reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

Wlasnie ja tez nie zamierzam brac bo w poprzedniej nie bralam i bylo wszystko ok. Teraz wyniki krwi mam swietne i nie widze potrzeby:confused:

reklama
Fajnie, że powstał ten wątek, bo właśnie mi się witaminy kończą a wizyte u lekarza mamdopiero 23.02. Dziewczyny wy nadal bierzecie kwas foliowy, czy już wogóle nic? Tak się zastanawiam czy wogóle kupować witaminy, nie chciałabym urodzić takiego wielkiego bobaska :no:
Może kupić sam kwas foliowy?

ja nigdy nie miałam problemów z niedokrwistością czyli brakiem żelaza tylko w ciąży ale i to dopiero w drugiej połowie spada zazwyczaj:tak:
a u mnie jest odwrotnie obie ciąże miałam silną anemię,braki żelaza spore i witaminki musiałam łykać,ale wtedy była Materna i dodatkowo piłam sok z buraków,który sama sobie robiłam
zobaczymy jak bedzie w tej ciąży

Joan ja pytałam lekarza co z kwasem foliowym w 12 tyg, powiedział, ze jak jeszcze mam opakowanie to mogę brać do 16 tyg. potem to już nie
ja biorę calcium i żelazo, ale i tak co drugi dzień, wydaje mi się, że jem wystarczająco dobrze

ooo i widzisz wszytskim naraz to też dobrze wyjdzie, bo wtedy szefo - nie bedzie miał co kręcić nosem- pewnie wszyscy będa gratulować itd.;)

ja już mam to za sobą - szef pogratulował i tyle:) ale ja się specjalnie nie przejmowałam, umowę mam na czas nieokreślony, parę lat już ta pracuję, właściwie skupiłam się tylko na sobie i swoim zdrowiu. Przecież firma beze mnie nie upadnie:)
martwi mnie natomiast moje zwolnienie - trafiła mi się jakaś niedoinformowana pani doktor z LIMu, która wystawiając mi zwolnineie na grype nie wpisała kodu B. Potem, przy kontroli, zagadnęłam ją o to, a ona stwierdziła, że to tylko ginekolog może takie wystawiać. I tłumaczylam,że nieprawda, bo bralam już L4 od internisty i to on sam zaproponował B, ale bez skutku. Bez sensu przecież - z grypą do ginekologa nie ide tylko do internisty! a ten kod daje mi tyle, że mam 100% platne. No i nie wiem co robić, czy zgłosić się do LIMu do innego lekarza i próbować domagać się korekty? czy tylko ten lekarz, który wystawiał zwolnienie może je skorygować? nie wiem co robić, w końcu jak mi zabiorą kasę za 9 dni zwolnienia to jednak to odczuję... macie jakiś pomysł?

A moze wez zaswiadczenie od gina o ciazy i dolacz do zwolnienia, powinno wystarczyc moim zdaniem

myślisz? nie wpadłam na to; w piątek idę do gina to zapytam; najgorsze, że to zwolnienie zostało już pewnie wyslane do ZUSu przez LIM, nie wiem jak w takim razie wygląda ta korekta - czy to zaświadczenie musze do ZUSu wysłać też? no bo co mi to da, że w pracy dam zaświadczenie, jak do ZUSu pójdzie zwolnienie bez kodu B? co prawda, w ZUSie jest już 1 zwolnienia z B, ale naprawdę nie wiem jak to działa; nie mam pojęcia:(

reklama
Raczej napewno do zusu tez bo oni takich szczegolow sie czepiaja, sama przesiedzialam na zwolnieniu ponad pol roku i nawet potrafili moje papiery zagubic. To ze na pierwszym jest B nic nie daje, bo np. dla nich moglas poronic i ciazy nie ma. Moze w pracy idz z oryginalem skseruja a zusowi wyslij oryginal, no chyba ze to pracodawca powiadomi o bledzie zus. A nastepnym razem idz do innego lekarza

Do góry