Carolina123
Fanka BB :)
jak uważasz. Nie powtórzysz po dwóch dniach, nie będziesz wiedziała czy prawidłowo przyrasta. Ale to Twój wybór. PowodzeniaMój lekarz prowadzący nic nie mówił że mam powtarzać. Kazał zrobic betę i prolaktyne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
jak uważasz. Nie powtórzysz po dwóch dniach, nie będziesz wiedziała czy prawidłowo przyrasta. Ale to Twój wybór. PowodzeniaMój lekarz prowadzący nic nie mówił że mam powtarzać. Kazał zrobic betę i prolaktyne.
Ja bym do bety dołożyła progesteron.Mój lekarz prowadzący nic nie mówił że mam powtarzać. Kazał zrobic betę i prolaktyne.
Po prostu się nie znam, lekarzem nie jestem.. Nawet nie wiem co to znaczy, że prawidłowo przyrasta.jak uważasz. Nie powtórzysz po dwóch dniach, nie będziesz wiedziała czy prawidłowo przyrasta. Ale to Twój wybór. Powodzenia![]()
Nie, nigdy nie miałam problemu z hormonami. Zrobiłam to co lekarz kazał. To nie jest ciąża naturalna więc może badania inne się robi.Ja bym do bety dołożyła progesteron.
Masz problemy z prolaktyną, że musisz ją robić?
Ja bym powtórzyła w sobotę. Jeśli tego nie zrobisz nie będziesz wiedziała czy ciąża prawidłowo się rozwija. Beta powinna rosnac minimum 66% w ciągu 48h. Jeśli zrobisz ją dziś to powinnaś wykonać ją po 48h w szczególności, że kolejny test który zrobiłaś był bardzo bladziutki.Po prostu się nie znam, lekarzem nie jestem.. Nawet nie wiem co to znaczy, że prawidłowo przyrasta.
Wczoraj był 13.dzien od zabiegu. I tak byłam w szoku że cokolwiek się pojawiło.Ja bym powtórzyła w sobotę. Jeśli tego nie zrobisz nie będziesz wiedziała czy ciąża prawidłowo się rozwija. Beta powinna rosnac minimum 66% w ciągu 48h. Jeśli zrobisz ją dziś to powinnaś wykonać ją po 48h w szczególności, że kolejny test który zrobiłaś był bardzo bladziutki.
Nie sądzę że w soboty pobierają krew. Bym musiała zrobić w poniedziek znowu i w środę powtórzyć.Wczoraj był 13.dzien od zabiegu. I tak byłam w szoku że cokolwiek się pojawiło.
@Sara@123 Ja kiedyś czekałam 3 dni na wynik bety. Także jeszcze nic straconego. Może laboratorium samo nie oznacza i wysyła próbkę do innego labu?
Masz rację! Właśnie dodzwoniłam się do laboratorium i kobita mi powiedziała że na skierowaniu miałam zaznaczone hcg całkowite a nie betahcg i wysłali próbkę do innego lab. A na wynik czeka się około tygodnia. Wreszcie się wyjaśniło.
generalnie progesteron jest bardzo ważny w ciąży. Koleżanka dobrze mówi, warto sobie oznaczyć. Wtedy wiesz czy jest na prawidłowym poziomie czy trzeba go suplementować. Tym bardziej jak ciąża jest "nie naturalna" to bym oznaczyła. Wiem, dużo informacji. Ja oznaczyłam betę i proga i poleciałam z wynikami do lekarza. Od razu dostałam luteinę, bo próg był na granicy. Jak powinna beta przyrastać w ciągu 48h już Ci któraś z dziewczyn napisała - 66%. Są w internecie kalkulatoryNie, nigdy nie miałam problemu z hormonami. Zrobiłam to co lekarz kazał. To nie jest ciąża naturalna więc może badania inne się robi.