ale przyjeżdżał tylko się umyć i spać bo tam jeździli po 12-14 h dziennie.Teraz wiesz przyjeżdża czasami jest i tydzień w domu ale ogólnie to go nosi.
A ja mam siostrę jak coś z córeczka 8 letnią i ona mi pomaga i mamę tylko, że moja mama to już staruszka i czasami sama potrzebuje pomocy.

Z jednej strony cieszęsię na powrót do pracy za rok, z drugiej zastanawiam się jak dam radę z dwójką dzieci jak go nie będzie. Szczególnie, że ja jestem przedstawicielem i czasami muszę dłużej pojeździć. No ale cóż jak jeździł w BIedronce też nie mogłam na niego liczyć. Jakoś dam radę. Wogóle po urodzeniu Wikusia po 2 tyg wróciłam na studia i dałam radę to teraz też dam:tak:
A jutro idę na badanie krwi, morfologia i odczyn Combsa. Strasznie się boję czy mi się przeciewciałą nie zrobiły:-(, a dziewczyny jakie badanie się robi na cukier normalnie na cukier bo może też sobie zrobię. Kurde lekarz mi nigdy nie dał na nie skierowania. Teraz mi kazał tylko mocz, morfologię i combsa. I ile ten cukier kosztuje jak coś??

reklama
badania na cukier to obciązenie glukozą 50g lub 75g zalezy od wyniku po 50 g i takie skierowanie powinnas dostac miedzy 23-27 tygodniem ciąży dodam tylko ze smakowo to badanie wcale nie jest przyjemne....jesli chcesz wiedziec wiecej to pytaj....
Kasiazar dlaczego odrazu na patologie??? ja mam cukrzyce ciężarnych i w żadnym szpitalu nie byłam... na początku przeszłam na diete ustaloną z lekarzem diabetologiem i dostalam glukometr mierze cukier chodze na kontrole do diabetologa i jest ok a nie zaden szpital...

A to pewnie mi powie żebym teraz zrobiła po wizycie. Nie pamiętam już czy przy Wikim to miałam. Chyba, że robią to tylko dziewczyny, które mają jakieś obciążenie rodzinne.

Mój synuś ma na imię Wiktorek taka aluzja hehe co do imienia. Ale ładne też jest Miłosz, Szymuś.
Jak moje maleństwo okaże się chłopcem a nie Weroniczką to będzie Piotruś, może niezbyt orginalnie ale to po moim śp tacie:)

Tak czytam i czytam i zazdroszcze że wasze maluchy jedzą już coś więcej niż mleko czy kaszki Mój to ma chyba jakąś blokade i nie chce Ale i tak mu będe dawac mimo że wypluwa :)
Co do męża to ja mojego mam go pod ręką ale i tak na niego narzekam Czasem to tak mnie wkurzy...

Anrysa własnie najgorzej jest z pracą,bo dzieciak niby w przedszkolu szkole czy żłobku ale te choroby są najgorsze :wściekła/y:.Bo trzeba z nim w domu siedziec. Nie martw sie na pewno sobie poradzisz:-).

Ostatnia edycja:
Anrysa, Antenka , która z Was chodzi do dr. Koteckiego bo juz nie pamietam ? Własnie on mi powiedział jak zobiłam pierwszy raz krzywe cukrową po 75 , ze chce mnie polozyc do siebie na oddział na jakies tam szczególowe badania. Ja sie troche wybroniłam bo wczasy potem ona miał urlop... Teraz wczoraj zrobiłam i wyniki gorszy niz ostatnio...Antenka a ile miałas po 75 g glukozy ?
ok doczytałam, Anrysa Ty chodzisz do Koteckiego. To badanie na cukier pewnie Ci zleci na kolejnej wizycie

Ostatnia edycja:
Kasiazar ja chodzę do Koteckiego. Jezu współczuję Ci, też byłam ostatnio na oddziale bo mi dr napisał siebie na zwolnieniu lekarskim zamiast mnie hehe i musiałąm iść i poprawić i rzeczywiście też sie pzreraziłam tymi salami. KUrcze a kiedy do niego idziesz?? Cholerka jak Ci się wynik pogorszył to może położyć, chociaż miałąm koleżankę, która z cukrzycą normalnie chodziła a nie leżała w Szpitalu. Ja do tej pory glukozę miałam ok i mam nadzieję, że po tej krzywej też będzie ok.
A teraz właśnie siedzę głodna bo lecę na 16 na badanie krwi, jednak rano nie pójdę bo znając mnie rano będzie mi się wsysał żółądek i nie wytrzymam na czczo hehe, matko ja się boję tego Combsa, mam nadzieję, że mój organizm nie wytworzył przeciwciał bo wtedy razem będziemy leżeć na patologii:(

Dziewczyny które chodzą do koteckiego Czy on przyjmuje tylko prywatnie ?? i drugie pytanie gdzie przyjmuje Muszę sie przepisać bo mam już dość Jackowskiego...

Kasia moja koleżanka też miała cukrzycę ciąży i była na diecie i mierzyła cukier po każdym posiłku , ale nie leżała w szpitalu
tonka spokojnie mu podawaj , na pewno się przyzwyczai i będzie jadł wszystko , mój grymasi jak się problem zębowy zaczyna a potem już jest ok
u mnie dzisiaj kolejny dzień gorąca aż się nie chce w domu siedzieć , jeden spacer już dzisiaj zaliczyliśmy ale jak wstanie to idziemy znowu :)
ide sobie zrobić kawkę :D miłego dnia

reklama
Do góry