reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Teściowie

no jasne to tylko dwa tygodnie bedziemy z Emilką twarde i damy rade wytrwamy ;)

też bym chciala zeby moja mam była ze mną teraz ale nie dała rady przyjechać praca :(

reklama
kasiula nic ci nie pozostaje-musisz byc TWARDA ;)
a swoja droga to ja bym chyba zabila za takie "dobre rady"
przygotuje sie psychicznie w razie co,ale to wkurza jak ktos kto rodzil 20-30 lat temu i wie wszystko najlepiej

to ja mam pod tym względem super, moja teściowa nie ma nawyku udzielania "dobrych rad" i robi to tylko na wyraźną prośbę, sama mówi , że kiedy ona rodziła dzieci było zupełnie inaczej

moja tesciowa tylko mowi ze nie bedzie sie wtracac tylko jesli zadzwonie i zapytam to mi cos podpowie
a nawija caly cvzas czy chce czy nie :(

kasiula niestety chyba nie zostaje ci nic innego jak liczyć do dziesięciu w takiej sytuacji i wyrabiać w sobie anielską cierpliwość ;) ;D

ostatnio jak u niej bylismy w sobote to podjechalismy autem z tylu domu doslownie dwa kroki do drzwi
wnieslismy mala w nosidelku i wszuystko bylo ok

jak sie zbieralismy do domu to nie chciala mnie wypuscic z mala dopoki grzes nie podjedzie autem pod furtke
ale i tak sie zabrałam i poszłam tam gdzie zaparkowalismy
ludzie bez przesady :p

Ja na samą myśl że teściowa dziś przylatuje z Londynu by byc jak się jej pierwszy wnuk urodzi białej gorączki dostaje. Już widze jak go huśta bawi a ja sobie na to nie pozwole. I po co tu ona - ze mną rodzić nie będzie, od dwóch lat progu mojego nie przekroczyła bo obrażona to po jasnego gwinta wkur... jeszcze. Chciała kupić wózek. bo ona chce - nie ważne jaki byle od niej. Więc się pośpieszyliśmy z Tomkiem i sami kupiliśmy. Co za wścibskie babsko. I nie chce jej widzieć w szpitalu a dupe pewnie stroji że pojedzie. Kasiula trzeba ugryźć się w język przeczekać najgorsze. Wyżalić się mężowi niech z nią pogada w razie jakby co. Ona swoje odchowała niecha da Tobie twoje " chować " - co za brzydkie słowo może wychowywać i zajmować się :)

agawa1 pisze:
Ja na samą myśl że teściowa dziś przylatuje z Londynu by byc jak się jej pierwszy wnuk urodzi białej gorączki dostaje. Już widze jak go huśta bawi a ja sobie na to nie pozwole. I po co tu ona - ze mną rodzić nie będzie, od dwóch lat progu mojego nie przekroczyła bo obrażona to po jasnego gwinta wkur... jeszcze. Chciała kupić wózek. bo ona chce - nie ważne jaki byle od niej. Więc się pośpieszyliśmy z Tomkiem i sami kupiliśmy. Co za wścibskie babsko. I nie chce jej widzieć w szpitalu a dupe pewnie stroji że pojedzie. Kasiula trzeba ugryźć się w język przeczekać najgorsze. Wyżalić się mężowi niech z nią pogada w razie jakby co. Ona swoje odchowała niecha da Tobie twoje " chować " - co za brzydkie słowo może wychowywać i zajmować się :)

o rany agawa ta twoja teściowa nieźle ci musiała krwi napsuć ::), trzymaj sie jakoś ;)

Problemy z nia były jeszcze przed ślubem. Za żadne skarby nie chciała byśmy byli razem - bo jestem nienormalna i zniszcze jej synka( on zwariuje bo jest nerwowy). Posuwała się nawet do teorii puszczania się i picia z chłopami. skąd ona to brała to nie wiem. No ale nie moge się denerwować nie jest warta moich nerwów. Najważniejsze jest to że jej marzenie - wnuczka się nie spełniło. to będzie facet - na złość hehe

reklama
fionka pisze:
to ja mam pod tym względem super, moja teściowa nie ma nawyku udzielania "dobrych rad" i robi to tylko na wyraźną prośbę, sama mówi , że kiedy ona rodziła dzieci było zupełnie inaczej

Tu mam podobnie, a jeśli coś radzi, to naprawdę robi to w delikatny sposób - bez wymądrzania się i nakazywania! I zawsze w różnych sytuacjach jest otwarta na moje pomysły i propozycje.
Myślę, Fionka, że naprawdę mamy się z czego cieszyć :-)

Do góry