reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Toksoplazmoza

baśka, podpisuje sie pod tym, co napisalas obiema rękoma.
Dziewczyny, szczególnie te, które są w 1wszej ciąży- upominajcie się o badanie krzywej cukrowej bo to, ze NIGDy wczesniej nie mialyscie problemów w cukrem (jak ja np.) nie oznacza, ze problem kompletnie Was nie dotyczy :no:
ciaza, wiadomo- stan odmienny, wszystko sie moze poprzestawiac. tymbardziej gospodarka hormonalna przy udziale lozyska, ktora moze zaburzac wytwarzanie insuliny.
naprawde, lepiej dmuchac na zimne :tak:

reklama
prawda!!!!
ja rozumiem lekarz może nie widzieć potrzeby robienia obciążenia 75g ale 50g jest jako obowiązkowe badanie w ciąży!!!!

no wypicie tego drinka przyjemne nie jest ale lepiej dmuchac na zimne... ja nie mialam problemow z cukrem w pierwszej ciazy, teraz na pierwszych badaniach wyniki byl OK a i tak dostalam skierowanie na test przesiewowy - i okazuje sie ze jest OK - wynik mam 122 ;-) Hbs i tsh tez w normie ;-)
moze mnie dzis doktor za takie ladne wyniki pochwali ;-)

No to widze że nie tylko mnie to zdziwiło że u niektórych dziewczyn " nie ma potrzeby" wykonania tego badania obciażenia glukozą :tak:
Ja tam na wszelki wypadek bym zrobiła to badanie.
Badanie na HIV tez nie jest obowiązkowe a ja dostałam skierowanie na badanie i jak najbardziej je zrobiłam mimo że też "nie było potrzeby" :-)

Widzę,że niktóre z Was bardzo się zdziwiły moją wypowiedzią,ja tylko powiedziałam co gin mi powiedział.Też tak uważam jak Wy podobnie ,że 15 zł. dla spokoju sumienia warto wydać i wiedziec że jest wszystko OK.
Bo ciąża to jest ciaża i nieważne ,że nigdy nie miałam problemów z cukrem,w poprzedniej ciaży też było Ok.
Przy najbliższej wizycie upomnę się o to badanie a jak nie to sama zrobię :tak:

Widzę,że niktóre z Was bardzo się zdziwiły moją wypowiedzią,ja tylko powiedziałam co gin mi powiedział.Też tak uważam jak Wy podobnie ,że 15 zł. dla spokoju sumienia warto wydać i wiedziec że jest wszystko OK.
Bo ciąża to jest ciaża i nieważne ,że nigdy nie miałam problemów z cukrem,w poprzedniej ciaży też było Ok.
Przy najbliższej wizycie upomnę się o to badanie a jak nie to sama zrobię :tak:
No pewnie :tak::tak:
Dla własnego spokoju :-)

reklama
Do góry