reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

ja tez chodze do LIM-u - ta lekarka chyba jakas rzeczywiscie niedoinformowana - moze zapytaj u nich w recepcji? powinni jej to przetłumaczyc i załatwic Ci to.

reklama
podpytam gina i jeszcze w recepcji - tylko muszę iść osobiście, bo dodzwonić się nie można, a ponieważ panuje jakas epidemia grypy lekarz kazał mi się nie pokazywać w LIMowskiej przychodni:(
właśnie jest tak, że 1 zwolnieie (jeszcze na samym początku ciąży) miałam z B, teraz z okazji grypy 1 zwolnienie mam bez B, a kolejne od ginekologa (zachowana ciągłość) już z B.
Że też trzeba się martwić takimi sprawami bo jakiś tam lekarz nie wie co może, wrrrrr........

ja na razie biorę tylko folik- dobrze ze mnie uświadomiłyscie ze to tylko do 16 tyg. można, no ale jak nie Wy - to mam ndzieje że mój ginek by mi kazał odstawić

wczesniej brałam rexorubie - mysle ze wtedy ważne było wapno - na etapie gdy tworzył się zaczątek kręgów….wybrałam do konca i już nie kupowałam

myślałam żeby zaczac brac centrum materne, ale poczekam i zapytam lekarza, chociaz teraz nie kierował mnie na badania, a chciałabym porównac jak teraz wyszły - gdy już przykładam się do jedzenia. Te pierwsze miałam robione zaraz na początku - w 3 dzien jak dowiedziałam się o moim stanie, wiec wtedy jeszcze jadłam tak jak jadłam

ale chyba to o dużych dzieciaczkach po witaminach nie jest regułą:no:

zreszta jak mój brat np. urodził się z waga 4,200, to wszyscy cieszyli się ze taki duzy, ze to dobrze:baffled:

duży to nie jest źle:-)
ale spotkałam się z myśleniem że im większe tym lepiej a potem starsze trzeba leczyć bo otyłe:wściekła/y: kiedyś szłam z koleżankami one starsze ode mnie i zachwycały się dzidziusiem w wózku ja spojrzałam i omal z wrażenia nie padłam na oko dziecko 8-9 miesięczne a wyglądało na min 15-20 kilo i miało zwisłe poliki a one się zachwycały:no:

i nie kupiłam Falvitu ponieważ wycofują go i zaprzestają produkcji:-(
a Elevit kosztuje 30zł
a ja kupiłam wreszcie Prenatal Classic za 15zł

Ja od początku miałam Prenatal Complex + kwas. Teraz Prenatal Clasic + kwas. No i przed ciążą brałam kwas ponad 3 miesiące.

hej Piwonia, no to ja sie tez na chlopca pisze:-)
po pierwsze cala rodzina meza oczekuje bo nazwisko musi byc przekazane, a poza tym mi wrozka przepowiedziala dawno temu ze chlopiec bedzie, no i truskawki lubie, od slodkich rzezcy mnie odrzuca, no wiec chlopiec bedzie na bank:-)

dziewczyny moja sąsiadka farmaceutka przyniosła mi kilka opakowań żebym sobie wybrała...skład był taki sam więc wybrałam najttańsze

ja też uważam że lepsze warzywa i owoce tylko weźcie pod uwagę na ile wartościowe one są u nas o tej porze roku...no i świeżych warzyw też się raczej nie poje a przetworzone tracą wartości...poza tym ja nie mogę np teraz wielu owoców surowych zjeść czy soków naturalnych, przecierowych pić bo od razu mi żołądek siada :(
oczywiscie nie ma co z witaminami przesadzać ale jak biorę wg zaleceń jedna to raczej nie przesadzę...
no i ja nie wiem czy są potwierdzone wyniki dotyczące związku witamin z wagą dzieci - bo ja brałam a synek był drobny - ważył 3 kg - to patrząc po rodzinie i znajomych raczej się genetycznie powtarza tendencja do rodzenia dużych dzieci:) albo teraz generalnie kobiety rodzą większe bo większość rzeczy które jemy ma w sobie sztuczne geny...nie wspomnę np o tym czym drób jest tuczony...nasz kochane kurczaczki ;)

no i trochę się powtórzę z innego wątku - pamiętajcie że te witaminki bierzemy też dla siebie - maluch sobie wyciąga z nas co chce a my potem możemy się posypać ;)

ja tam nie namawiam - ale przedstawiłam argumenty za :)

Ostatnia edycja:
reklama
nie wiem co mi się urodzi bo to dopiero 12 tydzień, ale i tak chcę się dowiedzieć dopiero po porodzie. mimo to liczę na dziewczynkę i chcę jej dać na imię OKSANA!!!!!

Do góry