reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy i bety

reklama
Powiem ci , że bardzo podbny przypadek do mojego testy wychodziły mi fałszywie pozytywne i to 4 innych producentów. Tego samego dnia. I tydzień po becie również. A beta również była taka jak u ciebie. Skoro beta wyszła tyle dni po stosunku ciszy nie ma. I jedno co ci mogę powiedzieć szkoda kasy na testy. Nawet moja gin była w szoku i mówiła , że to jakieś wadliwe się trafily. A miesiączka mi się zatrzymała bo mam pcos i skończyły mi się leki. A pinki się słabo wybarwiają i też potrafią oszukać. I owszem czasem w cyklu zdarza się plamienia międzymiesiączkowe bo to raczej nie było krwawienie co odpisujesz. Ja na twoim miejscu poszłabym do gin.
No te testy to istna masakra , byłam na becie mówie kwestia sprawdzenia a tu szok odrazy poszłam do innego labolatorium , i zrobic i to samo , wiec myślałam ze biolchem ale on tak szybko by nie spadł z bety raczej , no nic umowie się na wizyte i zobacze co powie ginekolog a kochana te testy w czasie czy wychodziły czy po , bo u mnie w czasie wiec podwójny szok

Słyszałam, że jakas dziewczyna dała płyn do jamy ustnej na test i dwie kreski były , czyżby taki badziew produkowali 😳, czyli chyba powinnam zaufac becie , nie wiem czy jest sens sprawdzać za jakis czas bete ale chyba szkoda kasy

Słyszałam, że jakas dziewczyna dała płyn do jamy ustnej na test i dwie kreski były , czyżby taki badziew produkowali 😳, czyli chyba powinnam zaufac becie , nie wiem czy jest sens sprawdzać za jakis czas bete ale chyba szkoda kasy
A jak myślisz, bardziej wiarygodna jest beta badana w labie czy test, na ktory nasikałaś?
Tak na logikę?

A jak myślisz, bardziej wiarygodna jest beta badana w labie czy test, na ktory nasikałaś?
Tak na logikę?
Oczywiście ze beta w labolatorium , bo każdy lekarz że świstkiem mnie wysle jak pokaż mu test sikany i każe zrobić bete , ale dziwi mnie ta sytuacja po prostu

No to skąd masz jeszcze wątpliwości odnośnie tego, czemu zaufać? :p
Bo wiem że powinnam becie wierzyć , ale nie wiem czy wszytsko jest w porządku z moim organizmem skoro wyłapuje beta hcg z moczu a beta z krwi ujemna, więc musze spytać ginekologa co o tym sądzi

Bo wiem że powinnam becie wierzyć , ale nie wiem czy wszytsko jest w porządku z moim organizmem skoro wyłapuje beta hcg z moczu a beta z krwi ujemna, więc musze spytać ginekologa co o tym sądzi

Twoje testy nie wylapuja beta HCG z moczu, bo jesli jej nie ma we krwi to i w moczu jej nie ma. Mocz powstaje w nerkach, ktore filtruja krew i stad beta bierze sie z krwi w moczu. Czyli najpierw musi byc we krwi, zeby potem trafiala do moczu. Nie ma magicznego sposobu, zeby we krwi jej nie bylo, a w moczu owszem. Zamowilas testy z Allegro, wiec nie masz pewnosci co do ich przechowywania i transportu. Mogly byc wadliwe. Ciazy brak. Moze byly inne przyczyny takiej sytuacji z okresem. Jesli to bedzie jednorazowa sprawa to nie ma, co sie przejmowac. Cykl kobiety sie zmienia. Nigdy cale zycie nie jest taki sam. Do tego dochodza rozne inne czynniki, ktore wplywaja na okres.

To raczej nie ma sensu robić bete ponownie skoro minęło aż 32 dni po, może faktycznie jakieś wadliwe były

reklama
No te testy to istna masakra , byłam na becie mówie kwestia sprawdzenia a tu szok odrazy poszłam do innego labolatorium , i zrobic i to samo , wiec myślałam ze biolchem ale on tak szybko by nie spadł z bety raczej , no nic umowie się na wizyte i zobacze co powie ginekolog a kochana te testy w czasie czy wychodziły czy po , bo u mnie w czasie wiec podwójny szok
No to prawda a jak byłam w 4 tyg ciąży(poroniłam) i test mi nie wykazał. Więc nie ma co wierzyć testa. W czasie i po. A testy z allegro to ponoć też lubią fałszować 😐😐😐

Do góry